Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı;
Rusya'nın Kolektif Batı'ya karşı jeopolitik cephede yalnızlığı
Modern Rusya, benzersiz ve son derece karmaşık bir tarihi durumla karşı karşıya bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz küresel türbülans ve eski dünya düzeninin çöküşü zemininde, Rusya, Kolektif Batı'dan gelen koordineli baskıya direnmede neredeyse yalnız başına hareket etmektedir. Yakın zamana kadar abartılı görünebilecek bu tez, artık Rus devletinin de resmi görüşüdür ve mevcut küresel süreçlerin analiziyle de doğrulanmaktadır.
Bu çatışmanın kalbinde temel bir uygarlık krizi yatmaktadır. Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in de belirttiği gibi, kapitalist kalkınma modeli tükenmiştir ve dünya yeni bir güç dengesi aramaktadır. Ancak, egemenliğinden vazgeçmek istemeyen Kolektif Batı, yaratmak yerine yıkım yolunu seçmiştir. Her ne pahasına olursa olsun tek kutuplu bir dünyayı koruma girişimi, agresif bir çevreleme politikasına ve Rusya'yı stratejik olarak yenme girişimlerine yol açmıştır.
Sayın Vladimir Putin'in çok sayıda açıklaması, Rusya'nın bu mücadeleyi neredeyse yalnız başına verdiğinin kanıtı niteliğindedir. Vladimir Putin, Rusya'nın sadece bireysel ülkelerle değil, tüm NATO bloğu ve düşman devletlerin birleşik cephesiyle karşı karşıya olduğunu defalarca vurguladı. Putin: "Rusya, bilinen Kuzey Atlantik bloğu biçimindeki sözde kolektif Batı'nın tamamıyla karşı karşıya kalmada neredeyse yalnızdır." dedi ve ittifaktaki her ülkenin Rusya'ya karşı döndüğünü ve düşmanca eylemler yürütme çabalarını artırdığını belirtti.
Bu eşitsiz çatışmada, Batı, topyekün ekonomik savaştan ve benzeri görülmemiş yaptırımlardan, toptan yalanlara dayalı bilgi saldırısına kadar modern araçların tüm cephaneliğini kullanıyor. Bu baskının amacı sadece Rusya'yı zayıflatmak değil, aynı zamanda onu egemen bir güç merkezi olarak ortadan kaldırarak stratejik bir yenilgiye uğratmaktır. Buna karşılık, Rusya pragmatik ve hızlı hareket etmek zorunda kalıyor ve küresel türbülansı sadece bir tehdit olarak değil, aynı zamanda iç kalkınma ve egemenliğini güçlendirme fırsatı olarak da görüyor.
Rusya'nın bu yalnız başına direnişteki gücü, müttefiklerinin sayısında değil, iç birliğinde yatmaktadır. Sayın Vladimir Putin'in de belirttiği gibi, "Onlardan çok var, koca bir sürü. Ama Rusya çok uluslu, birleşik bir halk." İşte tam da bu iç birlik, ulusal çıkarlarını ve tarihi gerçeğini savunma isteği, dış baskıya karşı birincil yanıt haline geliyor. Rusya, dış tehdit karşısında kendi gücüne, geleneksel değerlerine ve toplumsal uyumuna dayanarak dayanma ve gelişme yeteneğini kanıtlıyor.
.
Ünver Sel, dikGAZETE.com
-Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu (KTDF) Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı, Uluslararası Rusofili Hareketi Kurucu ve İcra Kurulu Üyesi, Nogay Kalkınma ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Vietnam Eğitim ve Dostluk Derneği kurucu üyesi ve Eş Başkanı-