USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukrayna'nın Karadeniz'i tehdidi son bulmayacak!

Ukrayna'nın Karadeniz'i tehdidi son bulmayacak!
20-02-2023

MOSKOVA

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonların başından beri Karadeniz'de gerginlik had safhada. Aslında Ukrayna, batılı ülkelerin rotasına girdiğinden beri Karadeniz'de güvenlik tehdidi yaşanıyor. 

Ukrayna, NATO ile işbirliğine başladığından beri özellikle Kırım açıklarında ve Karadeniz'in batısında NATO tatbikatları başladı. Bu tatbikatlar, doğrudan Rusya'nın güvenliğine karşı başlatılan tatbikatlardı. “Hedef düşman” olarak Rusya gösterildi. Namlunun hedefi her zaman Rusya oldu.

Rusya'nın Azak Denizi ve Kerç Boğazı'ndaki varlığına karşı da tehditler başladı. Ukrayna, askeri gemilerini Kerç Boğazı’na göndermekten hiç çekinmedi.

Rusya önce Ukrayna gemisini ele geçirdi ardından Ukrayna askerlerini mahkemeye çıkardı. İtidal peşinde olan Rusya yine de Ukrayna askerlerini geri göndermeye razı geldi. Rusya'nın burada istediği tek şey bölgede refahın sürdürülmesiydi.

Sürekli kışkırtılan Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın doğusunda askeri operasyonlara başladı. Bu operasyonların amacı Kiev rejimi tarafından faşist baskılara maruz bırakılan Donbass halkını korumak ve kendi güvenliğini sağlamaktı. Ancak Ukrayna yine de provokasyondan vazgeçmeyerek yasaklı mayınları Karadeniz'e bağladı. 

Rus savaş gemilerine karşı alınan bu önlem, hiç masumane değildi. Ukrayna'nın bu yaptığı sadece Rusya'ya tehdit olmaktan çıktı. Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'nin güvenliğini de tehlikeye attı.

Hatırlatmak gerekirse Ukrayna mayınlarına dair Rusya'nın uyarısı hemen yankı bulmadı. Birçok ülke, bu uyarıları duymazdan gelirken Ukrayna'nın yasaklı mayınları Karadeniz'de yani İstanbul Boğazı'nın yakınında patlamaya başladı. Ukrayna'nın tehlike oluşturduğu, bu andan itibaren anlaşılmaya başlandı. 

Ancak yine de bölgede gerginlik istemeyen Rusya, Türkiye'nin arabuluculuğunda tahıl anlaşmasını onayladı.

Artık Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri operasyonlarının ilk yılına giriyoruz. 

Ukrayna'dan yeni provokasyon adımları atıldı. Avrupa ülkelerinden gönderilen radyoaktif maddeler, Rusya tarafından kullanılmış gibi gösterilecek ve Ukrayna'nın güneyinde büyük bir çevre felaketi oluşturulacak.

İnsanın inanası gelmiyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin batı destekli bu provokasyon hazırlığını hemen deşifre etti.

Ukrayna'nın daha önce somut bir şekilde gerçekleştirdiği provokasyon adımlarına batılı ülkelerin tepkisi ne olacak bilmiyorum. Ancak buna da susacaklarını düşünüyorum.

Yine de Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin böyle bir provokasyona karşı tavır alıp Kiev rejiminden rahatsızlıklarını dünya kamuoyuna aktarması gerekiyor.

Çünkü, Ukrayna ölümcül provokasyonlarını durdurmayacak.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Pavel654321_1
Pavel654321_1 1 yıl önce
Xoxli-ss