USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ampute futbolda Avrupa'nın en büyüğü Etimesgut Belediyesi, AA'ya konuk oldu

Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak adından söz ettiren Etimesgut Belediyesi, bu önemli başarısını geleneksel hale getirmeyi hedefliyor.

Ampute futbolda Avrupa'nın en büyüğü Etimesgut Belediyesi, AA'ya konuk oldu
27-05-2022 12:41
Google News
Ankara

Polonya'da düzenlenen organizasyonda finalde ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yenen Etimesgut Belediyesi, ampute futbolda kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol Kulübü'nün başkanı Alaattin Sonat, teknik direktörü İsmail Temiz, yardımcı antrenörü Umut Can Günay ve oyuncusu Şeyhmus Erdinç, AA Spor Sohbetleri'nin konuğu oldu.

Sonat, öncelikle Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Avrupa'nın en büyük kupasını kazandıklarını vurgulayan Sonat, "Bu arkadaşlarımız kahraman. Bu kahramanlarımızla Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi kupasını, Etimesgut Belediyemiz aldı." dedi.

Sonat, belediyenin ampute futbol takımını 2020'de kurduğunu belirterek, "Takımımızın kadrosunu oluşturduğumuz yıl ligde şampiyon olduk, bu yıl yine şampiyonluğa gidiyoruz. Türkiye Kupası'nı aldık, aynı yıl içerisinde Şampiyonlar Ligi kupasını aldık. Ligde de üç puan önde lideriz, son 3 maçımız kaldı. Bu kahramanlarımızla ligde şampiyon olup yine Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin ampute futbolu desteklemesi gerektiğinin altını çizen Sonat, şöyle devam etti:

"Bu kulüplere büyükşehir belediyeleri, bizim gibi belediyeler sahip çıkmalı. Belediyeler sahip çıktığı zaman bu sporumuz dünyada daha iyi yere gelecektir. Bunun örneğini Etimesgut'ta gördük. Şahinbey Belediyesi de geçen yıl Şampiyonlar Ligi kupasını aldı. Türkiye'deki belediye başkanlarının, Enver Demirel başkanımız gibi amputeye sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler gibi Türkiye Futbol Federasyonunun da amputeye sahip çıkması gerekiyor. Maddi ve manevi desteklerini verirlerse futbolun beşiği İngiltere ise amputenin beşiği Türkiye olabilir."

Sonat; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkürlerini iletti.

Teknik direktör Temiz: "Çok çalışarak buralara geldik"

Etimesgut Belediyesi Ampute Futbol Kulübü Teknik Direktörü İsmail Temiz, oyuncularının özverili çalışmaları ve azimleri sayesinde başarıya ulaştıklarını söyledi.

Destekleri için Etimesgut Belediyesine teşekkür eden Temiz, "Biz bu işin sadece önde görünen yüzüyüz. Biz bu işin emekçisiyiz, en iyi şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz. Çok çalışarak buralara geldik." ifadelerini kullandı.

Temiz, yerel yönetimlerin desteğinin önemine dikkati çekerek, "Şayet Etimesgut Belediyesi bize bu tesislerini açmamış olsaydı, böyle bir tesis olmamış olsaydı, bu başarıları elde etmekte çok zorlanırdık. Her şey imkanla oluyor. Türk insanına imkan verin, yapamayacağı şey yoktur." diye konuştu.

Türkiye'de 10 milyon civarında engelli insanın bulunduğunu dile getiren Temiz, "Bunun yaklaşık 5 milyona yakını ortopedik engelli. Ülkede 1 milyon ampute futbol oynayabilecek engelli insanımız yaşıyor. Dolayısıyla bunlara ulaşmamız lazım." şeklinde görüş belirtti.

Kulübün yardımcı antrenörü Umut Can Günay ise geçen yıl Süper Lig şampiyonu olduklarında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e söz verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Yetmez bize bir kupa, sırada Avrupa, sloganıyla çıktığımız yolda Polonya'da 5 bin taraftar önünde ev sahibi ülkenin takımını 5-2 gibi bir skorla yenerek şampiyonluğa ulaştık. Bu şampiyonluğu Sayın Enver Demirel ve Alaattin Sonat başkanım başta olmak üzere, tüm Etimesgut Belediyesi çalışanlarına, aynı zamanda final gününde şehit olan 5 şehidimize ve tüm şehitlerimize armağan ediyoruz. Kupa inşallah bundan sonra her zaman Etimesgut Belediyesi'nin olacak. Süper Lig'de namağlup gidiyoruz, gerçekten zorlu bir lig. İnşallah 3 maç sonra Süper Lig kupasına da uzanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz."

Şeyhmus Erdinç: "Başarılar gelmeye devam edecek"

Şehitlere Allah'tan rahmet ve Türk milletine başsağlığı dileyen ampute futbolcu Şeyhmus Erdinç, "Biz kupa kaldırdığımız gün 5 şehit verdik. Ama her Türk'ün asker doğacağını biz küçüklüğümüzden beri düstur edinmiştik. Onlar bu vatan için savaşarak canını verdi, biz de bu vatan için savaşarak namını yükseltmeye çalıştık. Hepimiz bu ülkeye bir şeyler katmalıyız. Biz bu ülkenin evlatlarıyız, başka bir ülkemiz, bayrağımız yok. İnşallah bu düsturla hareket ettiğimiz sürece de böyle başarılar gelmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediyesinin yaptığı çok amaçlı tesisin bu süreçte hazırlanabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri adına önemli rol oynadığını vurgulayan Şeyhmus, şunları söyledi:

"Biz kendimizi hazırlıyoruz ama geleceği çöpe atmıyoruz. Alttan sporcu yetiştirmek için de büyük çalışmaları var. İnşallah bu kupa Türkiye'den çıkmayacak, buna inanıyorum. Bu kupanın asıl sahibi Türklerdir, Türkler olmaya da devam edecektir. Turnuva finalinde sahaya çıktığımızda, tribündeki taraftarları gördüğümüzde, bu insanları üzmesek mi diye şakalaştık ama sevindireceğimiz 83 milyon insanı hatırlayınca, damarlarımızdaki o asil kan bize bu kupayı Türkiye'ye getirmemizi sağladı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ