USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Galatasaray Başkanı Elmas: Olağanüstü seçimli genel kurul tarihini gelecek hafta belirleyeceğiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, yarın yapılması planlanan ancak mahkeme tarafından durdurulan kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunun yeni tarihini önümüzdeki hafta açıklama kararı aldıklarını söyledi.

Galatasaray Başkanı Elmas: Olağanüstü seçimli genel kurul tarihini gelecek hafta belirleyeceğiz
29-04-2022 20:56
Google News
İstanbul

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, kulüpte 26 Mart'ta gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul ve ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Mali kongrede idari yönden ibra edilmedikten sonra olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldıklarını anımsatan Elmas, ardından bazı üyelerin konuyu yargıya taşıdığını dile getirdi.

Gelişmeler hakkında başkan adayları Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ü sürekli bilgilendirdiklerini belirten Elmas, kulüp üyesi Fırat Develioğlu'nun geçen hafta açtığı dava üzerine 10. Asliye Hukuk Mahkemesinin, seçimli genel kurulun tedbiren durdurulmasına karar verdiğini ancak yapılan itiraz üzerine bu kararın kaldırıldığını hatırlattı.

Galatasaray'ın seçimi mahkeme tarafından durdurulduGalatasaray'da başkan adayları, seçimin durdurulması kararını değerlendirdi

Fırat Develioğlu'nun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesine (İstinaf) itirazda bulunduğunu ve istinafın seçimli genel kurulu durdurma kararı verdiğini anlatan Elmas, şunları kaydetti:

"Ne enteresandır ki istinaf başvurusu olduğu gün herhangi bir bilgimiz yokken, saat 16.00 civarı istinaf mahkemesinin almış olduğu iddia edilen karar ortalıkta dolaşmaya başladı. Hukukçularımız bize UYAP'ta böyle bir karar olmadığını söyledi. Karar bugün çıktı. Fakat kim bunu servis ettiyse bir gün önceden bu kararı biliyordu. Bu kararın sonrasında ciddi bir itibar suikastı ve linç başladı. Daha sonra iş giderek büyüdü ve tedbir kararının benim tarafımdan aldırıldığına yönelik bir kampanya yapılmaya başlandı. Bütün bunlar olurken, bu sabaha kadar kulübümüze ulaşmış herhangi bir karar olmadı. Bu davanın sonucunu bu sabah öğrendik."

Karar sonrası bugün yine başkan adayları Hamamcıoğlu ve Öztürk ile bir araya geldiğini anlatan Elmas, "Kendileri bana bu seçimin 21-28 Mayıs'a ertelenmesini istediklerini söyledi. Galatasaray zor bir ay geçirdi. Bütçesiz, bir ay sonra bırakacak bir yönetimin alması gereken çok ciddi kararlar oluyor. Kendilerine bütçe ile ilgili endişelerimiz olduğunu söyledim. Bu nedenle amatör branşlarda bazı transferlerimizi yapamadık. Bu arada biz bugün tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulunduk ancak o başvuru da reddedildi." ifadelerini kullandı.

"Seçimin önünü açmak için istifaya gerek yok"

Burak Elmas, başkan adaylarının adil bir seçim istediğini ve bu konuda haklı olduklarını vurgulayarak, "Galatasaray ciddi anlamda bir kaosun içine itildi. Bunu takip ederek, devamını sağlamak isteyenlerle bütün camiamız mücadele etmeli. Özellikle sosyal medyada taraftarlarımızın ve bazı üyelerimizin yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını görüyorum. İstifa etsek kulüp başsız kalır ve çok ciddi durumlarda karar alamazdı. Seçimin önünü açmak için böyle bir istifaya gerek yok. Seçimin olması adına elimizden gelen her şeyi yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübünde göreve geldiklerinden bu yana birçok sorunla mücadele ettiklerini anlatan Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'da tartışılmaz denilen konuları tartıştırdık, üyelerimizin bilgisine sunduk. Bu, birçok kişiyi rahatsız etti. Engellenmeye çalışıldık ama pes etmedik. Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili her konuda şeffaf davranıp, yolumuzdan hiç sapmadık. Bunu yaptırmamak için başından beri mücadele veren birkaç kesim oldu. Bu mücadele maalesef olağan genel kurulda da devam etti. 25 milyon avro ilave gelir yaratmış, 5 milyon avro maliyetlerini azaltmış, sunduğu bütçeye uymuş bir yönetim kurulunu mali olarak da ibra etmemeye çalıştılar. Olağan genel kurullarla ilgili ilk defa hukuki kaosun içine düşmedik. Sayın Adnan Polat döneminde de oldu. Bu konu Sayın Mustafa Cengiz döneminde tekrar gündeme geldi."

Galatasaray Kulübünün içinde ciddi bir mücadele yaşandığını anlatan Elmas, "Galatasaray bugün borcunu ödemek üzere en şanslı kulüp olmasına rağmen bu projelerin yaptırılmak istenmemesi, Galatasaray'ın aslında kayyuma gitmesini isteyen bir takım güruhlar tarafından özellikle yapıldığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki hafta gerekli açıklamaları yapma kararı aldık"

Burak Elmas, Galatasaray Kulübünün bu zorlu süreçten seçim yapılmadan çıkamayacağını belirterek, "Galatasaray iradesi haricinde burada uzun süre oturma niyetinde olan Galatasaraylılar değiliz. Adaylarımızın isteğini aldık. Herkes bir an önce karar vermemizi istiyor. Fakat mahkeme kararının üzerinden henüz 24 saat geçmedi. Biz de ciddi anlamda istişare etmek istiyoruz. Galatasaray'ın önemli duayenleri var. Eski başkanlarımızla da görüşmek istiyorum. Seçimle ilgili istişarelerde bulunarak, Galatasaray'ı kilitlemeyecek şekilde bir tarih belirlemek üzere önümüzdeki hafta gerekli açıklamaları yapma kararı aldık." diye konuştu.

Galatasaray'ın birinci önceliğinin yaşanılan kaostan çıkmak ve seçimi gerçekleştirmek olduğunu anlatan Elmas, başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik soru üzerine, "Galatasaray'ın önceliği bu değil. İlk önce buradan çıkmamız lazım. Galatasaray'ı el birliğiyle buradan çıkarmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Burak Elmas, bu süreçte Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan ile Fırat Develioğlu'nu telefonla aradıklarını ve açtığı davayı çekmesini istediklerini ancak kendisinin bu taleplerine olumlu yanıt vermediğini aktardı.

Galatasaray'ın içinde bulunduğu tehlikeleri birçok kez dile getirdiğini anlatan Elmas, mahkeme sürecinde yaşanılanlarla ilgili bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Bazı üyelerimiz de maalesef haksız bazı ithamlarda bulunuyor. Bu ithamlarla ilgili de gereğini yapacağım. Çünkü insanlar Galatasaray'a çok ciddi zarar verip, sonra kenara çekilip bir sonraki başkana aynı şeyi yapmak üzere bekliyorlar." açıklamasını yaptı.

Bu süreçte önlerine iki kez seçime girme imkanı geldiğini vurgulayan Elmas, "Gerekli itirazları yapıp, tedbir kararı alıp seçime girebilirdik. Biz bunları tercih etmeyip, bu sürecin devam etmesini istedik. Fakat geldiğimiz noktada ne kadar istesek de olmadı. Ama Galatasaray'ın normal gidişatına girmesi için elimizden geleni yapacağız." şeklinde görüş belirtti.

Seçimin yapılması için bazı üyelerin yarın Galatasaray Lisesi'ne giderek imza toplayacak olmasıyla ilgili soruyu Elmas, şöyle yanıtladı:

"Bu imza konusunu destekliyorum. Hatta yarın gidip ben de imza vereceğim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım da imza verecek. Farklı sebeplerle Galatasaray demokrasisine müdahale edilemez. Galatasaray demokrasisine içeriden ya da dışarıdan nereden müdahale gelirse sert tepki koymalıyız. Üyelerimizin herhangi bir endişe duymasına gerek yok. Galatasaray'ın iradesine ve gelecekteki bekasına rağmen burada bir iktidar mücadelesi veren bir başkan ve yönetim kurulu yok. Onun için biraz sakin olalım. 'Seçim olmayacak' yaygarası koparanlara, gereksiz algı yapanlara kanmasınlar. Galatasaray'ın bir seçim yapması gerekiyor. Bir kaç gün düşünüp, istişarelere yapıp sonucunu Galatasaraylılarla paylaşacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ