USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Eroğlu: "Muhalefet vatandaşı saf sanıyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman’da 14 tesisin toplu açılışın ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası salonundan gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

Eroğlu: "Muhalefet vatandaşı saf sanıyor"
07-03-2015 20:04
Google News

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman’da 14 tesisin toplu açılışın ve temel atma törenini gerçekleştirdi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası salonundan gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz tarafından açılış konuşmaları yapıldı.
Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman’da yapılan yatırımlardan bahsettikten sonra, hükümetin ülke genelinde gerçekleştirdiği yatırımları anlattı. Bakan Veysel Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti:
“Yetimin hakkını koruyan en iyi hükümet bizim hükümetimizdir. Allah hepimizin görevimizi yüzümüzün akıyla yapmayı nasip etsin. Muhalefet vatandaşı saf sanıyor. Vatandaş kendisini saf sananı, sandığa gömer. Paralelin havasına girip yolsuzluk vesaireden bahsediyor. Yolsuzluk olsa, bu borçlar ödenebilir mi? Yatırım yapılabilir mi? Gökten altın yağmıyor. Bizler hortumları kesiverdik, gelen kaynaklar millete hizmet olarak akıyor.
Bizler her işe Besmeleyle başlıyoruz. Cenabı Allah bereketini veriyor, Allaha şükürler olsun. Geçmiş hükümetlerde bir iki baraj açılırken, biz şuanda 276 adet dev baraj yaptık. 1001 tane gölet ve sulamasını 3 yılda bitirdik. Bu bir dünya rekorudur. İspanyadan, Hindistan’dan Bakanlar geldi, ‘bunu nasıl yapacaksınız’ dediler. Ben anlattım onlara. Biz millete hizmet için varız dedim. Aşağı yukarı 6 milyon hektar yakın araziyi sulamaya açtık, bin 500 dereyi ıslah ettik, 76 ildeki su problemini 2040 yılına kadar çözen biziz Allah’a şükür. Su medeniyettir.
Orman teşkilatımız çalışıyor. Gezi’de 3 ağaç için kıyamet kopardılar. Biz ise 3 yerine 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk.
Ey geziciler gelin birlikte ağaç dikelim. Kaldırımı genişletmek için yapılan işler. Taksimdeki kaldım dar gelmiş genişletmek istediler, dört tane çalı, 4-5 tane ağaç kesilmiş. Gelin hep beraber fidan dikelim diye mesaj atıyordum. Kimse cevap vermedi. Birisi bana Veysel hoca bunun ağaç meselesini anlamadın dediler. Anladım ama anlamayanların gözüne sokmak istedik.”
Bakan Veysel Eroğlu’nun konuşmasın ardından temel atma ve toplu açılışlar için butona basıldı. Köylü vatandaşlara sertifika vermesinin ardından tören sona erdi. Adıyaman’daki 14 tesis ile ilgili bilgiler ise şu şekilde:
“Temeli atılan Koçali Barajı ile 77 bin 610 dekar zirai arazi salamaya açılacaktır. Yılda 120 milyon kilowatt- saat enerji üretecek ve 31,5 milyon metre küp içme suyu sağlanacaktır. Koçali baraj gölünden alınacak 31, 5 milyon metre küp içme ve kullanma suyuyla Adıyaman’ın 2050 yılına kadar olan içme suyu meselesi halledilecektir. Talvegden yüksekliği 118 m, temelde yüksekliği 125 m, gövde dolgusu 5,4 milyon metre küp olan ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu baraj yapılacaktır. Barajda 292,8 milyon metre küp su depolanacaktır.
Gölbaşı Balkar göleti ve sulaması ile 1 milyon 390 dekar zirai arazi sulamaya açılacaktır. Yılda 1,4 milyon TL net gelir artışı sağlanacaktır.Talvegden yüksekliği 27 m, temelden yüksekliği 31 m, gövde hacmi 0, 14 milyon metre küp olan kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gölet inşaatının ihalesi yapılarak 12.02.2015 tarihinde işe başlanılmıştır. Toplam 4 bin 140 m uzunluğunda döşenecek PE boru ile 1 milyon 390 dekar alanın sulamasını sağlayacak sulama şebekesi inşaatı yapılacaktır.
Gölbaşı Çelik Göleti ve sulaması ile 4 milyon 170 dekar zirai arazi sulamaya açılacaktır. Proje ile 4 milyon 170 dekar arazi sulanarak, yılda 4,2 milyon TL net gelir artışı sağlanacaktır. Talvegden yüksekliği 35 m, temelden yüksekliği 38 m, gövde hacmi 0,60 milyon metre küp olan kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gölet inşaatının ihalesi yapılmıştır. Toplam 12 milyon 510 metre uzunluğunda döşenerek PE boru ile 4 milyon 170 dekar alanın sulamasını sağlayacak sulama şebekesi inşaatı yapılacaktır.
Beş Pınar Mevkii Ziyaret Çayı proje ile 1 mahalle taşkınlarından korunacaktır. Ziyaret çayında 3 adet tersip bendil ve kontur sekisi, 1 milyon 597 metre çift taraflı harçlı pere kaplaması kanal, Kurudere’de 1 adet tersip bendi ve kontur sekisi yapılacaktır.
Açılışı yapılacak tesisler ise Besni Çakırhöyük Kasabası Keysun Çayı ile 525 milyon TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.
Gölbaşı Karaburun Köyü Alma Deresi ile 157 milyon 500 bin TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.
Gölbaşı İlçesi Yukarıçöplü Köyü Köy Deresi ile 123 milyon 900 bin TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.
Besni Akkuyu Köyü Acı ve Şahin Deresi ile 585 milyon 900 bin TL’ye mal proje ile Akkuyu köyü taşkınlardan korundu.
Besni Dörtyol Köyü Boz Dere ile 335 milyon 169 bin TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.
Besni Yoldüzü Köyü Kuru Dere ile 438 milyon 321 bin TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.
Besni Çamuşcu Köyü Akdere ile 625 milyon 800 TL’ye mal olan proje ile Çamuşçu Köyü taşkından korundu.
Hayla Regülatörü Taşkın Rusubat Zararlarından Korunması 1. Kısmı ile 693 milyon TL’ye mal olan proje ile işletmede olan 5 adet göllete su temin eden halya regülatörü, tüneli ve devamında yer alan iletim kanalının rüsubet zararlarından korunması sağlandı.
Tut İlçesi Cümut Deresi ile 262 milyon 500 TL’ye mal olan proje ile 1 mahalle taşkınlardan korundu.
Besni İlçesi Köseceli Kasabası Kaplan ve Ağdere ile 275 milyon 100 bin TL’ye mal olan proje ile 1 köy taşkınlardan korundu.”
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ