USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırım Yalta Belediye Başkanı ve ekibinin Beylikdüzü Belediyesi ziyaretine Neonazist Ukrayna Yönetimi ve FETÖ işbirliği saldırısı

Kırım Yalta Belediye Başkanı ve ekibinin Beylikdüzü Belediyesi ziyaretine Neonazist Ukrayna Yönetimi ve FETÖ işbirliği saldırısı
02-11-2023

Kırım Yalta Belediye Başkanı ve ekibinin Beylikdüzü Belediyesi ziyaretine Neonazist Ukrayna Yönetimi ve FETÖ işbirliği saldırısı

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, Konya’da 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla yapıldı.

Bu yıl UCLG Dünya Konseyi Dönem Başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a devretti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükelçiler, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile çok sayıda davetlilerin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Bu kapsamda, resmi davetli olarak ülkemizi ziyarete gelen Yalta Belediye Başkanı Yanina Pavlenko ve heyeti, iki gün boyunca toplantılara iştirak etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan plaket alarak oluşturulan yönetime seçilen Sayın Pavlenko, 30.10.2023 tarihinde İstanbul dönüşünde Kırım ile Ticari faaliyetlerde bulunan ve organize eden derneğimiz Avrasya Ticaret Organizasyon Derneği (Trade Avrasya) ve Kırım Kalkınma Vakfı olarak yaptığı belediyecilik anlayışı açısından Türkiye’de örnek, Ambarlı Limanı olarak dünyanın en büyük 3. Konteynır limanına sahip, İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerine sahip ve 400 bin kişinin istihdam edildiği ve Uluslararası Fuar Merkezi olan Beylikdüzü Belediyesine bir nezaket ziyaretinde bulunarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istediğini bildirdi.

Dernek Başkanı olarak Dr. Hikmet Çıra ve BEYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İskender Duriç, Vakıf Başkanımız Ünver Sel Bey’in girişimleri ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Mehmet Murat Çalık beyefendi, “Biz uluslararası fuar merkeziyiz ve burası dünyanın en büyük limanlarına sahip, kapımız herkese açıktır. Gelen misafiri, geri çevirmek olmaz; tabii ki bir çay kahve ikram edecek kültürümüz vardır” diyerek delegasyonu kabul etti.

Karşılıklı dostça sohbetlerin ve görüş alışverişinin yapıldığı toplantı sonrası misafirler yolcu edildi.

Bu görüntülerin Twitter hesaplarında paylaşılmasından sonra sadece Beylikdüzü Belediyesi üzerinden saldırıya geçen Ukrayna merkezli haber kaynakları ve ona paralel konuşlanmış FETÖ piyonları, dün akşamdan itibaren sinsi bir saldırı ve baskı kurmaya başladılar.

Şunu iyi bilmeleri gerekiyor ki burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Hiçbir davranışımız hiçbir devletin ipoteği altında değildir.

Kaldı ki Kırım gibi bizim tarihi bağlarımızın olduğu, kalbimizin yarısının yaşadığı bir coğrafyayı ötekileştirmemiz mümkün değildir.

Biz Trade Avrasya ve Kırım Kalkınma Vakfı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve Kırım Halkı ile işbirliğimiz de daima devam edecektir.

.

Dr. Hikmet Çıra, dikGAZETE.com

-Avrasya Ticaret Organizasyonu Derneği (ATOD) Trade Avrasya Genel Başkanı-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?