USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'İmar rezaletlerini engelleyecek bir yapı kuruyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre destek veren belediyelerin durumu ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Bakanlığa bağlanması sonrasında belediyelere yönelik önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları anlattı.

'İmar rezaletlerini engelleyecek bir yapı kuruyoruz'
02-08-2016 14:37
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre destek veren belediyelerin durumu ile Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Bakanlığa bağlanması sonrasında belediyelere yönelik önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları anlattı.

Teröre destek verdiği tespit edilen belediye başkanlarının kesinlikle görevden alınması gerektiğini, bunun tartışma kabul edilemez bir konu olduğunu belirten Özhaseki,"Terör örgütünün Meclis'teki siyası uzantıları" olarak tanımladığı bazı siyasilerden, "Demokratik bir şekilde seçimle gelmiş insan iş başından uzaklaştırılmaz. Bu halkın iradesine saygısızlıktır." yönünde itirazlar aldıklarına dikkati çekti.

Özhaseki, "Seçimle geliyor diye her şeyi istediği gibi yapma imkanına sahip olabilir mi birisi? Bir belediye başkanını vatandaş seçti diye belediye başkanı hırsızlık yapabilir mi? Veyahut kanunen suç teşkil eden fiilleri teşkil edebilir mi? Vatandaş buna rıza gösterir mi? Peki teröre karışabilir mi? 'Teröre karışsın. Bizimkine dokunmayın, bizim ki teröre karışsın, teröristlere yataklık yapsın. Araç versin, kepçeleri ile yolları kazsın. Sonra bizim belediyelerin depolarını da bunlara lojistik üs gibi kullandırsın.' Böyle bir şey söylenebilir mi? Çok komik bir şey bu. Tabi o yapının işi de zor. Meclis'teki siyasi uzantılarının da işi zor. Kandil baskısıyla bunları söylüyorlar ama söylediklerine inanmıyorlar bana göre." ifadelerini kullandı.

Sadece PKK değil, terörle ilişiği bulunan, onlara destek veren herkesin görevden uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizim yapmamız gereken tek şey, teröre kim iliştiyse görevden uzaklaşsın. Ben bir partiyi kastetmiyorum ki... Ülkenin illa güneydoğusunda yoğunlaşmış bir partiyi kastetmiyorum ki. Batı'yı da Doğu'yu da, Akdeniz'i de her tarafı kastediyorum. Terör deyince ille bunların yapmış olduğu ırkçı terörü kastetmiyorum ki ben. Başka türlü de terör örgütleri var, o terör örgütlerine destek verenler de görevden alınsın diyorum. Bu kadar basit. Bu terörün belini kıracak önemli hadiselerden birisi. Önümüzdeki günlerde zannedersem İçişleri Bakanlığı kanalıyla bu teklif Meclis'e gelecek."

"Mahalli idareler belediyelerle ilgili bütün konularla birlikte bize geçecek"

Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması konusunda bir ittifak olduğunu belirterek, Bakanlar Kurulunda da görüşülen bu konunun önümüzdeki günlerde gündeme geleceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mahalli idarelerle ilgili hangi görev ve yetkileri üstleneceğine ilişkin bilgileri paylaşan Özhaseki, "Vesayetle ilgili madde eğer o konuda diğer siyasi partilerle anlaşabilirsek, o konu da geçecek ama anlaşamazsak diğer belediyelerle ilgili bütün konularla birlikte mahalli idareler bize geçecek. Ekipleri ile işlevselliği ile tamamiyle bizim bakanlık bünyesinde yürütülecek işler." diye konuştu.

"İmar rezaletlerini engelleyecek bir yapı kuruyoruz"

Belediyeleri denetleyen değişik kurumlar olduğuna işaret eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"Denetlenmesi gereken günümüzdeki en önemli konu bana göre 'imar' açısındandır. Bütün şehirlerde yaşayan insanları rahatsız eden en önemli rezalet 'imar rezaleti' olarak yaşanıyor. Bunun birtakım prensiplerinin olduğu, bu konuda kanuni mevzuat da olduğu halde boşluklardan istifade ederek şeytani planlarla birçok yerde imar planlarını bozuyorlar. İnsanları rahatsız ediyorlar. Sadece şehrin silüeti, görünümü bozulduğu gibi bir taraftan da öyle bir dedikodu furyası başlıyor ki insanların da psikolojisini bozuyorlar. Bu idarecilere olan güveni de sarsıyor.

Bu konuda bizim birtakım çalışmalarımız var. Belediye Yasası içerisinde gelecek. İmarı bir zapturapt altında tutmak için. Aynı zamanda da bir ekiple imar rezaletlerini engelleyecek, denetleyecek bir yapı kuruyoruz."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ