USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Depremzede işitme engelli kadın basketbolcunun milli takıma çağrılma heyecanı

İşitme Engelli Kadın Milli Basketbol Takımı'nın depremzede oyuncusu Dilan Göçmenoğlu, ilk kez katıldığı ay-yıldızlı ekiple Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

Depremzede işitme engelli kadın basketbolcunun milli takıma çağrılma heyecanı
04-04-2023 21:43
Google News
Ankara

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler esnasında yaşadığı Diyarbakır'da bulunan Dilan Göçmenoğlu, milli takım kampında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Anne ve babasının da sporcu olduğunu, 10 yaşında hentbola başladığını, 13 yıldır da basketbol oynadığını dile getiren milli sporcu, "Babam futbolcu, annem ise hentbolcuydu. Dicle Üniversitesinde antrenörlük bölümünde tanışmışlar. Ben de aynı bölümden mezun oldum. Küçükken hiperaktif olduğum için beni basketbola yazdırmışlar. Üç kız kardeşiz. Ablam ve kardeşimde de işitme engeli var. İlkokulda öğretmenim seslendiğinde duymamışım. Bunun üzerine yapılan testlerde işitme kaybım fark edildi." dedi.

Daha sonra cihaz kullanmaya başladığını ancak küçükken çocuklar dalga geçiyor diye okula giderken gizlice cihazı çıkardığını anlatan Dilan, "Sonra dudak okumayı öğrendim. Annemle babam aynanın karşısında sürekli kendimle konuşturuyorlardı beni. Sesli kitap okutuyorlardı. O şekilde dudak okumayı da çok ilerlettim." diye konuştu.

Biraz futbol da oynadığını ancak babasının antrenör arkadaşının yanında basketbola devam ettiğini ve bu branşta kaldığını kaydeden Dilan, "Diyarbakır Basketbol Kulübünde oynuyordum ancak depremden dolayı sezon kapandı. Milli takıma seçildim. Milli takımda Dünya Şampiyonası'na gitmenin heyecanını yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

"Kulüp başkanımız Serhan Özdemir ve ailesini depremde kaybettik"

Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara da baş sağlığı dileğinde bulunan Dilan, "Depremi Diyarbakır'da yaşadım. Kulüp başkanımız Serhan Özdemir ve ailesini depremde kaybettik. Çok üzgünüz. Uyanıp maça gidecektik, böyle bir olay oldu. Deprem sonrası Diyarbakırlı insanlar kendi yarası yokmuş gibi herkese elini uzattı. Biz de yardım faaliyetlerinde görev aldık. Bu süreçte çok zorlandık. Psikolojimiz bozuldu ama şimdi kampa geldim ve toparlanmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için günde çift antrenmanla yoğun çalıştıklarını aktaran Dilan, "Takımda çok güzel bir uyum içerisindeyiz. Git gide daha da alışıyoruz. Dünya Şampiyonası'na hazırız. İlk kampımız olmasına rağmen bunu hissedebiliyorum. Dünya Şampiyonası'na iddialı gitmek istiyoruz. İkincilik veya üçüncülük değil, eltın madalya alarak ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şencan: "Madalya kazanıp, depremzedelere hediye edeceğiz"

İşitme Engelli Kadın Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Özlem Şencan, Dünya Şampiyonası için 15 sporcuyla hazırlık kampına girdiklerini belirterek, "Aramıza yeni katılanlar var. Onları görmemiz açısından iyi bir kamp oldu. Dilan da onlardan birisi" dedi.

Depremzedeler için yardım kampanyalarına birlikte katıldıklarını dile getiren Şencan, "Dilan kampanyalar başlattı, biz de yardımcı olduk. Allah deprem bölgesindekilerin çok yardımcısı olsun. İnşallah Haziran ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanıp, depremzedelere hediye edeceğiz." diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'ndaki rakiplerini de değerlendiren Şencan, "Grubumuzda Litvanya, İtalya ve Kenya var. Hedefimiz grubu ilk iki içinde bitirmek. Karşı grubun ilk ikisiyle çapraz eşleşme olacak. Polonya veya Ukrayna ile eşleşmeye çalışacağız. Orada strateji planlayacağız. Eğer o eşleşmeden çıkarsak, Allah'ın izniyle madalyayı alırız." şeklinde görüş belirtti.

Yardımcı Antrenör Burcu Pelister ise "Dilan, acının tam ortasında kaldı. Biraz acısı dinince buraya çağırdık. Psikolojisini nasıl düzeltebiliriz diye her şeyi denedik. Çok şükür şimdi kampımızda performansı iyi. Dünya Şampiyonası hazırlıklarımız çok güzel geçiyor. Bu sene madalya alarak döneceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ