USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Okuldaki bıçaklı baskının davası başladı !

Bursa’da, uyuşturucu bulundurduğu için okuldan uzaklaştırılmasına kızıp odasını bastığı 2 müdür yardımcısını bıçakladığı iddia edilen lise öğrencisinin yargılanması başladı. müdür yardımcısı, “Bu tür bir birey yetiştiriyor olmaktan utanıyorum” dedi. Bursa

Okuldaki bıçaklı baskının davası başladı !
26-06-2015 12:50
Google News

Bursa’da, uyuşturucu bulundurduğu için okuldan uzaklaştırılmasına kızıp odasını bastığı 2 müdür yardımcısını bıçakladığı iddia edilen lise öğrencisinin yargılanması başladı. müdür yardımcısı, “Bu tür bir birey yetiştiriyor olmaktan utanıyorum” dedi.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “iki kişiye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek” suçlarından toplam 36 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık B.Y. ilk kez hakim karşısına çıktı. 26 Mart’ta merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Kırcılar Lisesi’nde meydana gelen olayda, okulu basıp iki öğretmeni bıçaklamakla suçlanan lise birinci sınıf öğrencisi B.Y.’nin (17) duruşması kapatıldı. Mahkeme heyeti, sanığın yaşının 18’den küçük olması sebebiyle duruşmanın gizli yapılmasına hükmetti.

“AMACIM ÖZÜR DİLEMEKTİ”
Olaydan bir gün önce cebinde uyuşturucu yakalandığı için okuldan atıldığını ifade eden B.Y., “Arkadaşlarıma hava atmak için okula uyuşturucu sokmuştum, kullanan biri değilim. O gün arama yapıldı ve benim ceketimde de uyuşturucu buldular. Okuldan atıldım. Polise benim ifademi aldı. Ailede okuyan tek çocuk olduğum için herkese ne yapmam gerektiğini sordum. Onlar da bana gidip öğretmenimden özür dilemem gerektiğini, ayrıca B planı olarak da yanıma bir bıçak olmam gerektiğini beni dinlemezlerse korkutmak için onu göstermemi önerdiler. Ben de yanıma bir bıçak alarak okula gittim. Amacım hocalarımdan özür dilemekti. Müdür yardımcısı Adnan A. beni dinlemeyip kapıdan kovdu. Bunun üzerine ben de belimdeki bıçağı gösterip konuşmaya devam etmek istedim. Bir anda beni iterek kapıyı üzerime kapattı. Odaya kilitlemeye çalıştı. Bunun üzerine panikle kapıyı zorladım. Kapının camı kırıldı kolumu kesti. Kanları görünce aklıma tek gelen okuldan kaçıp hastaneye gitmek oldu” dedi.

“CADDEYE KOŞUP YARDIM İSTEDİM”
Okulun tek çıkış yönü olan aşağı merdivenlere doğru koşmaya başladığını anlatan B.Y., “Bir anda Adnan hoca önüme çıktı. Beni yakalamak ister gibi elini kaldırınca ben de bıçağı salladım. Sonra bana tekme atınca da ayağına doğru salladım. Oradan koşmaya devam ediyordum ki kim olduğunu bilmediğim bir kişi beni tutmaya çalıştı. Ona doğru da bıçağı salladım neresine geldiğini bilmiyorum. Sonra okulun dışına koştum caddeye gidip birinden yardım istedim benim hastaneye götürdüler” diye konuştu.

“SUÇ VASFININ DEĞİŞME İHTİMALİ VARDIR”
Sanık Avukatı Alper Oyan ise, olayın adam öldürmeye teşebbüs olmadığını suç vasfının değişeceğini belirterek şöyle konuştu.
“Çünkü mağdurların bir tanesinin sadece el ve ayağından diğeri ise elinden tek yara alması sanığın eylemlerini devam ettirmeyip kanayan kolunu da düşünerek okuldan kaçma durumunda olduğunu gösterir. Bu yüzden suçun adam öldürmeye teşebbüs olmayacağı açıktır. Tahliyesinin takdirini de hocalarımızın karşısında mahkemeye bırakmaktayız”.
Duruşmaya müşteki olarak katılan iki öğretmen da sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Bir öğretmen bir de öğrenciyi şahit olarak dinleyen mahkeme heyeti davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

“ONA ACIYORUM”
Dava çıkışında mağdur öğretmenler sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Mağdur öğretmenlerden Yücel A. kendisine saldıran öğrencisini görünce yaşadıklarını anlatarak, “Duruşmada onu gördük ama ona öğrencim demek istemiyorum. Bu içimden gelmiyor. Sadece ona sanık diyorum. Onun ailesine, ülkemize, insanlarımıza acıyorum. Bu tür bir birey yetiştiriyor olmaktan utanıyorum. İnşallah bir daha hiç kimse böyle biriyle karşılaşmaz” dedi.

“İKİMİZ DE ŞİKAYETÇİ OLDUK”
Diğer müşteki Adnan U. ise “Destek veren öğretmen ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Söylenecek bir şey yok. Yaşanmaması gereken bir olayı yaşadık. İnşallah yargı gereken cevabı verecektir. İkimiz de ondan şikayetçi olduk” diye konuştu.
Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, görülen davaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gözlemci ya da avukat gönderilmemesini eleştirirken, mağdur öğretmenlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Aktif Eğitim Sen Başkanı İbrahim Kaygusuz da menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, okullardaki şiddetin sona erdirilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ