USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Çocuklarıyla cezaevinde kalan kadının 'infazın ertelenmesi' talebinin reddi hak ihlali sayıldı

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde çocuğu ve bebeğiyle kalan kadının "infazın ertelenmesi" talebinin reddedilmesinde aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Çocuklarıyla cezaevinde kalan kadının 'infazın ertelenmesi' talebinin reddi hak ihlali sayıldı
13-12-2019 16:16
Google News

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde çocuÄŸu ve bebeÄŸiyle kalan hükümlü kadının, "infazın ertelenmesi" talebinin reddedilmesinde aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiÄŸine, baÅŸvurucuya 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Diyarbakır Cezaevinde 2 yaşındaki çocuÄŸu ve bir bebeÄŸi ile kalan, nitelikli hırsızlık suçundan hükümlü kadın, Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına baÅŸvurarak bebeÄŸinin bakımı ve ihtiyaçlarını karşılamak için infazın ertelenmesini talep etti.

İnfazın ertelenmesi istemini reddeden BaÅŸsavcılığın yazısında hükümlünün daha önce 0-6 yaÅŸ grubu çocuÄŸunun bulunması nedeniyle tahliye edildiÄŸi, kesinleÅŸen hapis cezaları yüzünden tekrar cezaevine gönderildiÄŸi, gebe olmasının ardından infazına ara verildiÄŸi hatırlatıldı. BaÅŸsavcılığın yazısında hakkında 21 yıl 65 ay 7 gün kesinleÅŸmiÅŸ hapis cezası bulunan hükümlünün, eylem ve tutumları nedeniyle tehlikeli hükümlülerden sayılması gerektiÄŸi ifade edildi.

BaÅŸsavcılığın kararına yönelik itirazların reddedilmesi üzerine hükümlü kadın, Anayasa Mahkemesine bireysel baÅŸvuruda bulundu.

Aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiÄŸine hükmeden Yüksek Mahkeme, kadına 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi