USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Büyük Aile Yürüyüşü (mü!..)

Büyük Aile Yürüyüşü (mü!..)
19-09-2022

Aile yürüyüşü…

Aileyi koruma yürüyüşü…

Aileyi yıkan etkenleri sıralasak neler çıkar acaba karşımıza. Boşanma sebepleri hakkında bir araştırması var mıdır ilgili kurumların? ‘TÜİK’ verileri var mı acaba?

Bunları bilmiyorum. Fakat bildiğim ya da gözlemlediğim kadarıyla ailelerin dağılmasına bir sebep değildir LGBT+.

Aileler, aileden birinin cinsiyeti ile ilgili farklı hissetmesi ya da doğuştan veya sonradan cinsiyeti ile ilgili farklı bir durumla karşılaşması yüzünden dağılmıyor!..

Aileler sorumsuz anne babalar yüzünden dağılıyor.

Aileler sorumsuz ve bencil ebeveynler, dedeler, nineler; her şeye burnunu sokan halalar, teyzeler, amcalar, dayılar yüzünden dağılıyor.

Aileler akşam işten çıkınca “evin en hengâmeli zamanıdır” deyip, eve gitmeyip, arkadaşları ile takılan, çocukların ödevlerini, akşam yemeği telaşesini karısına yıkan sorumsuz babalar yüzünden dağılıyor.

Aileler çocukları ile vakit geçirmek yerine sosyal medyada durmadan paylaşım yapan ana-babalar yüzünden dağılıyor.

Aileler çok eşliliği, erkeğin keyfince uygulayabileceği “sünnet” olarak gören, kadını dövmenin “ayetle sabit” olduğuna fetva verenler yüzünden dağılıyor.

Aileler kocası cimriyse kadının cebinden çaldığı paranın helalliğine fetva verirken, kocaya “ailene cimrilik etme bu eziyettir, zulümdür” diyemeyen fetva mercileri yüzünden dağılıyor.

Aileler binlerce kadın öldürülürken sesleri çıkmayan, binlerce erkek şiddet gerekçesiyle evden uzaklaştırıldığı için bir sürü dernek kuran erkekler yüzünden dağılıyor.

Aileler şiddet gören, üzerine kuma getirilen kadınların, maddi imkanları arttıkça buna katlanmak zorunda olmamasından dolayı dağılıyor.

Aileler içki, kumar bağımlılığı, aldatma gibi sebepler yüzünden dağılıyor.

Daha neyin sebep, neyin sonuç olduğunu bile tespit edememiş bir kitleyle karşı karşıyayız.

Ne yapalım peki böyle bireyleri?

Aileyi koruyalım” derken bu bireyleri hedefe koymuyor muyuz? Önümüzdeki günlerde böyle bireyler şiddet görür ya da öldürülür ise hiç vicdanı sızlamayacak mı bu gösteriyi organize edenlerin?

Madem aileyi tehdit eden unsurlar protesto edilmeli, o zaman yukarıda da dediğim gibi; aileye durmadan müdahale eden kaynanalar, kaynatalar, eltiler, görümceler, baldızlar da protesto edilmelidir.

Sorumsuz anne babalar da protesto edilmelidir.

Cimri kocalar, çocuklarına masal anlatmatan aciz anneler de protesto edilmelidir.

Çocuklarının önünde bütün kavgalarını yapan, çocuklarına kabusu yaşatan, öte yandan yatak odasında barışan tüm kötü anne babalar da protesto edilmelidir.

Çocuklarına ensest gibi bir iğrençliği yaşatan, böyle durumları bildiği halde susan tüm anne babalar da protesto edilmelidir.

Aile, bunlardan korunmalı en önce.

LGBT, dağılan aileler arttıkça oran olarak artıyor. Doğuştan olduğu kadar sosyal sebepleri de var yapılan araştırmalara göre.

Bugünkü “Aile Yürüyüşü”nün toplumsal kamplaşma ve nefret söylemini arttırmak dışında aile ile ilgili hiçbir sorunu çözemeyeceğini düşünüyorum.

Tıpkı LGBT'nin “onur yürüyüşleri”nin onların sorunlarını çözemediğini düşündüğüm gibi.

Onlar yürüyüş yapıyor, biz de aynı şekilde onları protesto edelim” demek, onları önemsemek ve reklamını yapmaktır. Toplumu yok yere germektir.

Aileyi LGBT dağıtmıyor. Yürüyüşün mottosu yanlış.

Dağılmış aile ve aile sorunları LGBT’yi besliyor.

LGBT sebep değil sonuç.

Ama yürüyüşün sloganı “aileyi LGBT’den koruyalım!”..

Tamam aileyi güçlendirecek tedbirler alalım da bu tedbirlerin başında aklımıza neden LGBT geliyor; bunu da anlamış değilim.

Son yirmi yılda yedi bin civarında kadın öldürülürken sesleri çıkmayanların şimdi “aile LGBT yüzünden dağılıyor” diye eylem yapmaları ilginç değil mi?

LGBT’ye bunların lobileşmesine sonuna kadar karşıyım.

Hz. Lut kavminin helak sebebinin; toplumda böyle bireyler olduğu için değil bu bireylerin, kendilerinin normal görülmesi, haklarının kanunlarca meşrulaştırma çabaları olduğunu düşünüyorum.

Bunların istediği sosyal hakların, ileride evlat edinmek isteyecekleri çocukların hak ve özgürlükleri için çok büyük bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Ben bunların adını anarak eylem yapmanın bile bunların lobileşmesine hizmet ettiğini düşünüyorum.

“Ailemizi her türlü tehdit ve tehlikelere karşı, sorumsuzluğa karşı koruyalım” gibi bir başlık altında yapılsa daha iyi olurdu.

Ama şundan da eminim; başlıkta “LGBT” adı geçmese sadece "Ailemizi koruyalım, güçlendirelim, artık kadınlar ölmesin, erkeklere öfke kontrolü eğitimi verilsin evden atılmasın, ailelerimiz dağılmasın, çocuklarımızın boynu bükük kalmasın, doğum yapan çalışan annelerin özlük hakları iyileştirilsin!.. vb. ifadeler kullanılsyadı, eylem bu kadar ses getirmezdi. Ve katılım aynı olmazdı. Çünkü LGBT olmasa, ailemiz adına herşeyimiz sütliman, güllük gülistanlıktı.(!)

Tüm bu huzuru tehdit eden sadece lgbt id(i)!..

.

Sevim Korkmaz, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?