USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Hakan Fidan’a katılıyorum

Rus Duma Milletvekili Aleksey Çepa, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ukrayna ile ilgili açıklamalarına katıldığını söyledi

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Hakan Fidan’a katılıyorum
30-05-2025 17:07
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya parlamentosu alt kanadı Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ukrayna ile ilgili açıklamalarına katıldığını ifade etti.

Rus Gazeta.ru haber sitesine konuşan Çepa, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ukrayna'da barışçıl bir çözümün bu yıl içinde sağlanabileceğine ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Çepa, “Bence haklı. Bunun için tüm olasılıklar var. Bazı Avrupa ülkeleri arasında bir çatışma var. Macron ve Starmer'in pozisyonunu görüyoruz, ancak bu sorunlar çözülüyor. Sorunun çözüldüğünü düşünüyorum" dedi.

Çepa, Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı  Donald Trump arasında bir görüşmenin hazırlığıyla ilgili bilgileri bir kez daha doğruladı ve diplomatların Moskova ile Washington arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmek için başarılı bir şekilde çalıştığını söyledi.

Çepa, "Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkileri yeniden kurma süreci zaten devam ediyor ve Trump yönetimiyle sürekli görüşmeler yapılıyor. Biz [ülkeler], biliyorsunuz, farklı yerlerde iki tutuklu değişimi gerçekleştirdik. Büyükelçilerimiz başarılı bir şekilde çalışıyor. Belirli diplomatik ilişkileri yeniden kurmaktan bahsediyoruz. Bu hızlı bir süreç değil" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Hakan Fidan haberleri...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ