USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sedat Şahin’in adamlarına yönelik operasyonda 3 tutuklama

Sedat Şahin ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, Şahin’in oğlu ve iki yeğeni serbest bırakıldı. Sedat Şahin’in oğlu Erkan Şahin, “Babam beni yasa dışı işlerden uzak tutardı” dedi.Nişantaşı Valikona

Sedat Şahin’in adamlarına yönelik operasyonda 3 tutuklama
16-03-2015 15:02
Google News

Sedat Şahin ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, Şahin’in oğlu ve iki yeğeni serbest bırakıldı. Sedat Şahin’in oğlu Erkan Şahin, “Babam beni yasa dışı işlerden uzak tutardı” dedi.
Nişantaşı Valikonağı Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve adamı Ferdi Topal yoldan geçen bir otomobilden üzerlerine kalaşnikof marka silahlarla yapılan saldırıda hayatlarını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Sarallar grubuna yönelik bir eylem hazırlığında oldukları öne sürülen Sedat Şahin ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardından 8 şüpheli serbest bırakılırken, 11 şüpheli ise dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Aralarında Sedat Şahin’in oğlu Erkan Şahin, amcaoğulları Şehmi ve Mehmet Şahin’in de bulunduğu 11 kişi savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

“BABAM BENİ YASA DIŞI İŞLERDEN UZAK TUTAR”
İstanbul Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan şüphelilerden Sedat Şahin’in oğlu Erkan Şahin ifadesinde yüksek öğrenim görmüş bir insan olduğunu ve babasının kendisini yasa dışı işlerden uzak tuttuğunu belirtti. Şahin ifadesinde, “Birçok hastalığım var, tedavi görmekteyim. Evimden dahi çıkmam, bir iş yapmaya mecalim yoktur. Öldürülen Vedat Şahin benim amcamdır. Saral ailesi ile ilgili eylem yönelik bir çalışma yapıldığına dar bilgi sahibi değilim. Mustafa Tuna Gülümsel’de yakalandığı iddia edilen belgelerle bir ilgim yoktur. Babamın arkadaşı olduğu için kendisini tanırım. Zaman zaman da telefonda görüşürüz. Yakalanan silahlarla da bir ilgim yoktur. Silahlı suç örgütü yöneticisi olmam mümkün değildir. Sağlığım da buna elverişli değildir. Kimseye örgüt yöneticisi olarak herhangi bir emir yada talimat vermedim. Suçsuzum” dedi.

“SALDIRININ ARDINDAN ÇELİK YELEK GİYMEYE BAŞLADIM”
Mustafa Tuna Gülümsel ise Sedat Şahin’le daha önce aynı cezaevinde kaldığında tanıştığını ifade ederek, “Saralar grubu ile hareket eden Mert Altan Sarıyıldız’ın benimle ilgili bilgi topladığını öğrenmem üzerine polise başvurdum. Kendime de çelik yelek alıp kullanmaya başladım. Sedat Şahin’in kurduğu iddia olunan örgüte de üye değilim. Silahlarla da ilgim yoktur” diye konuştu.

“SARALLAR’I MERAK ETTİĞİM İÇİN İNTERNETTEN BİLGİ TOPLADIM”
Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüphelilerden Volkan Aykaç, Sarallar’la ilgili ele geçirilen belgeleri merak nedeniyle internet ortamından temin ettiğini öne sürdü. Araçta ele geçirilen 5 tabanca ile 2 kalaşnikof tüfeğinin kendisine ait olduğunu belirten Aykaç, “İstanbul’da araç kiralama işi yapıyordum, işimi devrettim. Memleketim olan Kastamonu’ya gittiğim için silahları yanımda götürecektim. Ne Sedat Şahin’i ne de Sarallar’ı tanımam” ifadelerini kullandı.

“SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYORUM”
Şüphelilerden Sedat Şahin’in kuzeni Şehmi Şahin, Vedat Şahin ve Ferdi Toplal’ın öldürülmesinin ardından tedirgin olduğu için sokağa dahi çıkmaktan korktuğunu öne sürdü. Şahin, “Evimde ele geçirilen tabanca Ferdi Topal’a aittir.Bir süre Ferdi Toplal’ın yanında kalmıştım. Ancak Ferdi Topal öldürüldükten sonra şahsi eşyalarımı toparladığım sırada bu silahı gördüğüm için üzerime almıştım” dedi.

SİLAHLI ÖRGÜTE ÜYE OLMAKTAN TUTUKLANDILAR
Sorguların ardından kararını açıklayan mahkeme, Mustafa Tuna Gülümsel, Serkan Durna, Volkan Aykaç yakalanan silahların vahim nitelikte olması, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin varlığı, kaçma ve delilleri karartma şüphelerinin bulunması sebebiyle “suç işleme amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmak” suçundan tutuklanmalarına karar verildi.
Diğer 8 şüpheliyi ise serbest bırakan mahkeme serbest kalan şüphelilerden Sedat Şahin’in oğlu Erkan Şahin ve Mehmet Şahin’e yurt dışına çıkış yasağı koydu. İki şüpheli hakkında ayrıca karakola imza atmak suretiyle adli kontrol hükümleri uygulandı.
Öte yandan, soruşturma kapsamında Sedat Şahin’in de aranmaya devam edildiği belirtildi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ