USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı yol bulunmamaktadır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı yol bulunmamaktadır
25-01-2022 16:07
Google News
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İstanbul'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beklenen kar İstanbul'u esir aldı

Dün Avrupa yakasının özellikle batı kesiminde oldukça yoğun bir kar yağışı ve tipi görüldüğünü dile getiren Karaismailoğlu, yoğun bir gece geçirdiklerini ve yolda mahsur kalan vatandaşların sıkıntılı süreç yaşadığını bildirdi.

Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Türkiye genelindeki 68 bin kilometre yol ağındaki işletme devam ederken, 4 bin 700 kilometrelik İstanbul Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağında çok özverili bir çalışma yapıldığını anlattı.

Bu özverili çalışmalara rağmen iklim şartlarının ve yoğun olumsuz hava koşullarının etkisiyle 11 bin personelin 3 bin 900 araç ve ekipmanla bu mücadeleyi verdiğini aktaran Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İstanbul Mahmutbey'de yolda kalan araçlar havadan görüntülendi https://t.co/aqVZYCVthd pic.twitter.com/JXhllcPuGS

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 25, 2022

"Özellikle Mahmutbey Kavşağı ile Hadımköy Kavşağı arasında yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle trafik maalesef önemli bir zaman durdu. Yine Yassıören ile Çatalca arasında da yine yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Trafik kısmen de olsa şu an işliyor. Ancak Mahmutbey-Hadımköy ve Yassıören-Çatalca arasındaki terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor."

#Canlı: İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde açıklamalarda bulunuyor https://t.co/Y0zkcF11Yv

— AA Canlı (@AACanli) January 25, 2022

İstanbul Havalimanı uçuşları yeniden başlıyor

Bakan Karaismailoğlu, boğaz köprülerinin son durumuna ilişkin, "Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden saat 13.00 itibarıyla otomobillerin geçişine izin vereceğiz. Ağır vasıtalar için biraz daha beklemek zorunda kalacağız." diye konuştu.

Hasdal Kavşağı ve Mahmutbey Kavşağı yönüne şu an için trafik verilemeyeceğini dile getiren Karaismailoğlu, "Çünkü bu terk edilmiş araçların ortadan kaldırılması gerekiyor." dedi.

Karaismailoğlu, hava yolunda hareketlenmenin başladığını kaydederek, "İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara birazdan başlayacaklar yavaş da olsa." ifadelerini kullandı.

Ankara-İstanbul arasında hızlı trenin çalıştığını dile getiren Karaismailoğlu, "Marmaray, dün gece olduğu gibi bu gece ve yarın gece de ücretsiz olarak sabaha kadar vatandaşlarımıza hizmet edecek." şeklinde konuştu.

"Teyakkuz haline devam edeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, karayollarındaki özverili çalışmanın devam edeceğini belirterek, iklim koşullarının sıkıntılı geçmesinin kendilerini de zora soktuğunu ancak büyük bir özveriyle bütün çalışma arkadaşlarının teyakkuz halinde olduğunu ve süreci devam ettireceklerini söyledi.

Karaismailoğlu, "Dünkü kadar olmasa da zor iklim koşulları devam edecek. O yüzden olağanüstü hal devam ediyor bizim tarafımızda ve teyakkuz hali devam ediyor. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bu sürecin de üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul'da KGM ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu: Soğuk sebebiyle sağlık açısından sıkıntı meydana gelmedi

İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise gece saat 00.00'ye kadar Bakan Karaismailoğlu ile birlikte Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğünden hem Türkiye'yi hem de İstanbul'u takip ettiklerini söyledi.

Bolu ve Düzce yollarının açılabilmesi ve sürücülerin barınma gibi ihtiyaçlarının giderilebilmesi için vali ve kaymakamlarla yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Soylu, dün saat 15.00'dan sonra kar yağışının İstanbul'da yoğunlaşmasıyla birlikte tüm buraya odaklandıklarını anlattı.

Soylu, İstanbul Valiliğince çalışanlara idari izin verildiğini anımsatarak, ardından AVM'ler kapatılarak, Marmaray açık tutularak, kara yolları araçları, kaymakamlar, belediye başkanları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları, AFAD, Kızılay ile topyekün bir mücadele gerçekleştiğini dile getirdi.

Çalışmaların sabaha kadar sürdüğünü anlatan Soylu, "Biz saat 02.00-02.30 gibi İstanbul'a inebildik. Havalimanı iniş vermedi. Fakat pilotumuz riske etti ve indi. İlk olarak Karayolları Bölge Müdürlüğüne geldik, ardından da hemen bir görev paylaşımı yaptık. Sayın Bakan'ımızla İstanbul Valisi burada kaldı. Biz de İstanbul Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ayrı ayrı bölgelere çıkarak sabaha kadar, 11.30'a kadar hem kalan araçların hem o saate kadar orada bulunan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için bütün gayreti ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Yapılan koordinasyonla Mahmutbey'den Kınalı'ya kadar olan hattın kontrollü bir şekilde açılması, İstanbul Havalimanı arasında kalan araçların kurtarılması ve vatandaşların barınma yerine ulaşmasının sağlandığını bildiren Soylu, İstanbul'un her noktasında kaymakamlar, belediye başkanları, emniyet müdürlerinin, jandarma komutanlarının topyekün bir çalışma ortaya koyduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'a hamdolsun, soğuk sebebiyle karşı karşıya kaldığımız, bir canımıza herhangi bir sıkıntı gelmiş bir durum meydana gelmedi ona şükrediyoruz." dedi.

Vatandaşların yoğun kar yağışı nedeniyle zorluk çektiğini dile getiren Soylu, kar yağışının perşembe gününe kadar İstanbul'da devam edeceğini söyledi.

Soylu, AFAD, Kızılay, Karayolları, valilikler ve kaymakamlıkların topyekün çalıştığını anlatarak, İstanbul'a geliş durduğu için 8 valiliğin tüm barınma ve konaklama hizmetlerini kentin çevresinde gerçekleştirildiğini, 5 valiliğin de yolların açılabilmesi ve akışın sağlanabilmesi için 100'e yakın iş makinası gönderdiğini kaydetti.

"Vatandaşlarımız, mümkün olmadıkça özel araçlarıyla yola çıkmasınlar"

Bu esnada ulaşılabilen vatandaşlara gıda ve içecek takviyesi yapıldığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Bu zorlu süreçte vatandaşın yanında olduk. Elbette ki ulaşamadıklarımız vardır. Onlar da bizi affetsinler. Sorumluluğumuz bütün İstanbul'adır. Sorumluluğumuz bütün Türkiye'yedir. İstanbul'da yaşayan bütün vatandaşlarımızadır. Bu tabloyu belki de şöyle değerlendirerek bitirmek gerekebilir, perşembe gününe kadar kar yağışı ve soğuk hava İstanbul ve çevresinde devam edecek. Aynısı Kocaeli'nde de oldu. Yaklaşık 25 santimetre kar yağdı. Ama hakikaten arkadaşlarımızın orada almış olduğu tedbirler, Karayollarının ortaya koymuş olduğu canhıraş belediyelerle birlikte koordine ettiği çalışmalar çerçevesinde şu anda Kocaeli'nde hayatı aksatacak, ulaşımı aksatacak herhangi bir problem olmadı. Perşembe gününe kadar hep birlikte bu tedbiri devam ettirmeliyiz. Vatandaşlarımıza çağrımız şudur, mümkün olmadıkça özel araçlarıyla yola çıkmasınlar."

Soylu, özel araçların İstanbul'a gelişine izin verileceğini belirterek, kamyon, otobüs, tır ve ticari araçlar için yarın sabaha kadar beklenileceğini anlattı.

Aynı zamanda köprüden geçişlerle ilgili de Hasdal'a kadar araçların gelişine izin verileceğini ifade eden Soylu, araçların Hasdal'dan Çağlayan ve Haliç Köprüsü üzerinden D-100 kara yoluna gidebileceğini kaydetti.

Bakan Soylu, yine mümkün olduğu ölçüde vatandaşların bu güzergahları da kullanmamalarını tavsiye ederek, "Uzun zamandır böyle bir soğukla, kar yağışıyla karşı karşıya kalmamıştık. Onun için perşembeye kadar tedbirlerimizi, devlet olarak biz elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyarak gerçekleştireceğiz. Ama vatandaşlarımızdan da mümkün olduğunca bu arterleri kullanmamalarını, mümkün olduğunca da soğuk hava dalgası geçene kadar, kar yağışı geçene kadar da tedbirli ve temkinli olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Herkesin tedbirini ortaya koyması gerekir"

Özellikle ağır vasıta araçlardan da bahsetmek istediğini kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani kendilerine uygun kış lastikleri ile yola çıkmaları gerekirdi. Maalesef gece 03.00'ten beri 10-12 kilometre sadece ben yürüdüm. Oradaki tabloyu da görebilmek için yürüdüm. Yolun karşı tarafında belediye otobüslerini gördüm, ağır vasıta tırları gördüm, makas yapan tırları gördüm. Onun dışında kamyonları gördüm ve hepsi yolları kapatmışlardı. Çekicilerle bunlar tek tek çekilmeye çalışılıyor ama olan bekleyen vatandaşımıza oluyor. Onun için burada belki bir gün, iki gün işimiz geç olabilir ama dikkat etmemiz gereken şey hem kış şartlarına uyan lastiklerle yola çıkabilmek hem de bu soğuk havada parklarda park ederek soğuk havanın geçmesini bekleyebilmektir. Çünkü o araç bir yerde makas yaptığı, yolu tıkadığı andan itibaren binlerce araç maalesef orada kalıyor. Bu sefer de özellikle ana arterlerde, otoyollarda kar küreme araçlarının da araya girebilmeleri mümkün olmuyor. Onun için burada her birimizin tedbirini, temkinini ortaya koyabilmesi, bizim de çalışmalarımızı aynı istikamette gerçekleştirmemiz gerekir düşüncesindeyim."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sorumluluklarının İstanbul'a ve Türkiye'ye olduğunu belirterek, bunu gerçekleştirmek için büyük bir çaba ortaya koyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ