USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'den Sudan'daki taraflara "diyalog ve uzlaşı" çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da kardeş kanının daha fazla akmaması ve sivillerin zarar görmemesi için ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetlerini (HDK) sükunete davet etti, diyalog ve uzlaşı çağrısında bulundu.

Türkiye'den Sudan'daki taraflara
18-04-2023 16:48
Google News
Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sudan'da ordu ile paramiliter güç HDK arasında 15 Nisan'dan bu yana devam eden şiddetli çatışmaların kaygıyla takip edildiği belirtildi.

Darbeden iç kargaşaya: Sudan'ın bitmeyen güç mücadelesiSudan’da orduyla çatışan HDK, ABD’nin ateşkes çağrısını kabul ettiSudan ordusu 24 saatlik ateşkes çağrısına uyulacağını açıkladı

Diyalog ve uzlaşı çağrısı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mukaddes Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız bu günlerde, kardeş kanının daha fazla akmaması ve sivillerin zarar görmemesi için her iki tarafı da sükunete davet ediyoruz. Mevcut sorunların kalıcı şekilde çözüme ulaştırılmasının yegane yolunun diyalog ve uzlaşıdan geçtiğine inanıyoruz. Çatışmalardan etkilenen sivillere yardım elinin uzatılmasını teminen acilen insani ateşkes ilan edilmesinin ve ateşkese uyulmasının öneminin altını çiziyoruz. Bu hususta Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz."

Sudan'daki Türk vatandaşlarının durumunun yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, ülkedeki mevcut güvenlik koşullarının seyahat etmeye uygun olmadığı, bu nedenle vatandaşların bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmelerinin büyük önem taşıdığı kaydedildi.