USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırım Köprüsü’nde her şey yolunda!

Kırım Köprüsü’nde her şey yolunda!
06-12-2022

St. PETERSBURG

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 Aralık 2022 Pazartesi günü, tekrardan trafiğe açılan Kırım Köprüsü’nü denetledi.

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından 8 Ekim 2022 tarihinde Kırım Köprüsü’nde bir terör eylemi gerçekleştirildi. Patlayıcı yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu Kerç şehri istikametindeki iki karayolu hattı çöktü. Bu saldırının kurbanları ise dört kişiydi. Bunlardan birisi de Azerbaycan vatandaşı Mahir Yusubov’du.

Terör saldırısından 10 saat sonra köprü üzerindeki yol şeritlerinden bir tanesi binek araçlar için açıldı. Hemen ardından ise onarım çalışmalarına başlandı.

Köprünün her biri 580 ton ağırlığındaki şeritleri sadece 2 haftada tamamlandı. 24 saat içerisinde 500’den fazla inşaat emekçisi, köprünün hasarlı bölümünü söktü ve yerlerine yenilerini yerleştirdi. Onarım çalışmaları, toplamda 56 gün sürdü. Artık köprü rahatlıkla kullanılabilir hale geldi.

İnşaat emekçileri, patlamadan zarar gören köprünün sol tarafında da onarıma başlayacaklar. Yerel birimlerin basın mensuplarına bildirdiğine göre en geç 30 Mart 2023 tarihinde gidişli ve gelişli tüm yol şeritleri hizmete hazır hale gelecek.

Öte yandan köprü üzerindeki demiryolunun tam anlamıyla onarılmasının 2023 yılının Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

Bugünlerde Kırım’a araba ile sorunsuz ve trafik olmadan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Köprüdeki yollar oldukça geniş tasarlandı ve normal trafik için iki aktif şerit fazlasıyla yeterli gözüküyor. Kalan onarımların da planlanandan erken tamamlanacağını düşünüyorum.

Geriye kalan tek soru: Ukrayna makamlarının bir terör saldırısı düzenlemeye, masum şoför Mahir Yusubov’u alaycı bir şekilde öldürmeye ve eylemin gerçekleştiği yerde bulunan diğer sivillerin canını almaya değip değmediğidir.

Açıkça görülüyor ki: Ukrayna’nın Rusya’ya yarattığı ulaşım sorunu 56 gün sonra çözüldü. Ama Zelenskiy’nin “terörist” imajı sonsuza kadar üstüne yapışacak.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?