USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar sürüyor.

Deprem bölgesine yardım ve destekler sürüyor
07-02-2023 19:56
Google News
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Trakya'dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki deprem nedeniyle oluşan enkazın kaldırılması çalışmaları için 15 iş makinesi ile 50 personeli Gaziantep'e gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep'te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.

Depremin hemen ardından 5 araç ve 22 itfaiye personelini arama kurtarma çalışmaları için Malatya'ya yollayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 5 tır su, 1 tır gıda ve BURFAŞ bünyesindeki mobil mutfağı 45 personelle Gaziantep'e göndermişti.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacak araç ve ekipman yetersizliği nedeniyle Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 1 beko loder, 2 lastikli ekskavatör, 5 paletli ekskavatör, 1 loder, 1 dozer ve 5 kamyondan oluşan 15 araç, 50 personelle dün akşam saatlerinde Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktı.

Bölgeye ulaşıp enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlanan iş makineleri ile personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet verecek ve deprem yaraları tamamen sarılana kadar bölgede kalacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirketlerde çalışan gönüllü personelden oluşan, enkazda ve lojistik hizmetlerde görev alabilecek, çadır kurma konusunda deneyimli 150 kişilik ekip de depremin yaralarını sarmak için Malatya'ya gitti. Dün akşam saatlerinde yolan çıkan ekip bölgede görev yapacak.

Edirne

Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonundaki yardım kampanyasında kullanılmamış kıyafetler, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri, Mimar Sinan Spor Salonu'na getirildi.

Edirne Belediyesinin de deprem bölgesine gönderilmek üzere başlattığı kampanya sürüyor.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına vatandaşlar tarafından getirilen yardımlar, belediye personelince tasnif edilip paketlendi.

Edirne'de Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından 3 ayrı noktada kan bağışları kabul ediliyor.

Keşan ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar Keşan Lisesi Spor Salonu'na yardım malzemelerini getiriyor.

Bir çocuk yardım için oyuncağını getirdi ve 100 lira bağışta bulundu.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Küçük bir evladımızın hem oyuncağını hem de harçlığını deprem bölgesine göndermek için bize göndermesine ne denilebilir ki. Bu duyarlılık bu yardımseverlik nasıl anlatılır ki. Kocaman yüreğinden öpüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da yardım ve desteklerin devam ettiğini belirtti.

Helvacıoğlu, Keşan İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV) aracılığı ile bağış kampanyası başlattıklarını belirterek, "KİSEV üzerinden AFAD'ın hesaplarına gönderilmek üzere maddi bağışları kabul edeceğiz. Bugün birlik ve beraberlik zamanı." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ

Tekirdağ ve ilçelerinde de vatandaşlar yardım için seferber oldu.

Kapaklı Belediyesinin başlattığı kampanya kapsamında vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım noktalarına ulaştırdı.

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, deprem nedeniyle çok üzgün ve kederli olduklarını, deprem bölgelerine hızlı şekilde yardımların gönderileceğini kaydetti.

Çetin, Kapaklı Belediyesi Mobil İkram Aracı'nın da deprem bölgesine gönderdiklerini belirterek, "Deprem herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Şu an tüm Kapaklı tek yürek oldu. Kısa sürede çağrımıza on binlerce vatandaşımız cevap verdi. Destekler çığ gibi büyüyor. İnşallah kaymakamlığımız ile bu akşam bir tırı deprem bölgelerine göndereceğiz. Millet olarak el ele verip tüm yaralarımızı saracağız." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu öğrencileri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım topladı.

Öğrencilerin desteğiyle toplanan 70 çift bot, mont, eldiven, atkı, bere, kazak, çorap gibi çeşitli eşyaları içeren yardım kolileri Marmaraereğlisi Kaymakamlığına teslim edildi.

Hayrabolu ilçesinde de yardım kampanyası sürüyor. Belediye Başkanı Osman İnan, sosyal medya hesabından, tüm vatandaşları yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

Kampanyaya destek olan vatandaşlar yardımlarını zabıta müdürlüğüne getiriyor.

Kırklareli

Kırklareli'nde belediye, kamu kurum ve siyasi partilerce yardım kampanyaları başlatıldı.

Vatandaşlar kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak yardım malzemelerini belirlenen noktalara getirdi.

Toplanan yardımlar tırlar ile deprem bölgesine gönderiliyor. Kentten şu ana kadar deprem bölgesine 10 tır yardım malzemesi sevk edildi.

Muğla

Muğla Valiliğinin organize ettiği ekipler, AFAD koordinesinde bölgeye hareket etti.

Kentte dünden itibaren 621 personel, 147 gönüllü, 10 çekici, 11 ekskavatör, 3 yükleyici, 26 kamyon, 18 UMKE aracı, 42 ambulans, 3 arama kurtarma aracı, 19 su tankeri, 26 binek pikap araç, 12 otobüs, 1 yönetim aracı, 1 ikram aracı, 3 karavan, 3 mobil baz istasyonu ile olay yeri inceleme aracı, su altı kurtarma aracı, seyyar tuvalet depremden etkilenen illere gönderildi.

Vali Orhan Tavlı başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde genel durum değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi.

Toplantıda, Muğla Valiliği koordinesinde deprem bölgesine sevk edilen iş makineleri, sağlık araçları ve ayni yardımlar ile arama kurtarma ekiplerinin hangi illere gönderileceği değerlendirildi.

Depremzedelerin misafir edileceği tesisler

Bu arada, Marmaris Ticaret Odası'ndan (MTO) yapılan duyuruda, depremzedeleri ücretsiz misafir edebilecek konaklama tesislerinin Kaymakamlığa bilgi vermesi istendi.

MTO'nun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Marmaris Kaymakamlığının depremzedelerin geçici barınmalarını temin etmek amacıyla çalışma yaptığı bildirildi.

Depremzedeleri ilçedeki konaklama tesislerinde ücretsiz olarak misafir edebilecek üyelere çağrı yapılan paylaşımda, "Konaklama tesisi sahibi üyelerimizin çok ivedi olarak Marmaris Kaymakamlığı ile 02524121001 ve 02524137129 numaralı telefonlardan iletişime geçmeleri önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Samsun

Samsun Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyada vatandaşlar tarafından yaşam malzemesi ve yiyecekler, Havza Belediye Kültür Merkezi'ne getirildi.

Ablasıyla kültür merkezine gelen 4 yaşındaki Batuhan Ayan da depremzedelere gönderilmek üzere ekiplere battaniye teslim etti.

Kaymakam Cengiz Nayman ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, küçük Batuhan'a teşekkür etti.

Yardım malzemeleri, gönüllülerce kolilenerek tıra yüklendi. Daha sonra yardım tırı, dualarla Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yollandı.

Nayman, yardım tırının hızla yola çıkması için çalışmalara destek olan herkese teşekkür ederek, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Özdemir de vatandaşların duyarlılığıyla kısa sürede yardım tırını yola çıkardıklarını belirterek, "İnşallah yarın da ikinci tırımız yola çıkacak. Tüm halkımıza hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yaşadığımız afette hayatını kaybedenlere Rabb'imden rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ