USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Mahya'dan 3 önemli kitap daha!

Mahya'dan 3 önemli kitap daha!
12-03-2016 05:00
Google News

Yayıncılığa yeni bir soluk getiren Mahya Yayıncılık'tan birbirinden değerli 3 yeni kitap daha geldi... İşte o kitaplar: Prof. Dr. Recep Şentürk editörlüğünde "Direnen Meal AKİF MEALİ, Dr. Casir Avde'nen "İSLAM HUKUK FELSEFESİ -Makasıdü’ş-Şeria- ve Atasoy Müftüoğlu'nun eseri; "PUTLARINI KIRAMAYAN KABİLELER"


 

Barkod-ISBN

9786055222369

Kitap Adı

DİRENEN MEAL                                   AKİF MEALİ

Yayınevi

Mahya Yayıncılık

Editör

Prof. Dr. Recep Şentürk

Yayına Hazırlayan

Vahdettin Işık

Tasarım

Mahya

Baskı Tarihi

Şubat 2016

Baskı

1.

Sayfa

220

Ebat

16 x 23 cm

Kağıt

Ivory

Kapak

Kuşe Kapak

Fiyat

25,00TL

Dağıtım Tarihi

7 Mart 2016

DİRENEN MEAL
AKİF MEALİ
 

Prof. Dr. Recep Şentürk, Direnen Meâl: Akif’in Kur’an Meâli’nin Tarihi ve Tahlili. Yrd. Doç. Dr. Bedri Mermutlu, Mehmet Akif’in Yazmış Olduğu Mealin Sessiz Muhafızı: Mustafa Runyun.

Brett Wilson, Mehmet Akif Ersoy ve Kur’an’a Erişim. D. Mehmet Doğan, Âkif’in Mealinden Mahrum Kalmamızın Bedeli: Türkçede Meal Anarşisi. Doç. Dr. Faruk Tuncer, Mensur Meal, Manzum Tefsir

Fatih Okumuş, Mehmet Akif Mealinin Üslup Tercihleri: Çeviri-Bilim Açısından Bir İnceleme. Fazıl Gökçek, Kur’an Ayetlerinin Yorumu Olarak “Tevhid Yahut Feryad” ve “İnsan” Şiirleri.

Prof. Dr. Hasan Akay, Meâllerarasılık ve Şiirsellik Açısından Âkif’in Kur’an Meâli ve Diğerleri. Prof. Dr. Hayati Develi, Âkif’in Meâli’nde Deyimler ve Gündelik Dilin Örnekleri.

Yrd. Doç. Dr. İhsan Çolak, Safahat’taki Ayetler Üzerınden Mehmet Akif’in Zihin Haritasını Okumak. Prof. Dr. Muhittin Akgül, Anlaşılır Olması Açısından M.akif Ersoy’un Meali ve Elmalı’yla Mukayesesi.

Prof. Dr. Murat Sülün, Kur’an Tercüme Teknikleri Açısından Akif’in Kur’an Meali [İlk 9 Sure] Prof. Dr. Murteza Bedir, Mehmet Akif Mealindeki Alternatif Mealler Meselesi ve Tefsir Geleneği.

Prof. Dr. Musa Duman, Mehmet Akif Mealinin Dil ve Uslüp Özellikleri Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Âkif’in Meâli Üzerinde Türkçe Açısından Yapılacak Çalışmalar Neler Olabilir?

Dr. Nagihan Haliloğlu, Akif’in Mealinde Bağlam ve Tekrar. Prof. Dr. Nurettin Turgay, Mehmet Akif Ersoy’un Kur’ân’a Yaklaşımı. Doç. Dr. Özcan Hıdır, Âkif’in Diğer Din ve Kültürlere Yönelik Bazı Âyetlere Dair Meal-Yorum Tekniği. 

Süheyb Öğüt, Sahih/Salih Bir Fail Olarak Akif ve Kurban Olarak Meal. Ahmet Dursun, Bir Karşılaştırma Örneği: Risale-i Nur’daki Meal Örnekleri ve Akif Meali. Prof. Dr. Hayreddin Karaman, Bir Güzelin Takdimi. 

Prof. Dr. Bekir Karlığa, Beklenen Muştu. M. Ertuğrul Düzdağ, Bulunan Meal. Murat Bardakçı,

Akif’in Meali Muamması. Akif Emre, Mehmet Akif’in “Fatiha”sı

Prof. Dr. Hayreddin Karaman, Akif’in Meali.

:
***
:  


Barkod-ISBN

9786055222345

Kitap Adı

İSLAM HUKUK FELSEFESİ                   Makasıdü’ş-Şeria

Yayınevi

Mahya Yayıncılık

Özgün Adı

Maqasid al-Shariah as Philosophy of Islamic Law

A Systems Approach

Yazar

Dr. Casir Avde

Türkçesi

Murat Çiftkaya

Yayına Hazırlayan

Dursun Topaloğlu

Tasarım

Step Ajans

Baskı Tarihi

Şubat 2016

Baskı

1.

Sayfa

304

Ebat

16 x 23 cm

Kağıt

Ivory

Kapak

Kuşe Kapak

Fiyat

30,00TL

Dağıtım Tarihi

7 Mart 2016

İSLAM HUKUK FELSEFESİ

Makasıdü’ş-Şeria

Bu kitap, indirgemeci görüşlerden ve ikili düşünceden kaçınmak amacıyla, İslam hukuku teorisine eleştirel ve çok boyutlu bir yaklaşım çağrısında bulunmaktadır. Bu itibarla, İslam mezheplerinin veya hukuk teorilerinin; kaynaklar, dile dayalı türetmeler, akıl yürütme yöntemlerinin de dahil olduğu çeşitli boyutlarını izah etmeye çalıştım. Bağlantısı koparılmış ve “yapısöküme uğratılmış” parçalar, sistemik iç ilişkilerini ve aralarındaki yapısal bağlantıları izah etmediğimiz takdirde, resmin bütününü oluşturamaz. Bu nedenle, büyük teorilere açılan postmodernist savaşa rağmen, eleştirel, çok boyutlu, sisteme dayalı ve maksad yönelimli yaklaşımın, İslam hukuk teorisinin tahlili ve gelişimi için yeterli bir çerçeve sunduğuna inanıyorum...

İslam hukuk sistemi yukarıdaki anlamda “açık” bir sistemdir. Bununla birlikte, bazı fakihler hâlâ “teorik düzeyde içtihat kapısının kapandığını” savunmaktadır. Bu ise, fiiliyatta İslam hukukunun “kapalı bir sistem”e dönüşmesine ve sonunda “ölmesine” neden olacaktır. Ancak bilinen bütün fıkıh mezhepleri ve asırlar boyunca fakihlerin büyük çoğunluğu, “(belirli) metinlerin sınırlı ve hadiselerin sınırsız olması” nedeniyle, içtihadın İslam hukuku için zorunlu olduğu noktasında hemfikir olmuşlardır. Dolayısıyla, İslam hukukunun asıl metodolojisi; yeni olayları ele almak ya da sistembilim teorisinin terminolojisiyle söylersek, “çevresiyle etkileşime girmek” için belli mekanizmalar geliştirmektir. Bu mekanizmaların örnekleri arasında kıyas, maslahat, itibar-ı örf bulunmaktadır. Bununla birlikte, günümüzün hızla değişen şartlarıyla başa çıkabilmek ve İslam hukukuna yeterli “esnekliği” kazandırabilmek için bu mekanizmaların daha da geliştirilmesi gereklidir.
:
***
:

 

 

 

Barkod-ISBN

 

 

9786055222352

Kitap Adı

Putlarını Kıramayan Kabileler

Yayınevi

Mahya Yayıncılık

Yazar

Atasoy Müftüoğlu

Yayına Hazırlayan

Hikmet Al

Tasarım

Step Ajans

Baskı Tarihi

Şubat 2016

Baskı

1.

Sayfa

208

Ebat

13 x 23 cm

Kağıt

Ivory

Kapak

Kuşe Kapak

Fiyat

20,00TL

Dağıtım Tarihi

4 Mart 2016

PUTLARINI KIRAMAYAN KABİLELER

Toplumlarımız, kapitalist, seküler, liberal dünya görüşleri, hayat tarzları tarafından eksiksiz bir biçimde fethedildikleri halde, toplumlarımız kapitalist/seküler/liberal/materyalist/pozitivist fatihler tarafından konulan/kurulan yasalar, kavram ve kurumlar tarafından yönetildiği halde, bizler, Müslümanlar olarak, İslami düşünce/kültür/akademi/siyaset vb. hayatı olarak, sanki böyle fetihler hiç yaşanmamış gibi, sanki İslami bir toplumda/dünyada/hayatta yaşıyor gibi, bu büyük anormalliği fark etmeden, hiç bir sorun yokmuş gibi yaşamaya devam ediyor, hangi İslami yorumun/hareketin/cemaatin/mezhebin/liderin en 'hakiki' olduğunu tartışmaya devam ediyoruz. Asıl tartışılması gereken konuları hiç gündeme getirmiyor, hiç tartışılmaması gereken konuları hep gündemde tutuyoruz...

Günümüzde İslam dünyası toplumlarında yeni bir cahiliye biçimine, kabile ilişkilerine dönülmüştür. Hangi gerekçeye dayalı olursa olsun kabile ilişkisi, (etnik-mezhepçi-tarikatçı-cemaatçi) dışlayıcı bir ilişki biçimidir. Bütün farklılıkları sorun olmaktan çıkaran, farklı hassasiyetleri içeren, büyük bir bilgelik kültürüne dayalı İslam kardeşliği ilişkisi gerçekleştirilinceye kadar, medeni olmaktan söz edemeyiz...

***

“İsa Kimdi? - Kudüs Komplosu” (  ) kitabı ile yayıncılığa yeni bir soluk getiren Mahya Yayıncılık'tan daha önce de Müslüman ve Hristiyan akıllar arasındaki bariyerleri fark ettirecek bir kitap! olarak Hıristiyan Ahlakı  ve İlahi vahye dayanan bir kitap: YENİLENME yayınlanmıştı.

Mahya Yayıncılık, Tel: 0212 441 16 47, e-posta: info@mahyayayincilik.com.tr

dikGAZETE.com


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ