USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Sektörün Enleri” Gelişim Üniversitesi’nden ödül aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, bir organizasyon kapsamında sektörde adını sıklıkla duyduğumuz iş dünyasının yıldızlarını belirlendi. Ödül töreninin açılış konuşmasını Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli yaptı. Organizasyona Rektör Pro

“Sektörün Enleri” Gelişim Üniversitesi’nden ödül aldı
29-04-2016 17:37
Google News

Amaçlarının sektör ve öğrenci bazında birlik ve beraberlik mesajı vermek olduğunu belirten Gayretli, Türkiye’yi daha da ileriye taşımak istediklerinin altını çizdi. Türkiye’nin teknoloji bakımından fakir bir ülke olduğunu söyleyen Gayretli, “Biz Gelişim Üniversitesi ve diğer üniversiteler adına teknolojiyi geliştirmek, projelerle destek olmak ve AR GE çalışmaları yapmak suretiyle sektör bazında başta Sanayi Bakanlığı olmak üzere diğer tüm bakanlıklara belli bir mesaj vermek istiyoruz. Artık birlik ve beraberlik içersinde hepimiz taşın altına elimizi koyup bir hamle yaparak, kaliteli bir eğitim içerisinde projeler üreterek Türkiye’yi şahlandırıp dünyanın lider bir ülkelerinden biri haline getirmek istiyoruz” dedi.

“2019’DA TÜRKİYE KENDİ YERLİ ARABASINI ÜRETEBİLECEK”

Türkiye’nin toplam 2830 olan patent sayısıyla, dünyadaki diğer ülkelerin çok gerisinde kaldığını ifade eden Gayretli, “Türkiye geçmişi olan bir ülke olduğu halde bunlardan geride kaldı. Bugün burada her bir sektörün birbiriyle tanışması ve birbirlerinden istifade edip kendilerini ön plan çıkarması açısından çok önemli şirketler var. Öğrencilere birinci sınıftan itibaren projeye üretmeye teşvik ediyoruz. Bu projeleri sanayide satarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlamak hem de öğrencilerin proje üretebildikleri imajı vermek istiyoruz. Öğrencilerimizin okulu bitirdiğinde tanışmış oldukları şirketlerle ortak iş yapma veya kendi işini kurmak suretiyle Türkiye’ye bir destek ve katma değer sağlamaları arzusu içerisindeyiz. Özellikle Babayiğit adlı elektrikli arabayı üreterek Türkiye’ye ve büyük holdinglere Türkiye artık kendi arabasını üretebilir mesajı verdik. Bununla birlikte gerek diğer holdingler gerekse hükümetimiz ve bakanlıklarımız artık bizlerin de üretmesi gerekiyor mesajını aldı. İnşallah 2019’da Türkiye kendi yerli arabasını üretebilecek kıvama gelecektir” açıklamalarında bulundu.

“3’Ü BİR ARADA UÇAN ARAÇ ÜRETİYORUZ”

Gelişim Üniversitesi olarak sadece bununla da yetinmediklerini ifade eden Gayretli, “Özellikle dünyada olmayan X ışınlarının yüzde 16’ya düşürüldüğü, görüntünün net olduğu bir 3 boyutlu Tomografi makinesi üretmeyi başardık. Aynı zamanda hastayı bir ceset gibi içeriye sokarak değil de hastanın etrafında dönerek çekimi kolaylaştırmak suretiyle öyle orijinal ve dünyada olmayan bir ilki gerçekleştirdik. Önemli olan bir şey daha var, şuanda yazılımlarına başladığımız, hem araba hem helikopter hem de uçak gibi 3ü bir arada hareket etmekte olan uçan araba modelini geliştirdik. Dünyada olmayan ilkleri artık Türkiye’de Gelişim Üniversitesi yapabilir imajını vererek Türkiye’nin enlerini mükemmel bir kıvama getirip destek vermek istiyoruz” dedi.

“GENÇLERİN OYLARIYLA BU ÖDÜLÜ ALMAK BÜYÜK ONUR”

Türkiye’nin en iyi turizm şirketi Jolly Tur seçildi. Genel Müdürü Figen Erkan, gelişim üniversitesi mensuplarına ve öğrencilerine teşekkür ettiğini söyleyerek şunları dile getirdi; Bu ödül bizim için büyük bir onur. Jolly tur olarak burada olmaktan gayet mutluyuz. Biz gençlerle alakalı çok çalışmalar yaptığımız için çok iç içeyiz. Gelişim Üniversitesi turizm işlerini yaptığımızdan dolayı hedef bir nokta. Tabi sadece turizm seyahatleri, organizasyonları anlamında değil, ileride burada okuyan arkadaşlarımız bizim sektörümüzde iş noktasında birlikte çalışabilmek adına büyük bir önem taşıyor. Gençler, Türkiye’nin geleceği nüfusun önemli bir parçası, şuanda üç binin üzerinde çalışan kadromuz var ve yaş ortalamasının yüzde 75’i gençten oluşuyor. İleride Gelişim Üniversitesi’ndeki arkadaşları da Jolly Tur bünyesinde görmekten memnuniyet duyarız”.

“GENÇLERE HİTAP EDİYORUZ, GENÇLERDEN ÖDÜL ALMAKTAN MUTLUYUZ”

En iyi kuyumcu seçilen Zen pırlanta, Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Akgün, “Gelişim Üniversitesine bu nazik seçimden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu ödül ile birlikte kurum olarak doğru yerlere seslendiğimizi hissettik, o yüzden aldığımız ödül bizim için çok değerli. Ödülü gençlerin oylarıyla almış olmak esasen bizi daha çok mutlu etti. Çünkü seslendiğimiz yer itibariyle biraz daha genç nüfusa hitap etmeye çalışıyoruz. Genç bir markayız 15 yıldan beri varız, 15 yılda Avrupa’nın en büyük mücevher üreticisi olduk. Son sekiz yıldan beri de kendi alanımızda ülkenin ihracat şampiyonuyuz. Dolayısıyla kendimizi iyi ifade edebilmişiz ki, genç arkadaşlarımız da bizi bu ödüle layık görmüş” dedi.

“İSTİKBAL GENÇLERDE”

En İyi Karayolu Ulaşımı seçilen Pamukkale Turizm Bölge Koordinatörü Şener Çeçen, aldığı ödülden gurur duyduğunu söyleyerek, şöyle devam etti; Haberi aldığımız zaman hakikaten gurur duyduk. Öğrenciler tarafından seçilmek gerçekten farklı bir duygu. Memnun olduk, hedeflerimizi yükseltmek için çalışıyoruz, mutluyuz. İstikbal gençlerde, seçimlerinde kılavuz olacak bir seçim bu. Burada farklı firmalarla beraber bizlerde bu organizasyona katılmış bulunuyoruz. Bu camianın içerisinde de bu ödülü almak gerçekten gurur verici”.

“SEKTÖRÜN ENLERİ” ÖDÜLLERİNİ ALAN MARKALAR ŞÖYLE;

Kadınların desteklenmesi özel ödülü: Filli Boya, Eğitimin desteklenmesi özel ödülü: Yıldız Holding, En iyi karayolu ulaşım: Pamukkale, En iyi hava yolu ulaşım: Onur Air, En iyi otomotiv şirketi: Borusan, En iyi tekstil grubu: Adl Tekstil, En iyi erkek hazır giyim: Kığılı, En iyi kadın hazır giyim: Yargıcı, En iyi koleksiyon: Buse Terim/Defacto, En iyi mağazacılık zinciri: Koton, En iyi restaurant: Hardal, En iyi kuyumculuk: Zen Pırlanta, En iyi inşaat firması: Nurol Holding, En iyi bankacılık: Albaraka Türk Katılım Bankası, En iyi turizm şirketi: Jolly Tur, En iyi otelcilik: Mercure Hotel Topkapı, En iyi alışveriş merkezi: Torium Avm, En iyi sosyal medya uygulaması: Scorp, En iyi lojistik firması: Arkas Lojistik, En iyi sağlık kurumu: Medıcana Internatıonal Istanbul, En iyi market zinciri: Migros, En iyi telekominikasyon şirketi: Türk Telekom, En iyi medya kuruluşu: Turkuvaz Medya Grubu, En iyi reklam ajansı: Tribal Worldwıde Istanbul, En iyi sosyal medya platformu: Onedio, En iyi youtube kanalı: Webtekno, En iyi yazar: Pucca, En iyi fotoğrafçı: Sezgin Yılmaz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ