USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Libya Kızılayı ve izci grupları selde ailelerini kaybeden çocuklara destek oluyor

Sel felaketinin binlerce kişiyi hayattan kopardığı Libya’nın Derne kentine yardıma gelen sivil toplum kuruluşları özellikle ailelerini kaybetmiş çocuklara moral vermeye çalışıyor.

Libya Kızılayı ve izci grupları selde ailelerini kaybeden çocuklara destek oluyor
20-09-2023 14:22
Google News
Derne

Sirte'den depremzedelere yardıma koşan Kızılay ekibi ile ülkenin farklı bölgelerinden gelen izci grupları Derne'deki büyük afete tanık olan çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Uluslararası Göç Örgütü: Libya'da selden etkilenen şehirlerde 40 bin kişi yerinden olduAA ekibi Derne'de felakete yol açan El-Bilad Barajı'nı görüntüledi

AA muhabirine konuşan Sirte Kızılayı Başkanı Cemal Abdusselam, düzenledikleri programlarla anne babası, kardeşleri ve arkadaşlarını kaybeden çocukların acılarını biraz olsun dindirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Abdusselam, "Tabii ki böyle bir acıyı gidermek o kadar kolay değil. Arkadaşlarımızı, sevdiklerimizi, ailelerimizi kaybettik. Dünyadaki bütün insanlar bugün Libyalıların yanında. Bu aynı zamanda vatan için de bir kenetlenme sebebi oldu. Bu çocuklar ailelerini kaybettiler. Onlara 'ben kardeşinim, ben babanım, ben akrabanım' demek için buraya geldim." ifadelerini kullandı.

Ailesi ve çocukları felaketten kurtulduğu için Allah’a şükreden Derne sakinlerinden Muhammed Zatut, çocuklarını bu hüzünlü ortamdan biraz olsun uzaklaştırmak amacıyla bu etkinliğe getirdiğini ifade etti.

Zatutu, "Ölenleri Rabbim şehit olarak kabul etsin. İnşallah bu durum düzelir ve eskisinden daha da güzel olur." dedi.

Libya’ya ilk önce yardım ekibi gönderen Türkiye’ye teşekkür

Libya’nın en batısındaki Zultun kentinden izci Beşir el-Ahdar da Derne'ye yardıma gelen gönüllüler arasında.