USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AstraZeneca Türkiye'den klinik araştırmalar alanında önemli işbirliği

AstraZeneca Türkiye, hastaların umut verici tedavilere erişimlerinin yeni yollarını keşfetmek ve klinik araştırmalarda ülkenin bölgede lider konuma gelmesini desteklemek amacıyla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliğine imza attı.

AstraZeneca Türkiye'den klinik araştırmalar alanında önemli işbirliği
16-01-2024 12:48
Google News
Adana

Hastanenin Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, AstraZeneca Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Erdal Kiraz, AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül sunum yaptı.

AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış, yaptığı konuşmada, klinik araştırmalarda Türkiye'nin bir merkeze dönüştürülmesi için yoğun gayretlerinin olduğunu söyledi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptıkları ortaklığın ana hedefinin, özellikle onkoloji ve biyofarma tedavi alanlarındaki yenilikçi ilaçların geliştirilmesine katkı vermek olduğunu vurgulayan Barış, "Faz1 tarafına değer veriyoruz. Çünkü Faz1 tarafında ne kadar çok klinik çalışmayı ülkemize getirebilirsek daha sonraki adımlar için de Türkiye’nin bir öncü merkez olması için öncelik yaratmış olacağız." diye konuştu.

Barış, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Faz1 süreçlerine dahil olmasının, Türkiye'nin konumu için çok değerli olduğunu dile getirdi.

Faz1 çalışmalarda bütün fizibilite süreçlerinin olumlu tamamlanmasının ve çalışmaların Türkiye'ye daha fazla getirilebilmesinin sonraki klinik araştırma süreçlerinde olumlu etki edeceğini vurgulayan Barış, şöyle devam etti:

"Çünkü Faz1 çalışmaların denetlenme ve onay alma süreçleri diğer Faz çalışmalarına göre daha kompleks diye tabir edebilirim. Eğer bu kompleks süreçleri başarıyla tamamlayabilirsek ve bunların sayısını artırabilirsek önümüzdeki günlerde klinik araştırmaların sayısında ciddi bir artış olacaktır. Tabii bu yanında kaliteyi de beraberinde getiriyor."

Özellikle onkoloji alanında bugüne kadar çok fazla ortaklık olduğuna işaret eden Barış, "Yeni hedefimiz özellikle biyofarma tarafında yeni tedavi alanlarındaki işbirliklerimizi artırmak. Her iki alanda maksimum sayıda klinik araştırmayı Türkiye'ye getirebilirsek AstraZeneca'yı da Türkiye'de klinik araştırmaları alanında en üst sırada göreceğimize inanıyorum." dedi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput da protokolü imzaladıkları için gurur duyduklarını belirtti.

Hastane ve bölge için önemli bir adım attıklarını aktaran Harput, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yapılan çalışmalara hem hasta hem de veri açısından biz katılımcı olarak hep dışarıdan katılım sağlıyorduk. Ama bu protokolle beraber yeni yapılacak çalışmalarda en önde yer alan ekipler arasında bulunacağız. Bu çalışmaları yönlendiren, bu çalışmaları ileriki zamanlarda ilk olarak gerçekleştiren eğitim araştırma klinikleri içerisinde var olacağız. Bu anlamda Faz1, Faz2 ve Faz3 çalışmaları halihazırda 12 adet çalışma devam etmektedir. Bunlar sayesinde hastalarımız artık yurt dışında gelişecek ilaçları beklemektense bizim burada ilk elden bu tedavilere ulaşma hakkına ve şansına sahip olacaklar. Bizler de hekim olarak bu çalışmaların ülkemizde ve hastanemizde yapılmasıyla ilk elden bu çalışmaları yürütüp bu ilaçları hastalarımıza uygulayan hekimler olmaktan mutluluk duyacağız."

Harput, bölgede Faz1 çalışması yapan tek merkez olduklarını belirtti.

Merkezlerinin yeniden ruhsatlandırılmasının tamamlandığını aktaran Harput, "Genel müfettişler tarafından hatasız ruhsatlandırılan tek merkez olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarla ortaya çıkacak yeni ilaçların ülkemiz ekonomisine çok yüksek katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ama ekonomik açıdan ziyade hastalarımızın bu ilaçlara erken ulaşmasını sağlaması bizim açımızdan daha önemli. Hekimler olarak bundan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Serkan Barış ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ