USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Ören Bayan cinayetinde kan donduran ifade!

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmelerine ilişkin davada, cinayetin işlendiği evde yapılan keşfin raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, sanık Gülbahar Yusupova’nın olay günü bir şey duymadığı yönündeki iddialarının aksine, evin te

Ören Bayan cinayetinde kan donduran ifade!
23-12-2015 18:42
Google News

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun Özbek asıllı yardımcıları tarafından öldürüldüğü iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Özbek asıllı tutuklu sanıklar Fakhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova cezaevinden getirildi. Karako çiftinin çocukları şikayetçiler Raika Kamhi ve İzzet Karako ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, cinayetin gerçekleştiği evde yapılan keşfe ilişkin raporun dosyaya ulaştığını belirtti. Raporda, cinayetin işlendiği odada gürültü çıkarıldığında, sanık çiftin kaldığı odadan duyulup duyulmadığının tespiti için yapılan keşfin, fotoğraf ve kamera ile kayıt altına alındığı belirtildi.

“BAĞIRIŞ SESLERİ EVİN BODRUMUNDAN ÇOK RAHAT DUYULUYOR”
Keşifte, olayın meydana geldiği triplex villanın çatı katındaki Georgia Karako’nun yatak odasından ve yatak odası çıkışındaki merdivenlerden bağırıldığı ifade edilen raporda, “Düşük ve yüksek tonlarda kadın ve erkek bağırma seslerinin bodrum katta bulunan zanlıların yatak odasından çok net şekilde duyulduğu” kaydedildi. Raporda, olayın yaz ayı ve gece vakti gerçekleştiği, keşfin yağmurlu havada ve gündüz vakti yapılmasına rağmen seslerin rahatlıkla duyulduğu belirtilerek, çıkan seslere komşuların da geldiği ifade edildi.

“RAPOR SANIĞIN YALAN SÖYLEDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARMIŞTIR”
Mahkeme başkanı taraflara, rapora ilişkin bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Söz alan Karako çiftinin avukatı, keşif raporunu okuduklarını belirterek, “Sanık Gülbahar’ın savunmalarının gerçeği yansıtmadığı raporla ortaya çıkmıştır” dedi.

SUÇ ALETLERİNDE MÜVEKKİLİMİN DNA’SINA RASTLANMADI
Sanık Gulbakhor Yusupova’nın avukatı Abdulhalim Yılmaz, keşfin yağmurlu bir havada gündüz vakti yapıldığını söyleyerek, “Olay yaz günü gece vakti meydana gelmiştir. Keşif aşamasında evin içerisinde bağırılması üzerine, komşular olay yerine gelmişlerdir. Ciddi bir bağırış sesi olaydı komşular o gün de eve gelirlerdi. Cinayette kullanılan suç aletlerinde müvekkilimin DNA’sına rastlanmamıştır. Yaklaşık 1 buçuk yıldır tutuklu olan müvekkilimin tek suçu kocasının suç işlemiş olmasıdır” dedi.
Avukat Yılmaz mahkemeye, sanık çiftin çocuklarının sağlık durumuna ilişkin rapor sunarak, müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesini istedi.

“KAFASINA ÇEKİÇLE VURURKEN AĞZINI KAPATTIM”
Avukatların ardından söz alan sanık Fakhodjon Yusupova, ”Olay aniden gelişti. Ben Georgia Karako’nun kafasına çekiçle vururken ağzını kapattım. Bu yüzden ses çıkmadı. Olayın tek suçlusu benim. Eşimin bu suçla alakası yoktur” diye konuştu.

“BENİM TEK SUÇUM EŞİME YARDIM ETMEK”
Sanık Gulbakhor Yusupova ise olayla bir ilgisinin bulunmadığını söyleyerek, “Benim tek suçum olaydan sonra eşime yardım etmektir. Oğlum hasta, iyileşemiyor. Eşimle çalışıp oğlumun okulu için para toplamak istiyordum. Ben o gün bağırış sesi duymadım. Olay günü televizyon izliyordum. Odanın yola bakan penceresi açıktı. Eşim koridorun yarısına kadar geldikten sonra beni çağırdı, onu öyle durdum. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların yabancı uyruklu olmaları nedeniyle kaçma ihtimalleri ile sanıklara yöneltilen suçlamada öngörülen ceza miktarını göz önüne alarak, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

ATK RAPORU BEKLENİYOR
Cinayetin ardından, maktullerin avuç içinde bulunan saç tellerinin, sanıklara ait olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olan raporun beklenilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
22 Ağustos 2014’te, 77 yaşındaki Jak Karako ve eşi 69 yaşındaki Georgia Karako, Ortaköy’de oturdukları lüks sitedeki evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Karako çiftinin yardımcıları Özbek çift Fakhodjon Yusupova ve Gulbakhor Yusupova gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Sanık çift için "tasarlayarak iki kişiyi öldürmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve “hırsızlık" suçundan ise 7 yıla kadar hapsi isteniyor.
 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ