USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Eski şarkıcı Leman Sam’dan tepki çeken bir "tweet" daha!

Paralel bedduacıların hızlı şarkıcısı, sesi ve eski ünü kalmayınca hocası gibi bedduaya başladı... Leman Sam adındaki eski şarkıcı, Çin’de yapılan "Yulin Köpek Yeme Festivali" için attığı tweetle yine tepki çekti. 60'ı geçince bu tiplere bir şey oluyor!.

Eski şarkıcı Leman Sam’dan tepki çeken bir
24-06-2015 20:05
Google News
Paralel bedduacıların hızlı şarkıcısı, sesi ve eski ünü kalmayınca hocası gibi bedduaya başladı... Leman Sam adındaki eski şarkıcı, Çin’de yapılan "Yulin Köpek Yeme Festivali" için attığı tweetle yine tepki çekti.
60'ı geçince bu tiplere bir şey oluyor!.. Leman Sam, "İyi yürekli Çin’lilerin başına bir şey gelmesin, diğerleri için felaket dilerim" tweetini paylaşırken daha önce de Kurban Bayramı ve Soma Faciası için tepki çeken benzer "tweet"ler sallamıştı.
Sesi ve eski ünü kalmayınca son dönemlerde aynen Pensilvanyalı hocası gibi beddua sallayan ve ona-buna attığı tweetlerle dikkat çekmeye çalışan şarkıcı Leman Sam, daha önce de 8 bin kişinin hayatını kaybettiği Nepal depreminin ardından 'Nepal’de Hindu tanrıçası için yüzlerce hayvan katletmişlerdi, cezasız mı kalacaktı, bugün binlercesi öldü, tanrıçaları kabul etsin artık…' yazısıyla gündeme gelmişti. Sam’ın son olarak “Yulin Köpek Yeme Festivali” için yazdıkları da takipçileri tarafından tepki gördü. Çin’deki köpek yeme festivali için savurdukları ise şöyle: “İyi yürekli Çin’lilerin başına bir şey gelmesin Allah korusun Yulin Festivali sonrası çocuklar hariç diğerleri için felaket dilerim. Çinlilerin küçük bir kısmı hariç hepsi asalak bitkiler sınıfındadır, kötü ve anormal üreyen mikroplardır doğa onları halledecektir”
"YULİN KÖPEK YEME FESTİVALİ" NEDİR?
Yulin Festivali, Çin Halk Cumhuriyeti'nde 600 yılı aşkın süredir yapılan bir festival. Her yıl güneş ışınlarının dönencelerden biri üzerine dik geldiği ve gecelerin uzamadan kısalmaya ya da kısalmadan uzamaya döndüğü gün olan 21 Haziran bu festival yapılıyor. Çin'in Guanşi Eyaleti'nin Yulin kentinde yapılan bu festivalde her yıl binlerce köpek ve kedi öldürülerek yeniyor. Yerel halka göre bu festival yazı kutlamak için yapılıyor. Çin'deki efsanelere göre köpek eti kötü ruhları uzak tutuyor ve cinsel gücü artırıyor. Hayvanseverlere ve "Köpek Lobisi"ne göre ise "Olay" tam bir vahşet. Dünya üzerinde ve Çin'de festivale her yıl tepkiler yağıyor. Hayvan hakları savunucuları tarafından 2015 yılı festival öncesi, Çin'in 15 kentinde protesto yürüyüşü düzenlendi. Özellikle sosyal medyada tepki çok büyük. Twitter'da #StopYulin2015 hashtag'ıyla 2015 festivali için bir ay öncesinden festivale kadar 825 binden fazla twit atılırken Change.org isimli imza kampanyası sitesinde 4 milyon 500 bin imza hedefli bir kampanya ile 3 milyon 100 binden fazla imza toplanmıştır. Aynı çevrelerin, vahşi işkencelerle, binlerce kişinin gözleri önünde ve bir Avrupa ülkesinde boğaların azdırılıp katledilmesine benzer tepkiyi vermemesi bu çevrelerin samimiyetini de sorgulatıyor.
LEMAN SAM?
1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenlidir ve çocukluk yılları Anadolu'da geçti. Kendisini 'tam bir Anadolulu' olarak nitelendirir. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Bir süre operada korist olarak çalıştı.Kendine özgü tarzının yanı sıra türkü yorumuyla da dikkat çekmiştir. Özellikle Azeri türkülerini albümlerinde kulanmıştır. Bunun yanı sıra Rumca, Fransızca, İspanyolca gibi dillerden şarkı okuyan bunu da o dilleri bilenler için değil de bilmeyenler için yapan bir "yorumcu" isim yapmıştır. Yaşlanınca, medyada çok göz önünde olmayan şarkıcı, değişik yerlerde konserler vermesinin yanında çeşitli etkinliklerde de boy gösteriyor. Şevval Sam ve Şehnaz Sam diye iki de kızı var. Doğal hayatın korunması ve hayvan hakları konularında duyarlı olduğunu göstermeye çalışan Sam, çevreci olduğu algısı ile "insan hakları, hayvan hakları" lehine aktivite ve etkinlikler yaptığını göstermeye çalışırken uluslararası güdümlü çeşitli kuruluşların da sözcülüğüne soyunmaktadır. 2009 yılında demokratik açılım olarak adlandırılan Kürt sorununun çözümüne yönelik sürece destek vermek için 'Barış İçin Sanat Girişimi' üyesi 282 kamuoyu tarafından tanınıp bilinen isim arasında yer almıştır. Çernobil reaktör kazasının Türkiye üzerindeki etkileri üzerine kazanın üzerinden 23 yıl geçtikten sonra 'Çernobil'i Unutma, Geleceğe Sahip Çık' başlığıyla Sinop'ta 2009 yılında düzenlenen nükleer karşıtı mitingte konser vermiştir. Yine, 2013 yılında Taksim Gezi Parkı kalkışması sırasında,  birilerinin ortalığı yakıp yıktığı, molotoflar, demir bilyalı sapanlarla, söktükleri kaldırım taşlarıyla kamu ve özel araçları tahrip ederken twitter hesabından 'Eğer bu millet seçimlerde bunların dersini vermez tekrar iktidara getirirse, bu güzelim toprakların yani Anadolu'nun sonu gelir.' demiştir. Eski şarkıcı Leman Sam, Soma Faciası'nda madencilerin hayatını kaybetmesini bahane ederek yine bir taşkın eylemlerde bulunmak isteyenleri engellemek isteyen güvenlik güçleri ve polise karşı da  twitter hesabından 'Özelleştirin, peşkeş çekin, ölümlere sebebiyet verin, bunu protesto edenlere biber gazıyla müdahale edin, yetmezse darp edin öldürün' diye oturduğu rahat koltuktan attığı "tweet"le "tepkisini" göstermiştir. Aynı yıl kurban bayramında Türkiye'de Müslümanların Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanları ima ederek twitter hesabından 'Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor.' sözleri kamuoyunda tepki toplamıştır. dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ