USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail ordusu Gazze'de yerinden edilen sivillerin sığındığı okulu bombaladı

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentinde yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okulu hedef aldı.

İsrail ordusu Gazze'de yerinden edilen sivillerin sığındığı okulu bombaladı
17-11-2023 20:38
Google News
Gazze/Kudüs
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların 42'nci gününde bölgenin kuzeyi ve güneyinde pek çok noktayı karadan ve havadan bombaladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: İsrail şimdi Gazze'nin güneyine doğru ilerliyorsa, son çağrı durmaları yönündedirBM: Gazze'de deprem vurmuş gibi bir yıkım var ancak bu insan eliyle gerçekleştiİsrail, Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir yerleşim alanını bombaladıİsrail ordusu onlarca askeri araçla Cenin kentine baskın düzenlediMescid-i Aksa İsrail polisinin kısıtlamaları nedeniyle bu cuma da neredeyse boş kaldıİsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi ölümle karşı karşıyaDünya Gıda Programı: Gazze Şeridi geniş çapta açlıkla karşı karşıya

Gazze'nin kuzeyindeki saldırılar, Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Gazze kentinde yoğunlaştı.

Filistin devlet televizyonu ve resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişiler için barınma merkezine dönüştürülmüş El-Felah Okulu'nu bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Gazze kentindeki Sabra Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişi öldü.

Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya'ya da hem havadan hem de karadan topçu ateşiyle saldırılar düzenlendi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde ise Han Yunus ve Refah kentleri İsrail saldırılarının hedefi oldu.

Han Yunus'un merkezindeki Büyük Cami'nin arka sokağı ile bir eve düzenlenen saldırıda en az 4 kişi öldü. Bölgede, patlamamış bir füzenin olduğu bilgisi geçildi.

Refah'ın orta kesimindeki Eş-Şabura Mülteci Kampı'nda El-Ahras ailesinin evine düzenlenen saldırıda da ölen ve yaralananlar oldu. Söz konusu saldırılarda ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgiler paylaşılmadı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Beni Süheyla kasabasını hedef aldı

Bölgede iş hanlarının ve evlerin bulunduğu bir caddede büyük yıkım meydana geldi https://t.co/05JB444liJ pic.twitter.com/XloZFy82Fc

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) November 17, 2023

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisine ihtiyaç duyanların tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, AA muhabirinin, "Gazze'de kanser tedavisine ihtiyaç duyan 27 kişi, Türkiye'ye getirildi. Şu anda Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altındalar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gazze'den, Mısır üzerinden Türkiye'ye nakledilen hastaları ziyaret etti. Türkiye'nin bu çabası hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusunu yazılı yanıtladı.

"Kanser tedavisine ihtiyaç duyanların tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullanan Harris, kritik yaralı ve hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ve Mısır üzerinden de sürekli, düzenli, engelsiz ve güvenli olarak tıbbi tahliyelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Harris, "DSÖ, sağlık durumu ve güvenlik koşulları izin verdiği ölçüde, hasta ve aile üyelerinin tahliyesini kolaylaştırmaya kararlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Hamas: İsrail Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor

Hamas, "İsrail ABD'nin yaktığı yeşil ışıkla Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor" başlıklı yazılı bir açıklama yayımladı.

İsrail'in, tanklar ve keskin nişancılarla Şifa Hastanesi'ni adeta askeri kışlaya çevirdiği kaydedilen açıklamada, ilaç temini için hastanenin eczanesine gidilmesine engel olduğu ve hastanede dünyanın gözü önünde soykırım yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesi'nde gerçekleştirdiği "etnik temizlikten", kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik suçlarından doğrudan ABD Başkanı Joe Biden'ın sorumlu olduğu vurgulandı.

"Sözde güvenli bölge önerisi felaket reçetesi"

DSÖ Direktörü Ghebreyesus, "İsrail'in Filistinlileri sürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyindeki sözde güvenli bölge önerisi felaket reçetesi." dedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bölgedeki tüm hastaneler ve kan alım tesislerine kan bağışında bulunulması çağrısı yaptı

Çağrının ardından Filistinliler, El-Nasır Hastanesi'nde kan bağışında bulundu https://t.co/05JB444liJ pic.twitter.com/vvRMPCaGah

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) November 17, 2023

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk: İsrail'in "güvenli bölge" olarak adlandırdığı öneri savunulamaz

İsrail işgalinin sona ermesi gerektiğini, Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma haklarının güvence altına alınmasının elzem olduğunu belirten BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, "İsrail'in 'güvenli bölge' olarak adlandırdığı öneri savunulamaz. Bölge ne güvenli ne de insan sayısı için uygun." dedi.

Filistin: Gazze’de yaşanan şey intikam ruhuyla yapılan bir toplu katliamdır

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Orta Doğu turu kapsamında dünkü İsrail ziyaretinden sonra Ramallah'a geçen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi ve ortak basın açıklaması yaptı.

Gazze’de acilen ateşkes sağlanması çağrısında bulunan Iştiyye, bölgeye yardım ve ilaç ulaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Filistin Başbakanı, "Gazze’de yaşanan şey intikam ruhuyla yapılan bir toplu katliamdır." dedi.

İsrail güçlerinin, Gazze’nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria'da da yılın başından bu yana 421 Filistinliyi öldürdüğüne dikkati çeken Iştiyye, "Gazze'de durum trajik. Yiyecek yok, içecek yok, kan dökülmeye devam ediyor. Bizim talebimiz, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesidir." diye konuştu.

Iştiyye, Borrell ile görüşmesinde kendisine, sorunun kaynağının İsrail’in 75 yıldır Filistin’de sürdürdüğü işgal olduğunu aktardığını kaydetti.