USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya, Zelenskiy'in milyon dolarlarını ve koltuğunu kurtardı!

Rusya, Zelenskiy'in milyon dolarlarını ve koltuğunu kurtardı!
20-12-2022

MOSKOVA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yeni dünyanın kahramanı olarak tanıtılıyor. Batılı medya kuruluşlarına göre bu 'kahraman' olağanüstü saldırılara karşı halkını ayakta tutuyor ve ülkenin bütünlüğünü sağlayarak Rusya'ya karşı direniyor.

Elbette bu batılı medya kuruluşlarının "Sipariş" üzerine yaptığı aynı kalıptaki haberler sayesinde Batı medyasına mecbur bırakılan milyonlarca belki de milyarlarca kişi bu kahramanlık hikayesine inanıyor.

Elbette dünyada bu komediye inanmayan da milyarlarca insan olduğunu hatırlatmak gerek.

Zelenskiy, ülkesindeki TV'lerde komedi programları yapan, “Halkın Hizmetkarı" isimli komedi dizisinde bir oyuncuydu. Ukrayna'daki siyasi kriz büyüdükçe kendisi de gayri ciddi bir şekilde, ülkeyi yönetmeye aday olduğunu dillendirmeye başladı.

Tabii iş ciddiye binince de, televizyonların sempatik çocuğu, ülkenin başına geçti. 

Ukrayna halkına sayısız vaatlerde bulunan Zelenskiy, aynı zamanda Donbass ve Kırım'ı, barış yoluyla geri alacaklarını söylüyordu.

Ancak insanların kaçırdığı önemli bir detay vardı; Zelenskiy, ABD'de, iyi yetiştirilmiş bir figür olarak Ukraynalıların karşısına çıktı. 

Halkı çok iyi etkileyebileceği kesindi. Çok akıllıydı. Üzerindeki baskıları nasıl savuşturabileceğini biliyordu.

Zelenskiy, aynı zamanda çok zengindi.

Siyasi krizlerin odağındaki Ukrayna'da halk fakirleşirken siyasiler çok zenginleşmişti. Zelenskiy, iktidara geldikten sonra zenginken daha da zenginleşmeye başladı.

Vladimir Zelenskiy'in, 2019'daki mal beyanında Avrupa'nın birçok ülkesindeki gayrimenkullerinden yaklaşık olarak yılda 26 milyon grivna gelir elde ettiği açıklanmış. Günümüz döviz kuruna göre bu rakam 704 milyon dolardan daha fazla.

Bu arada ‘Kahramanımız'ın gizli servetleri de ortaya çıktı.

Türkiye'de de yayınlanan haberlere göre Ekim 2021'de, "Pandora Papers" isimli belgelere göre birçok ülke liderinin yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in de büyük bir serveti ortaya çıktı. 

Panama, Monako ve Cayman Adaları gibi vergi cennetlerinde hala hesaplanamayan paraları bulunan Zelenskiy bu işte yalnız değil.

Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska, Güney Kıbrıs'ın da içinde bulunduğu yerlerdeki çok sayıda şirketin yöneticisi.

Ukrayna bankalarından PrivatBank üzerinden kaçırılan para ve vergiler bile teşhir olmuşken Zelenskiy, sözde 'oligark karşıtı' iken kendi çevresi üzerinden milyon dolarlar kaçırmış. Yani Ukraynalıların parası buhar olmuş, Zelenskiy'in cebi para dolmuş.

Batı'nın kahramanı nasıl olur da "Oligark karşıtlığı" üzerinden iktidarı eline alıp aynı zamanda göz göre göre Ukraynalıları aldatabilirdi?

Ülkesi için Batı'dan sürekli silah talep eden, Ukrayna halkı için bağışlar toplayan Zelenskiy, acaba kendi milyon dolarları ile Ukrayna'ya ne gibi yardımlar yaptı çok merak ediyorum. 

Acaba Zelenskiy, Ukrayna bankaları üzerinden maaş almaya devam ediyor mu?

Ukrayna'ya para girişi çok önemliyken özellikle Avrupa'daki gayrimenkullerinin kira gelirleri Avrupa'daki bankalarda mı kalıyor yoksa Ukrayna bankalarına çekiliyor mu?

Bence Zelenskiy, şahsi paralarını Ukrayna için kullanmıyor.

Eğer kullansaydı her fırsatta reklamını çok iyi yapan Zelenskiy, bu fırsatı da kaçırmazdı.

Eğer geçtiğimiz 24 Şubat'ta, Rusya, Ukrayna'ya özel askeri operasyonlar başlatmasaydı Zelenskiy'in sonu nasıl olacaktı?

Bildiğimiz gibi zaten Ukrayna siyasi krizlere alışık bir ülkeydi. 2019'da büyük mal varlıklarının ortaya çıkması, 2021'de ‘offshoreşirketleri ortaya çıkan ve Ukrayna bankaları üzerinden vergi kaçırdığı da anlaşılan Zelenskiy, muhtemelen iktidara getirildiği gibi indirilecekti.

Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i kurtaran da Rusya oldu!

Hemen hemen her fırsatta Rusya'yı, "Terör devleti" ilan eden sözde kahramanımız, Rusya'nın askeri operasyonları sayesinde iktidar koltuğunda kaldı. 

Üstelik yolsuzlukları tam ortaya çıkmaya başlamışken "Kahraman" oldu.

Üstelik bir günü bile cephede geçmeyen bir “Kahraman"dan bahsediyoruz.

Rusya ile müzakere masasına oturmayan, her fırsatta birçok ülkeyi Rusya'ya karşı kışkırtan, NATO'ya Rusya'ya nükleer saldırı yapması için çağrı yapan Zelenskiy, bu savaşın kazananı oldu.

Belki de savaşın sona ermesi Zelenskiy için sonun başlangıcı olabilir. 

Savaş sonrası Ukrayna halkının hafızasını yoklayıp Zelenskiy'e hesap soracağına eminim. 

Belki de Zelenskiy'e yakıştırılan, "Kahraman" ünvanının yerini "Hain" ünvanı alır. 

Rusya ile çatışmaların sonlanmasını istemeyen Zelenskiy'in belki de tek derdi bankalarda artmaya devam eden serveti olabilir.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?