USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zelenskiy düşerse Ukrayna düşer mi?

Zelenskiy düşerse Ukrayna düşer mi?
05-03-2022

MOSKOVA

Rusya’nın, Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonlar 10 gündür devam ediyor. Bu kadar çok bilginin içerisinde ‘bilgisiz’ kalmamızın temel sebebi Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna ve batılı ülkelerin provokasyona dair sosyal medya kampanyalarından kaynaklanıyor. 

Özellikle batılı medya kuruluşlarının bilgiyi dünya kamuoyuna ‘Kiev’den aktarması, bunun en temel nedenlerinden biri. 

Sosyal medya da yönlendirmelere çok açık olduğu için özellikle ‘Fenomen’ hesaplar üzerinden tüm dünya gerçek bilgiyi almaktan oldukça uzak kalıyor. 

Merak ettiğim en önemli konu, dünyada batılılar tarafından tarihten günümüze kadar birçok masum insanın öldürülmesi neden bu kadar tepki görmedi? 

Tabii ki bunun en önemli sebebi, elbette toplum fikirlerinin batılılar tarafından tüm iletişim araçlarıyla yönlendirilmesi. 

Tüm bu bilgisizliğin içerisinde bize dayatılan bilgilerle Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir ‘Kahraman’ olarak dayatılıyor. 

Bunun en önemli nedeni Ukrayna’da, Zelenskiy dışında bir rol model yok. Eğer Zelenskiy olmazsa Ukrayna’nın tamamının düşmesinin sadece 1 gün alacağını düşünüyorum. Zelenskiy dışında topluma ve orduya liderlik yapabilecek kimse de yok. 

Eski devlet başkanı Pedro Poroşenko’nun şu an Kiev’de olduğunu biliyoruz. Ancak Poroşenko’nun, Ukrayna halkından son yıllarda hem ideolojik olarak kopuşu hem de sadece Ukraynalı milliyetçiler üzerinde etki bırakması, liderliğinde de sorunlar oluşturur. 

Ukrayna Başbakanı kimdir hala bileniniz yoktu. Çünkü aslında ikinci adam bile kendisini tanıtamamış, toplum üzerinde bir etki kuramamış bir isim. 

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal…

Bundan sonra da çok fazla duyacağınızı sanmam. 

Rusya, 10 gündür Ukrayna’yı çevreliyor. Bazı kentlerde kontrolü tam sağladı, bazı bölgelerde ilerlemeye devam ediyor. 

Zelenskiy için çember daraldıkça ‘batının kahramanı’ gardını düşürüyor. 

İlk günler, üzerindeki enerjisini çok iyi kullanan Zelenskiy, son 2-3 gündür konuşamayacak hale geldi. Cümlelerini kurarken zorlanıyor. Oldukça yorgun ve gözlerinin altı morarmış bir şekilde kameralar karşısına çıkıyor. 

Zelenskiy’in gardı düştükçe, Ukrayna hava sahasını kapatmayan NATO’ya tepkisini artık daha fazla çıkarıyor. Ukrayna’nın çok güvendiği Batı ile arası açılıyor. Motivasyon konuşmalarında vurguları zayıfladı.

Halkın moralini yüksek tutmak için mimikleriyle güçlü görünmeye çalışan Zelenskiy son 1-2 gündür sadece önündeki yazıyı okuyor. 

Zelenskiy’in bu halleri, ülkedeki savunma birimlerinde olumsuz etkiye neden olabilir. Böylelikle Ukrayna’da çözülmelerin çok çok hızlı gerçekleşeceğini düşünüyorum. Böyle bir durumda bunun sorumlusu yine Zelenskiy olur. 

Çünkü, Batı’ya karşı ‘güvenlik garantisi’ isteyen Putin’e karşı bir adım öne atıp, ordusunu Rus sınırlarına gönderen de Zelenskiy’di…

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ufuk Pytyria
Ufuk Pytyria 2 yıl önce
Yazdiklarinizin noktası ve virgülüne kadar dogru olduğuna inanıyorum..