USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

"Gönderdiğiniz siyah başörtüleri aldım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinden sonra ailesinin verdiği mesajları hayranlıkla izlediğini belirterek, “Özgecan’ımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine tekrar sabırlar diliyorum ve bugün gönderdikler

"Gönderdiğiniz siyah başörtüleri aldım"
18-02-2015 16:55
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinden sonra ailesinin verdiği mesajları hayranlıkla izlediğini belirterek, “Özgecan’ımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine tekrar sabırlar diliyorum ve bugün gönderdikleri o siyah başörtülerini de aldım, bunun mesajını da buradan vermek istiyorum. İnşallah o mesaj, beyaz başörtüleriyle devam eder” dedi.
AFAD Lojistik Depoları Toplu Açılış Töreni, ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de üç kişinin ölümüyle ilgili sessiz kalan ABD Başkanı Obama’ya eleştirilerine devam etti. ABD’de iki kardeş ve bir eniştenin aynı evin içinde İslam karşıtları tarafından şehit edildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ses çıkmadı. Ses çıkmayınca bizde sessiz kalamazdık. Biz de Meksika’dan seslendik. Dedik ki, ‘ne zaman sesiniz çıkacak. Bunlar sizin ülkenizin vatandaşı değil mi? Bunlar terörist mi? Bunların babaları doktor, annesi doktor ve kendileri de diş hekimliği ve mimarlık tahsili gören üç genç, bunlara sahip çıkmayacak mısınız? Failini arayıp bulmayacaksınız?’ Üç saat sonra ses çıktı, vaka bu” ifadelerini kullandı.

“GÖNDERDİĞİNİZ SİYAH BAŞÖRTÜLERİ ALDIM”
Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın katillerinin kısa sürede yakalandığının dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ülkemizde de Özgecan’ımızla alakalı olayın hemen ardından jandarmamız, polisimiz hep birlikte seferber olup faili anında buldular. Tabii yetiyor mu, yetmiyor. İşte şimdi biz de diyoruz ki, yargı burada üzerine düşen görevi yapacak, yapması gerekir ve bunun fail ve faillerine gereken cezayı en üst düzeyde vermek durumundadır. Çünkü bu milletin vicdanın böyle bir olaydan rahatlaması söz konusu değil ama hiç olmazsa ‘bunlarda layıkını buldu derler.’ Ben gerek annenin, gerekse babanın bu olaylar karşısında takındıkları tavrı gerçekten milletim adına, şahsım, ailem adına hakikaten çok çok duyguyla izlerken bir diğer taraftan da hayranlıkla izledim. Çünkü her annenin her babanın böyle bir tavrı takınabilmesi mümkün değil ve verdikleri mesajlar sadece milletimize değil tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardı. Temenni ederim ki terör estirenler de bunlardan nasibini alır. Sokaklara çıkıp da Özgecan’ımızı istismar edenler önce kendilerine bir baksınlar, Mehmet beyin ve eşinin verdiği mesajlardan onlarda nasibini alsınlar. Terör estirerek savunmasız insanları öldürmenin nedenli bu ülkede bir felaket olduğunu bir cinayet olduğunu anlasınlar. Mesele bu. Onun için çözüm süreci dediğim olay çok çok önemli. Çözüm sürecinde de işte biz bu huzuru arıyoruz, bu refahı arıyoruz. Bu milletin evlatlarının birbirine sevgisini, saygısını barış içinde yaşamaları zeminini arıyoruz. Bunu yakaladığımız anda da bu ülkede madden ve manen nasıl bir sıçramanın olacağını tahayyül edin, düşünün. Ben tekrar Özgecan’ımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine tekrar sabırlar diliyorum ve bugün gönderdikleri o siyah başörtülerini de aldım, bunun mesajını da buradan vermek istiyorum. İnşallah o mesaj beyaz başörtüleriyle devam eder” diye konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ