USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İstanbul’da sahte alkol operasyonu: 7 bin şişe...

İstanbul polisinin sahte içki imalathanelerine düzenlediği operasyonlarda piyasaya sürülmek üzere 7 bin şişe sahte alkol ele geçirildi. 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.İstanbul...

İstanbul’da sahte alkol operasyonu: 7 bin şişe...
31-03-2016 16:55
Google News
İstanbul polisinin sahte içki imalathanelerine düzenlediği operasyonlarda piyasaya sürülmek üzere 7 bin şişe sahte alkol ele geçirildi. 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 aylık teknik takibin ardından dün gece kentin üç ayrı ilçesindeki adrese baskın düzenledi. Bağcılar, Şişli ve Fatih’te 25 adrese düzenlenen baskınlarda, yüzlerde koli içinde 7 bin şişe viski, votka, rakı ve biradan oluşan sahte alkol ile yarım ton Arpa suyu, sahte içki üretiminde kullanılan cihazlar ve bol miktarda doluma hazır boş şişe ele geçirildi. Emniyetin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen sahte alkolün, İstanbul’da Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli’de gece kulüplerine, Antalya, Alanya, Mersin gibi Akdeniz kıyısındaki turistik şehirlerde faaliyet gösteren eğlence mekanlarına sevk edilmek üzereyken ele geçirildiği belirtildi. Aynı operasyonlarda sahte içki üretiminde yer alan 10 şüpheli gözaltına alındı.
Yapılan operasyonda ise 6 bin 500 adet dolu içki şişesi, 150 litre dolu içki şişesi, 75 litre viski hammaddesi, 5 bin 750 adet TAPDK bandrolü, 2 bin 200 adet rakı kapağı, bir adet kapak ısıtıcı makine, 11 rulo çeşitli markalarda içki şişesi etiketi, 750 şişe kapağı ve mantar tıpa, 2 adet bakır alkol damıtma cihazı, 1 adet plastik alkol damıtma cihazı ve yarım ton arpa ele geçirildi.
Zanlıların, çeşitli dönemlerde ölümlere yol açan sahte alkol üretiminden emniyet ve savcılıkta suç kayıtlarının bulunduğu da ortaya çıktı. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.
Gözaltına alınan zanlıların, emniyetteki sorgularının ardından savcılığa çıkarılmaları bekleniyor.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ