USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya, AB'nin Kızıldeniz misyonuna hava unsuru da göndermeyi değerlendiriyor

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'de ticari gemilerin seyrüsefer güvenliği için oluşturulma aşamasındaki misyonuna hava unsurlarıyla katılmayı değerlendirdiklerini söyledi.

İtalya, AB'nin Kızıldeniz misyonuna hava unsuru da göndermeyi değerlendiriyor
01-02-2024 16:43
Google News
Roma

Bakan Crosetto, Senato ve Temsilciler Meclisinin ortak savunma komisyonunda, parlamenterlere uluslararası gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Kızıldeniz'deki askeri misyon için yeni tarihYunanistan Kızıldeniz’deki Avrupa operasyonunun yönetimini üstlenmek istiyorSuudi Arabistan ve Kuveyt’ten Kızıldeniz’de güvenlik ve istikrar vurgusu

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Crosetto oturumda, Kızıldeniz'de ticari gemilerin güvenliğini sağlamaya yönelik oluşturulması gündemde olan, AB'nin "Aspides" adıyla andığı misyona değinerek, "12 ay için en az bir İtalyan gemisi görevde yer alacak. Ayrıca gözetleme ve veri toplama görevleri için de hava unsurlarını göndermeyi değerlendiriyoruz." dedi.

Husiler tarafından son 2 ayda 30'dan fazla saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Crosetto, "Aspides, Kızıldeniz'de ve Basra Körfezi'nin bir kısmında hareket etmeli, bir şekilde diğer Avrupa misyonu 'Emasoh'u (Hürmüz Boğazı) da bünyesine katmalı. Ve bu kolektif çabaya katılmak isteyen ılımlı Arap ülkelerinin de katılımını kapsayabileceğini umuyoruz." diye konuştu.