USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Doğa Koleji'nden sağlık dolu yarışma

Doğa Koleji, entegre tesis yönetim şirketi ISS ile birlikte “Sağlığın Renkleri Resim, Kompozisyon ve Yemek Tarifi Yarışması” düzenledi. Genç şeflerin, kalemine güvenenlerin ve geleceğin ressamlarının yemek tarifleri, kompozisyon ve resim çalışmalarıyla ka

Doğa Koleji'nden sağlık dolu yarışma
03-04-2015 19:35
Google News

Doğa Koleji, entegre tesis yönetim şirketi ISS ile birlikte “Sağlığın Renkleri Resim, Kompozisyon ve Yemek Tarifi Yarışması” düzenledi.

Genç şeflerin, kalemine güvenenlerin ve geleceğin ressamlarının yemek tarifleri, kompozisyon ve resim çalışmalarıyla katıldığı yarışmada sağlıklı beslenmenin önemine değinilerek farkındalık oluşturuldu. Üç dalda birinci gelen öğrencilere, eğitim hayatlarında kullanabilecekleri önemli ödüller verildi. Yarışmaya konuşmacı olarak katılan Dr. Osman Müftüoğlu, beslenme üzerine çok önemli bilgiler aktardı.

“Yaparak-yaşayarak öğrenme” modelini benimseyen ve sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, bu kapsamda önemli bir yarışma organizasyonuna imza attı. Doğa Kolejleri’nin eğitim sektöründe kaliteli hizmetlere imza atan ISS ile geçtiğimiz yıl başlattığı ve küçük yaşta oluşan beslenme düzeninin sağlam temellerde kurulmasını amaçlayan ‘Sağlığın Renkleri’ projesi ile büyük ilgi görmüştü. 

Öğrencilerin kendi hazırladıkları yemek tarifleri ile jüri karşısına çıktığı projenin ilki, gördüğü büyük ilgi ile bu yıl resim ve kompozisyon kategorileri de eklenerek daha fazla öğrenciye ulaştı. Ocak ayında 84 Doğa Koleji’nde başlatılan projenin finali, 2 Nisan Perşembe Günü Bahçelievler Doğa Koleji’nde Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yaş düzeyine farklı çerçevede düzenlenen yarışmada ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri, “Anneme Sağlıklı Beslenme Önerileri” konusuyla kompozisyon yazarak yarıştı. İlkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ise “Anneme Sağlıklı Beslenme Önerileri” konulu resim çalışması ile yarışmaya dahil oldular. Ortaokul ve lise öğrencileri de sağlıklı beslenme kapsamında yemek tarifi sunarak yarışmaya katıldılar.

Ödül töreni Doğa Koleji Müzik Bölümü Ritim Performans grubunun vurmalı çalgılarla verdiği mini konserle başladı. İzleyiciler, alkışlarla eşlik ettikleri konsere büyük ilgi gösterdi. Konserin ardından yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri teker teker sahneye çağrıldı ve kazananlar ile öğretmenlerine ödülleri verildi.

BİRİNCİNİN ÖDÜLÜ CEO BÜNYAMİN ÇELİKTEN’DEN

İlk ödüller kompozisyon yarışmasının kazananlarına verildi. Kompozisyon kategorisinde ISS Özel Ödülü’nü Sancaktepe Doğa Koleji 4. sınıf öğrencisi “Elif’in Değişimi” kompozisyonuyla Duru Sude Albayrak, 3.’lük ödülünü “Anneme Sağlıklı Beslenme Önerileri” kompozisyonu ile Van Doğa Koleji 3. sınıf öğrencisi Feyza Ceren Temel, 2.’lik ödülünü “Yaşayarak Öğreniyorum” kompozisyonu ile Sakarya Doğa Koleji 4. sınıf öğrencisi Evla Sim Saka kazandı. 

Kategorinin birincisi ise “Gülümseten Sağlık” isimli kompozisyonu ile Beykent Doğa Koleji 3. sınıf öğrencisi Tuğba Baştuhan Ünal oldu. Tuğba Baştuhan Ünal’a ödülünü Doğa Koleji Genel Müdürü Bünyamin Çelikten verdi.

“BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ”

Sağlıklı bir neslin yetişmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Bünyamin Çelikten, “Yarışmamıza Türkiye’deki tüm kampüslerimizden katılım oldu ve yoğun ilgi gördük. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. ‘Yaparak-yaşayarak öğrenme’ konseptimize uygun olarak küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme konusunda bilinçli bir neslin yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Yarışmamızı bilinçli bir nesil yetiştirmek adına her yıl daha da büyüterek ve geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ BİZİ BİLİNÇLENDİRİYOR”

Birinciliği kazanan Tuğba Baştuhan Ünal, okulda öğretmenlerinin kendilerine sağlıklı beslenme konusunda her zaman yardımcı olduklarını söyledi. Ünal, “Okulda bize sunulan yemeklere her zaman dikkat ediyorlar. Öğretmenlerimiz hem bize hem ailemize sağlıklı beslenme önerileri veriyor ve bilinçlenmemizi sağlıyor” diye konuştu.

RESİM VE YEMEK DALINDA BÜYÜK BAŞARI

Kompozisyon kategorisinin ardından resim ve yemek dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında ISS Özel Ödülünü “Köyümde Her şey Doğal” çalışmasıyla Ordu Doğa Koleji 3. sınıf öğrencisi Yunus Emre İlhan, 3.’lük ödülünü “Doğal Alışveriş” çalışmasıyla Kadıköy Doğa Koleji 3. sınıf öğrencisi Derin Kerkez, 2.’lik ödülünü “Anne Beni Sağlıklı Besle” çalışmasıyla Topkapı Doğa Koleji 4. sınıf öğrencisi Nil Deniz Polat aldı. Resim kategorisinin birincisi “Dost Yiyecekler” çalışmasıyla Balıkesir Doğa Koleji 2. sınıf öğrencisi Çağan Yeniel oldu. Çağan Yeniel ödülünü Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem Batı’dan aldı.

EN LEZZETLİ VE SAĞLIKLI YEMEKLER

Yarışmanın yemek kategorisinde ISS Özel Ödülü ”Mantarlı Tavuk Sarma” yemeği ile Samsun Doğa Koleji 6. sınıf öğrencisi Aynur Defne Işık, 3.’lüğü “Pırasalı Patatesli Köfte” yemeği ile Bursa Hamitler Doğa Koleji 6. sınıf öğrencisi Tuna Mutlu 2.liği, “Kazan Kebap” yemeği ile Atakent Doğa Koleji 9. sınıf öğrencisi Bengisu Yetgin kazandı. Kategorinin birincisi ise “Çocuk Kandıran Brokoli Köftesi” yemeği ile Halkalı Doğa Koleji 5. sınıf öğrencisi Furkan Yılmaz oldu. Furkan Yılmaz ödülünü ISS Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Çıtak’tan aldı.

OSMAN MÜFTÜOĞLU’NDAN ALTIN ÖĞÜTLER

Sağlıklı beslenmenin öneminin vurgulandığı etkinliğe Dr. Osman Müftüoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Osman Müftüoğlu konuşmasından önce kendi adına sunulan özel ödülü Antalya Doğa Koleji’nden Arife Zeynep Özsoy’a takdim etti. Sağlıklı beslenmenin ‘doğru beslenmek’ olduğunu ifade eden Müftüoğlu, öğrencilere ve katılımcılara doğru beslenmenin püf noktalarından söz etti. 

Müftüoğlu, “Çocuklardan çıkaracağımız çok büyük dersler var. Bu yarışma ile biz büyüklerin çocukları nasıl doğru besleyebileceğimizi gördük. Sağlıklı beslenmeyi onların gözünden görerek nerelerde yanlış yaptığımızı ortaya çıkarabiliriz. Bu nedenle bu yarışmanın çok büyük önemi var” dedi.

ÖDÜLLER

1.’ye 1000’er Euro değerinde Doğa Koleji’nin yurt içi/dışı eğitim programlarında kullanılmak üzere hediye çeki.2.’ye Sony Playstation 4 + Dualshock 4 + Camera3.’ye Ipad Air 2 / 16 GB4.’ye Ipad mini 3 /16 GB1. olan öğrencilerin öğretmenlerine de Ipad mini

DOĞA KOLEJLERİ HAKKINDA

Eğitim sektöründe 12 yılı dolduran Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Doğa Koleji ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Turkven ortaklık anlaşması yaptı. Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye’deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. 

Kısa zamanda kaliteli eğitim vizyonuna ulaşan Doğa Koleji bağımsız araştırma şirketi GFK raporlarında da çok tercih edilen okul olarak 3 yıldır ilk sırada yer alıyor. Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri’nin bugün, 80’in üzerinde kampüsü bulunuyor.

dikGAZETE..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ