USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Memişoğlu'ndan İsrail'in Gazze'de Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Hastane bombalamayı meşru gören nasıl bir vicdandır? Gazze'deki Nasır Hastanesi'nin İsrail güçleri tarafından hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz" dedi

Bakan Memişoğlu'ndan İsrail'in Gazze'de Nasır Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki
25-08-2025 18:18
Google News
Ankara

Bakan Memişoğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, insanların şifa bulduğu, yaralıların hayata tutunduğu, sağlığına kavuştuğu hastanelerin bombalanmasını hiçbir suretle kabul etmediklerini belirtti.

İsrail'in Gazze'deki Nasır Hastanesine saldırısında 5'i gazeteci 20 kişi can verdi

Sağlık tesislerine yönelik sistematik saldırıların yalnızca uluslararası savaş hukukuna değil, aynı zamanda insanlığın ortak değerlerine açık bir saldırı olduğuna işaret eden Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Hastane bombalamayı meşru gören nasıl bir vicdandır? Gazze'deki Nasır Hastanesi'nin İsrail güçleri tarafından hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırılar, yaşam hakkını hiçe saymakta, sağlık personelini ve masum sivilleri hedef almaktadır. Uluslararası toplumu, bu insanlık dışı saldırıların derhal durdurulması için harekete geçmeye, uluslararası hukuk kurallarını uygulamaya, sağlık personelinin ve tesislerinin güvenliğini sağlamaya davet ediyoruz.

Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Türkiye, her daim mazlumların yanında durmaya ve insani değerlerin savunucusu olmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

İsrail'in Gazze'deki Nasır Hastanesine saldırısında 5'i gazeteci 20 kişi can verdi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ