USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasının fiyatlardaki düşüş trendini sürdürmesi bekleniyor

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı Ulusoy, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin, "Bu gelişme sonrası buğday fiyatlarındaki düşüş seyrinin devam etmesini ve fiyatlarda bir artış yaşanmamasını bekliyoruz." dedi.

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasının fiyatlardaki düşüş trendini sürdürmesi bekleniyor
19-03-2023 14:43
Google News
İstanbul

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına ilişkin, "Bu gelişme sonrası buğday fiyatlarındaki düşüş seyrinin devam etmesini ve fiyatlarda bir artış yaşanmamasını bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasını sağladıkBM, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılmasında destek sağladığı için Türkiye’ye teşekkür ettiRusya Dışişleri Bakanlığı: Karadeniz Tahıl Anlaşması 60 gün uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, süresi sona eren Tahıl Koridoru Anlaşması'nı her iki tarafla yaptıkları görüşmelerin sonunda uzattıklarını bildirmişti. Erdoğan, "Bugüne kadar 800'den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkini sağlayan bu anlaşma, küresel gıda tedarikinin istikrarı bakımından hayati öneme sahiptir. Anlaşmanın bir kez daha uzatılması konusunda gayretlerini esirgemeyen Rusya ve Ukrayna tarafları ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

IAOM) Avrasya Başkanı Ulusoy, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlaşmanın uzamasına ilişkin dün başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere taraflarca yapılan anlaşmaları memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, sürenin uzatılmasının tüm dünyayı yakından ilgilendirdiği için çok önemli olduğunu vurguladı.