USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hastaneleri hedef almayı sürdüren İsrail'in savaş suçları kabardı

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde geçmişte de birçok kez hastaneleri hedef alan İsrail, Gazze'deki 6 hastane ve çevresine son 24 saatte yaptığı şiddetli saldırılarla, işlediği savaş suçları dosyasını kabarttı.

Hastaneleri hedef almayı sürdüren İsrail'in savaş suçları kabardı
11-11-2023 13:53
Google News
Ankara
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 36. gününde devam ediyor

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı hastaneleri hedef almaya devam ediyor.

Gazze'deki Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldıGazze'deki Endonezya Hastanesi'nde yakıtın bitmesi sonucu elektrik tamamen kesildiİsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi'nde bir poliklinik binasını bombaladıİsrail Gazze'deki El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin çevresini bombaladıUluslararası Af Örgütü: İsrail, Batı Şeria'da idari gözaltıları önemli ölçüde artırdıBiden, Gazze'de ateşkesin "mümkün olmadığını" söyledi

Son 24 saatte Şifa, Endonezya, Nasr Çocuk, Rantisi Çocuk, El-Avde Çocuk ve Kudüs hastaneleri ya da çevrelerine şiddetli saldırılar düzenlendi.

İsrail güçlerinin, Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin sığındığı en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi çevresine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi yerleşkesinde yer alan bir poliklinik binasının bombalanması sonucu ise aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli öldürüldü.

İsrail ordusu Gazze’deki Şifa Hastanesi'ni vurdu

Hastanenin poliklinik binasını hedef alan saldırı sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti pic.twitter.com/uTxPGLaTqN

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) November 10, 2023

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Şifa Hastanesinin ameliyathane bölümünü de bombaladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesinin hizmet dışı kaldığını açıkladı.

İsrail, hastaneleri doğrudan hedef alıyor

Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, El-Avde ile Endonezya hastanelerinin çevrelerini de vurdu.

Endonezya Hastanesinde elektrik tamamen kesilirken, jeneratörler de yakıtın bitmesi nedeniyle durdu ve hastane karanlığa gömüldü.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesini de "doğrudan" hedef aldı.

Gazze'de hedef alınan Nasr Çocuk Hastanesi hizmet dışı kalırken, oksijensiz kalan bir çocuk hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesinin yoğun bakım ünitesine ateş açtı. Ayrıca Kudüs Hastanesi yakınındaki Tel el-Heva bölgesi şiddetli şekilde bombalandı.