Karabörk çıktı!.. Kayseri merkez, FETÖ'yü tanır herkes

Ömür Çelikdönmez

1 yıl önce

Kayseri'de FETÖolayları ve FETÖ'cülerin  icraatları bitmek bilmiyor. Biri bitiyor diğeri başlıyor. İl yönetiminde, belediyelerde, bürokraside, ekonomide, siyasette kime dokunsan ya FETÖ'cü çıkıyor ya da FETÖ ile iltisaklı. Allah bu milleti ve bu devleti, FETÖ'cülerin şerlerinden muhafaza buyursun.

FETÖ'cü Mehmet Karabörk kimdir?

FETÖ’nün kumpaslarında önemli rol alan firari FETÖ’cü Mehmet Karabörk, Almanya’da ortaya çıktı. Mehmet Karabörk, 2017 yılında Hatay’da üst düzey devlet görevlisi akrabasının yardımıyla yurtdışına kaçmış.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ sanığı olarak yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ev hapsi cezasına çarptırılan polis müdürü Mehmet Karabörk, ev hapsinden çıktıktan sonra ABD'ye kaçmıştı. FETÖ'cü Karabörk daha sonra ülke değiştirerek Almanya'ya yerleşti. Almanya'da ilk iş olarak gizli tanık ifadelerini reddeden Karabörk, savunmasında devleti suçladı.

Oysa bu Karabörk, 2004'te Tuzla'daki evlerinde kafalarından kurşunlanarak öldürülen emekli Binbaşı İhsan Güven ve eşi Sibel Güven'in katil zanlılarının Necip Hablemitoğlu cinayetini işleyenlerle aynı kişiler olduğunu örtbas eden kişi. Ben demiyorum. Açın bakın açık istihbarat kaynakları diyor.

O yıllarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde C masasında (aşırı sağ ve dini motifli örgütler) görevli komisermiş. İstanbul TEM'in meşhur Sarı lakaplı işkenceci polis amiri olarak tanınıyordu.

Sonrasında aynı birimde yıllarca görev yapıp emniyet müdürlüğüne kadar terfi etmiş.  FETÖ'den gözaltına alındığında Adana Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

Bu FETÖ’cü firarinin suç dosyası öyle böyle değil epeyce kabarık. İnsan hangi birinden söz edecek, şaşırıyor.

Ergenekon davasının hem tanığı hem sanığı hem de gizli tanığı olan Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi Cezaevi'nde savcı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ile birlikte ifadesini alan Mehmet Karabörk'tü.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Şener Eruygur hakkında suçlayıcı ifadeler vermesi yönünde telkinlerde bulunan da yine Mehmet Karabörk'tü.

MİT düşmanı!..

Yıllar sonra Mehmet Karabörk bu kez Adana Terörle Mücadele Şube Müdürü görevindeyken sahneye çıktı. MİT TIR'ları soruşturmasında MİT görevlilerinin sahte isimler altında terör örgütü mensubu olarak dinlenmesinin altında da onun ismi vardı.

Mehmet Karabörk, FETÖ'nün altın çocuklarındandı. Tüm kumpasların altında o vardı. Tamamı kritik görevde 25 MİT operasyon Daire Başkanı, MİT Bölge Müdürü ile MİT'in haber alma kaynaklarının açık kimlikleri deşifre edilmesinden o sorumluydu. Karabörk, Şırnak'ta görev yaptığı dönemde KCK operasyonları sebebiyle MİT mensuplarının deşifresine yönelik etkin olarak çalıştmış, MİT'e ilişkin yaptığı operasyonları ve devletin uğramış olduğu zaafiyeti övünçle anlatmıştı.

Mehmet Karabörk, 15 Temmuz darbe girişiminden 9 gün sonra 24 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alındı, tutuklandı. FETÖ üyesi olduğu ve yasadışı telefon dinlemeleri iddiasıyla hakkında 2 ayrı dava açıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mehmet Karabörk, 3 Ağustos 2017’de hâkim karşısına çıktığı ilk duruşmada adli kontrol kararı, ‘ev hapsi’ uygulamasıyla tahliye edildi. Mahkeme, 7 Ocak 2018’de Mehmet Karabörk hakkında yeniden ‘yakalama kararı’ çıkarttı.

Ancak kuş kafesten çoktan uçmuştu. Mehmet Karabörk bulunamadı. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre Karabörk, yasa-dışı yollardan yurtdışına kaçmıştı.

Tahliyeden sonra yurt dışına kaçan FETÖ’cü polis müdürü Mehmet Karabörk, örgütün işkencecisiydi. 28 Şubat sürecinde Karabörk'ün işkence ettikleri, Karabörk’ün CIA için çalıştığını ve yurt dışına kaçırıldığı belirtmişlerdi.

Kayseri İl Emniyet Müdürünün Mehmet Karabörk ile ne ilişkisi olabilir?

Olamaz olmamalı! Ama medya öyle demiyor. Deyim yerindeyse gırtlağına kadar işin içinde.

Mehmet Karabörk’ün akrabası olan kişi şu an Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk. Kamil Karabörk 2016-2019 yılları arasında Hatay İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

Mehmet Karabörk'ün, örgüt için kritik öneme sahip olması nedeniyle tahliye edildikten sonra yasadışı yollarla Hatay'da görev yapan üst düzey bir kamu görevlisi akrabasının desteğiyle yurtdışına kaçırıldığı mahkeme tutanaklarında ve istihbarat  birimlerinin raporlarında yer almıştı.

"Odatv" bu ayrıntının izini sürmüş. Mehmet Karabörk’ün o dönem Hatay’da akrabası olan kişi kimmiş bilin bakalım? Dönemin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk. Haydaaa!.. Ne işin var çaydaaa…

Kamil Karabörk, şu an fıkır fıkır FETÖ'cü kaynayan Kayseri'de İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyor.  Kediye ciğer emanet edilir mi? Vallahi ben bilmem, edenlere sorun?

Bir musibet bin nasihat

Eylül 2919'da Niğde'de meydana gelen trafik kazasında Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün eşi Zuhal Karabörk hayatını kaybetmişti. Zuhal Karabörk için memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Hamidiye Camii'nde tören düzenlenmiş, Kamil Karabörk, eşinin cenazesine, ambulans helikopterle getirilmişti.

Kaza nasıl olmuştu?

Ailesiyle birlikte Bodrum'a gitmek için yola çıkan Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk yönetimindeki 06 EA 3621 plakalı otomobil, kavşakta Süleyman Şahin yönetimindeki 33 NC 389 plakalı tanker ile çarpışmıştı. İnsanın aklına ister istemez Susurluk kazası geliyor.

Kaza ile ilgili bilinmeyenler!..

Kaza günü şahsi aracına binerlerken eşine arkaya sen otur, damadım yanıma otursun der. Merhum hanımefendi de "yolda atıştırmaya bir şeyler hazırladım, önde onlar var, damat rahat edemez orada" diye kabul etmez ve kendisi öne oturur. İleri sürüş teknikleri dersi alan Kamil Bey direksiyonda, eşi yanında, iki kızı ve damadı arkada oturur şekilde yola çıkarlar. 64 kilometre hızla seyrederlerken sağdan gelen kamyonu görmez, göremez.

Oysa hava açık ve güneşlidir, göremez.

Kamyon da 60 kilometre hızla seyir ederken aracın sağından iki kapının tam ortasından çarpar ve 20 metre sürükler. Sağ arkada oturan kardeşimiz de sıyrık dahi yokken, önce oturan hanımefendi olay yerinde Hakk’a yürür. Oysa vücudunda çarpmanın etkisi görünmez, yoktur ama iç kanama onu sevdiklerinden alıp gerçek dünyaya götürür. Damatta bir şey yoktur ama biri doktor, diğeri avukat olan kızlarında küçük yaralar olur.

Kamil Karabörk Kimdir?

1966 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi’nden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında göreve başladı.

Değişik rütbelerde farklı illerde görev yaptıktan sonra, 2012 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.

07.01.2014 tarihli kararname ile Erzurum İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. 25.10.2016 tarihli kararname ile Hatay İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. 19.09.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı 2019/320 sayılı kararnamesi ile Kayseri İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlamıştı.

Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, iki kız babası.

Emniyet mensubu FETÖ'cü Mehmet Karabörk'ün, yine emniyet mensubu yakın bir akrabası tarafından yurt dışına kaçırılması, insanın tüylerini diken diken ediyor.

İlginç olan eğer medyada yayınlanan haberler doğru ise, tescilli iltisaklı bir ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne "Kayseri İl Emniyet Müdürü" olarak kim koydu?

Elçiye zeval olmaz!.. Kamuoyu merak ediyor, ben de iletiyorum: Efgan Ala ve Süleyman Soylu'nun dahli nedir?

MİT, bu konuda rapor sunmuş mudur? Sunduysa MİT'in raporunu kim sümen altı veya hasır altı etmiştir?

Kâmil Karabörk'ün Kayseri'deki FETÖ'cü isimlerle yakınlığı veya onlara her hangi bir yardımı olmuş mudur?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/10/20/gizli-tanik-fetocu-polis-muduru-mehmet-karabork-almanyaya-kacti-ifadesini-degistirip-devleti-sucladi

https://www.odatv4.com/makale/ben-gercegi-istiyorum-ortaya-cikan-tablo-apacik-ortada-kim-bu-feto-cu-mehmet-karabork-247195

https://www.yenisafak.com/amphtml/gundem/karaborkfetonun-iskencecisi-3165201

https://www.posta.com.tr/gundem/eski-adana-terorle-mucadele-sube-muduru-mehmet-karabork-abdye-kacti-1386746

https://www.karar.com/bylock-sifresini-tedbiri-elden-birakma01-yapmis-809639

https://www.dha.com.tr/gundem/cenazeye-boyle-getirildi-emniyet-mudurunun-esine-son-veda-1709988

https://osmaniye.gov.tr/hatay-il-emniyet-muduru-kamil-karaborkun-esi-zuhal-karabork-kadirlide-topraga-verildi

https://www.iha.com.tr/haber-adana-emniyetinde-sok-operasyon-386127/

https://www.superhaber.tv/kamil-karabork-kimdir-kayseri-emniyet-muduru-kim-oldu-kamil-karabork-kac-yasinda-haber-226665

https://www.kayseri.bel.tr/haberler/buyukkilic-il-emniyet-mudurunu-mutlu-gununde-yalniz

https://www.kayseri.pol.tr/il-emniyet-mudurumuz

https://www.kayserihaber.com.tr/kose-yazilari/icimizden_biri_kamil_karabork_-7952.html

YAZARIN DİĞER YAZILARI