USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye’de doktor olmak!

Türkiye’de doktor olmak!
14-03-2024

TÜRKİYE’DE DOKTOR OLMAK

Zor zanaattır doktor olmak. Öncelikle insan olmayı becerebilmektir. İnsanlığın rafa kaldırıldığı bir dünyada, insan olarak kalmak ve insana dokunarak geleceğe umudun yaşatılmasını sağlamaktır.

Altı yaşında başlayıp mezara kadar bitmeyen bir eğitim ve çalışma temposudur doktorluk.

Dinlenmek nedir bilmeden, ayakta kalabilmektir, bir insanın daha yaralarını sarmak adına çalışmaktır mesai dinlemeden doktorluk.

Herkes uyurken uykusuz gecelerde, gözleriniz kan çanağına dönene kadar kitap okumaktır; kendini, geliştirmek ve güncel tutmaktır doktorluk. Günde onlarca kişiye merhem olabilmektir. Kimsenin cesaret edemediğine cesaret etmek, gözle göremeyip elle tutamadığı belalara siper etmektir göğsünü doktorluk.

Vicdandır, insanı anlamak, empati kurabilmektir. Kısacası İNSAN olmaktır.

Türkiye’de doktor olmak, çok daha zordur. Ülkenin en zeki dilimine girmiş bir meslek grubunun, ülkenin en fırsatçı en kapkaç grubuna ait sermayenin yönettiği hastanelerde çalışmaktır Türkiye’de doktorluk.

Emeklerinizin çalınması ve sömürülmesidir. Hak ettiğiniz kazanca ulaşamamak ve yaşayamamaktır. Siyasilerin elinde oyuncak olmaktır. Liyakat gaspı yaşamaktır. Aşağılanmak, dövülmek, öldürülmek şehit edilmektir.

Vatan müdafasında Tıbbiyeli Hikmet’ler yaratmak, vatan için canlarını feda etmek, ihtiyaç bitince kovulmaktır, sürülmektir memleketinden Türkiye’de doktorluk.

Gurbetçi olup vicdanı başka milletlerde aramaya itilmektir.  Analarınızın ve babalarınızın size sunduğu eğitimi, çocuklarınıza sunamamak ve fırsat eşitliği yaratamamaktır evlatlarınıza.

Diplomasını ve eğitimini nereden aldığı belli olmayan göçmen ya da ithal doktorlara ezdirilmek, tercih edilmek, merdiven altı ucuz işçi sınıfına sokulmaktır Türkiye’de doktorluk.

Ve Türkiye’de doktorluk, mesleki saygınlık ve itibarın yerlerde süründüğü bir ortamda bayram yapmaktır ‘14 Mart’larda.

Buruk, kırgın, üzülmüş ama her şeye rağmen, vatan ve millet aşkı ile küsmeden kırılmadan, dimdik ayakta, onurlu, şerefli ve vicdanlı insan olmanın verdiği gönençle yaşamaktır Türkiye’de doktorluk.

.

Dr. Hikmet Çıra, dikGAZETE.com

-Avrasya Ticaret Organizasyonu Derneği (ATOD) Trade Avrasya Genel Başkanı-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?