USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zaho katliamı CIA - MI-6 komplosu

Zaho katliamı CIA - MI-6 komplosu
23-07-2022

Şimdi bu değerlendirmeme bazı zıpçıktılar, “faşist bir reflesk” veya “militarist bir bakış açısı” damgası vurabilir. Çünkü bu kanı bozukların iplerinin kimin elinde olduğu hepinizin malûmu. “Kayaların oğlu-2023”te yeniden dirilişin, "Ergenekon'dan çıkış" hazırlıklarının sonuna geldi. 

Misakı Milli'nin kuvveden fiile geçmesi ve sınırların yeniden düzenlenmesi, Suriye ve Irak Türkmenlerinin birleşik federe devlet hazırlığı, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin, Türkiye ile bütünleşme çabası, pandemi ile körüklenen küresel ekonomik krize rağmen büyüyen dinamik bir ekonomiye sahip Türkiye'nin; bölgesel ve küresel bir güç olma potansiyeli,  emperyalist sülüklerin korkulu rüyası.

Bu nedenle gün geçmesin ki Türkiye'nin başına çorap örmesinler?  Bölgeden elini eteğini çekmeyen ABD ve İngiltere'nin Zaho'da gerçekleşen katliam ile iktidarını/irtibatını böyle görün. Velakin korkunun ecele zerre miskal faydası yok.  “Avrasya jeopolitiği” der geçerim, siz anlarsınız.

Pençe-Kilit, terörü kurut!..

Kuzey Irak'ta Nisan ayından bu yana PKK'ya yönelik Pençe-Kilit Operasyonu'nu yürütüyor. Adı geçen Operasyon, Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerinde konuşlanan PKK ile mücadele etmek için 2019'da başlatılan bir dizi sınır ötesi askeri harekâtın parçasıydı.

Ankara, Bağdat'a, uzun süredir Türkiye, ABD ve AB’nin terör listesindeki PKK unsurlarını kuzey bölgelerinden sürüp çıkarması için iki ülke arasındaki anlaşmalar çerçevesinde talepte bulunuyor. Aslında Irak halkının Türkiye'nin bu isteğini haklı buldugu biliniyor. Ancak birinci ve ikinci Körfez Savaşı sonrasında bölgeye dalbudak salan ABD ve İngiltere'nin buna fırsat vermediği de bir başka gerçek.

Bu noktada Türk yetkililer tarafından askeri ve istihbarat diplomasisi yürütülüyor. Globalleşen petrol şirketlerinin yönettiği Irak ise bırakın herhangi bir askeri önlem almayı, terör örgütünün sınırdan elini kolunu sallayarak geçişine müdahale etmediği gibi birde kalkıp Türkiye'nin saldırılarının egemenliğini ihlal ettiğini belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin; emperyalist odakların maşası terör örgütünün, tamamen bölgeden tasfiyesine yönelik operasyonlarından, bölgeyi sömürü hortumları ile sarıp sarmalayan hangi güçler rahatsızlık duyabilir, bir düşünün? Acaba Türkiye, kimin kovanına çomak sokuyor? Son Tahran Zirvesininin sonuçlarını da bu perspektiften değerlendirmek gerekir.

Zaho'da “ölü canlar” ve bir damla petrol “bir damla kandan değerlidir paradoksu”!..

Zirve’nin bitmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmesinin hemen sonrasında, Kuzey Irak'ta Dohuk vilayetinin Zaho bölgesinde Derkar kasabasına bağlı Perex köyünde bulunan sözde tatil beldesine, havan topları  kullanılarak yapılan saldırıda ikisi çocuk en az 9 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Saldırı sonrası Irak'ta ulusal yas ilan edildi, özellikle dış basında ve PKK tandaslı yayın organlarında “İkinci Roboski” benzetmeleri yer aldı.

Zaho ya da Beynelmilel provakasyon…

Türkiye'yi suçlayan Başbakan Mustafa el-Kazımi karşılık verme hakkını saklı tuttuklarını söyledi. Zaho'da sivillerin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Irak'ta ulusal yas ilan edildi. Saldırı sonrası Ankara'ya sert tepki gösteren Irak hükümeti, maslahatgüzarını geri çağırdı, Türkiye'ye de Irak topraklarındaki güçlerini çekmesi çağrısında bulundu.

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi, Kuzey Irak'taki topçu saldırısından Türkiye'yi sorumlu tuttu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır" dedi.

Bremen Mızıkacıları Korosu!..

Nitekim hemen bu insanlık dışı menfur katliamın ardından “TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü” iddiası servis edildi. Associated Press, Reuters, VOA bu haberi "Türkiye'nin Irak’ta Topçu Atışında Turistler Öldü başlığı ile abonelerine geçti.

Bu kapsamda Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in ABD, İngiltere ve Almanya ile eşgüdümlü olarak, bombardımanın TSK tarafından yapıldığını belirterek, “Türkiye, Irak'taki askeri operasyonlarını durdurmalı" açıklaması bu provakativ hain saldırının gerçek amacını, faillerini ve perde arkasındaki azmettirici aktörleri ortaya koyuyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, “Zaho’da sivillerin yaşamını yitirdiği TSK saldırısının endişe verici” olduğunu açıkladı. Beyaz Saray olayı kınayarak gelişmelerin yakından takip edildiğini açıklarken Almanya'dan da saldırının soruşturulması çağrısı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık Sözcüsü Ned Price, “Irak’ta askeri eylemlerin Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğine ilişkin duruşumuzu teyit ediyoruz” dedi ve gelişmeleri takip ettiklerini dile getirdi.

ABD Hava Kuvvetleri’nin Ortadoğu’daki yeni komutanı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) bir parçası olarak Irak, Suriye ve Afganistan’daki askeri operasyonlardan sorumlu olan ve Katar’daki el Udeyid hava üssünde göreve başlayan Korgeneral Alexus G. Grynkewich, milislerin saldırılarını yineleyebileceğini ve bunun bölgedeki gerilimi daha da arttıracağı konusunda uyarıda bulundu. Bu yanki, demek istiyor ki; “Türk hedeflerine saldırıların devamı gelecek!”

ABD ve İngiltere özel kuvvetleri Kuzey Irak'ta cirit atıyor!..

Bağdat yakınlarındaki Taci kentinde Irak'ta Amerikan ve İngiliz askerlerinin bulunduğu ortak bir askeri üs mevcut.

Irak'ın Erbil şehrinde ise 2 askeri üssü var. Yine ABD, Fransa ve İngiltere'nin müşterek asker konuşlandırdıkları Uluslararası Erbil Havalimanı'nda bir askeri üssü bulunuyor. İngiltere'nin Irak'ta asker ve sivil personel sayısı bin 400 civarında.

Bir gece öncesi iki ABD helikopteri Erbil’den  Zaho'ya uçtu…

Şimdi bu bilgileri neden paylaştım?

Erbil ile Zaho arasındaki mesafe 2 saat 37 dakika. Eğer Erbil de konuşlu ABD ve İngiltere'nin özel kuvvetleri, katliamı gerçekleştirdikleri Zaho'ya karayolunu kullanarak intikal ettilerse bu onlar için imkansız sayılmaz. 

İstihbarat raporlarında bir gece öncesi gece uçabilen iki adet Super Kobra (AH-1W) tipi helikopterin bölgeye indiği bilgisi yer alıyor olabilir. Bu konuda sahada konuşlu Türk askeri timlerinin ve istihbarat unsurlarının bilgisi olduğunu düşünüyorum.

İki adet General Electric T 700 turboshaft motoruyla saatte 338 kilometre hız yapabilen Süper Kobra, 3 namlulu 20 milimetrelik M-197 Gatling otomatik topla dakikada 750 mermi atabiliyor. Aynı zamanda AGM-114 Hellfire füzeleri ve 70 milimetrelik Hydra roketleri taşıyabiliyor.

Muhtemelen gece araziye bırakılan Amerikalı ve İngiliz Delta Force yani özel kuvvet timleri, havan toplarını ateşledikten sonra  kullandıkları silah ve muhimmatı gömdüler ve sivil unsurlara karışarak olay mahallini terk ettiler.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır…

Saldırıdan Türkiye'nin sorumlu olduğu iddiasının ardından Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği önünde toplanan, sözde uluslararası yardım gönüllüleri, insan hakları aktivisti görünümlü Amerikan ve İngiliz casuslarının kışkırttığı protestocular,  Irak'ın kuzeyindeki saldırıyı kınadı. Türk büyükelçisinin sınırdışı edilmesini isteyen kiralık göstericiler, Türk bayrağı yaktı.

Irak’ın kuzeyindeki Duhok bölgesinde bulunan Zaho’daki bir tatil beldesinde meydana gelen saldırıdan iki gün sonra, Duhok’taki Bamerni Havaalanı’nda bulunan Türk askeri üssüne iki silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi. İran’a yakın Şii silahlı grupları destekleyen bir hesap, saldırıyı “Irak direnişi”nin gerçekleştirdiğini iddia etti.

“Irak'ta Türkiye karşıtlığı artacak” diye bekleyenler avuçlarını yalayacak. Yakında duyarsınız, yakılan bayrağımızın intikamı nasıl alınırmış?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça  

https://turkish.aawsat.com/home/article/3773291/irakin -kuzeyindeki-türk-askeri-üssüne-sihalı-saldırı

https://tr.euronews.com/2022/07/21/kuzey-irakta-saldiri-turkiye-pkkyi-isaret-etti-bagdat-ankarayi-sucladi

https://www.bbc.com/turkce/articles/czr3938mkpmo

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/iraq/21072022

https://www.amerikaninsesi.com/a/turkiyenin-irakta-hava-saldirisinda-turistler-oldu/6666557.html

https://www.kurdistan24.net/tr/story/80265-ingiltereden-Zaho-acıklaması-Kurdistan-Bõlgesinin-istikrarını-desteklemeye-devam-edecegiz

https://m.nerinaazad1.com/tr/news/kurdistan/bashur/zaho-saldirisinda-yasamini-yitirenlerin-kimlikleri-belli-oldu

https://www.amerikaninsesi.com/a/kuzey-irakta-abd-ussune-roketli-saldiri/5779815.html

https://www.gazeteduvar.com.tr/guvenlik-kaynaklarindan-zaho-aciklamasi-dezenformasyon-haber-1574129

https://kronos35.news/tr/tsk-zahoyu-bombaladi-9-sivil-oldu-22-yarali/

https://www.birgun.net/haber/bolgedeki-kriz-derinlesecek-396192

https://dogruhaber.com.tr/haber/851469-zaho-katliami-kimin-isine-yarar/

https://www.trthaber.com/haber/dunya/yabanci-ulkelerin-irakta-kac-askeri-bulunuyor-451864.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
halit
halit 2 yıl önce
izindemisin reis on gün oldu
Nazlı
Nazlı 2 yıl önce
İzmirin dağlarında çiçekler açar
orçun madanoğlu
orçun madanoğlu 2 yıl önce
Onu bunu yok bayrak yakmanın intikamı falan filan boşverin de izmirde sorununuzu nasıl halledeceksiniz? 1 numaralı milli güvenlik sorununuz izmirde değil mi? yoksa hulusi boşuna mı izmir körfezinde sanki düşman izmirdeymiş gibi tatbikat yaptı?
enver
enver 2 yıl önce
inşallah.