USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Karacaören Şelalesi şehrin sıcağından bunalanlara alternatif rota sunuyor

Samsun'un Salıpazarı ilçesindeki Karacaören Şelalesi, kışın sunduğu güzelliğin yanı sıra yaz aylarında şehrin sıcağından bunalanlara alternatif rota oluşturuyor

Karacaören Şelalesi şehrin sıcağından bunalanlara alternatif rota sunuyor
05-09-2025 12:43
Google News
Samsun

İlçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Karacaören Mahallesi'nde yer alan 92 metre uzunluğundaki şelale, 13 küçük şelaleden oluşuyor.

Kademe kademe dökülen şelaleye, kayın, kızılağaç, gürgen, kestane, taflan ağaçları eşlik ediyor.

Her mevsim ayrı güzellik sunan Karacaören Şelalesi, bölge turizmi açısından önemli bir değer olarak öne çıkıyor.

"Gelip herkesin görmesini istiyoruz"

Yöre sakini Ahmet Tekin, Karacaören Şelalesi'nin yaz kış güzel olduğunu söyledi.

Tekin, şelalenin kış aylarında yağışlarla beraber daha yoğun aktığını belirterek, "Köyün içme suyu ile birkaç belde buradan su alıyor. Üç basamaklı şelalemiz doğal bir güzellik. Son yıllarda şelalemize olan ilgi arttı. Bilenler, duyanlar geliyor. Şelalemiz yaz kış sürekli akıyor" dedi.

Semiha Tekin de şelalede özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Şelalenin yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için kaçış noktası olduğunu ifade eden Aydın Alver ise şunları kaydetti:

"Piknik yapmaya çok gelen oluyor, gezmeye geliyorlar. Gelen bir daha geliyor. Kışın da güzel oluyor. Kar yağdığı zaman da güzel oluyor. Doğal bir güzelliği var. Gelip herkesin görmesini istiyoruz. Köyümüz de çok güzel. Biz de koruyoruz, ilgilenen bakımını yapan arkadaşlarımız var. Belediye düzenli olarak geliyor, çöpleri topluyor. Her hafta sonu burası ziyaretçilerle doluyor. Bu güzelliği herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Güzelliği, doğayı, yeşilini..."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ