USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST'te doğan girişimler emin adımlarla yola devam ediyor

TEKNOFEST yarışmalarında farklı alanlarda fikirden girişime dönüşen 200'den fazla proje, emin adımlarla yola devam ediyor.

TEKNOFEST'te doğan girişimler emin adımlarla yola devam ediyor
26-08-2023 20:57
Google News
Ankara

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılında TEKNOFEST'i 3 büyük şehirde yapmaya karar verdiklerini söyledi.

TEKNOFEST 6 yıldır bilim ve teknoloji alanında dünyada adından söz ettiriyor

İstanbul'da bu yıl yapılan ilk TEKNOFEST'te festivalin kendi rekorunu kırdığını anımsatan Hıdır, 2,5 milyondan fazla ziyaretçiyi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ağırladıklarını, 41 alanda yarışmalar düzenlediklerini, 13 milyon liradan fazla ödül dağıttıklarını belirtti.

Gençlerin artık bir sonraki aşamaya geçerek girişimcilik hedefiyle yola devam ettiklerini dile getiren Hıdır, bu süreci desteklemek için İstanbul'dan sonra Ankara'da TEKNOFEST Girişim Yarışması düzenlediklerini ifade etti. Hıdır, "Bu yarışma, TEKNOFEST'teki yarışmalara başvuru yapmış gençlerin, şirketini kurmuş olabilir veya bir girişim fikri olabilir, başvurabilecekleri bir alandı. Burada ön kuluçka ve hızlandırma gibi iki farklı alanımız vardı. Ön kuluçkada bir şirket şartı yoktu ama hızlandırmada şirketini kurmuş olma şartı vardı. Bu kategoriye 250'den fazla şirket başvuru yaptı. Yani şirketini kurmuş, TEKNOFEST yarışmalarında yarışmış ve "Ben artık ileri seviye teknoloji geliştiriyorum" diyebilen gençlerdi bunlar. Girişim Yarışması'nı hem Ankara'da hem de İzmir'de düzenliyor olacağız." diye konuştu.