USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Eski başkanlar Avni Aker Stadı’nı anlattı

Trabzonspor’un eski başkanlarından Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener; Avni Aker’e veda yılında yaşadıklarını ve anılarını anlattılar. Bordo-mavili kulübün eski başkanlarından Şamil Ekinci, Ahmet Celal...

Eski başkanlar Avni Aker Stadı’nı anlattı
02-06-2016 16:09
Google News
Trabzonspor’un eski başkanlarından Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener; Avni Aker’e veda yılında yaşadıklarını ve anılarını anlattılar.
Bordo-mavili kulübün eski başkanlarından Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener; Avni Aker’e veda yılında Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yaşadıklarını ve anılarını Trabzonspor Dergisi’ne anlattılar.
Şampiyonluk sevinci yaşanan 1975-76, 1976-77, 1978-79, 1979-80 sezonlarında imzası bulunan efsane Başkan Şamil Ekinci, Trabzonspor’un Avni Aker Stadı’ndaki hatıralarının ciltlere sığmayacağını belirterek, "Hüsranlarla ve sevinçlerle dolu. Ancak en güzeli 2. Lig’den, 1. Lig’e çıkışımız. Daha sonra 1. Lig şampiyonluğu ve kupa şampiyonlukları. Trabzonspor bütün başarılarını bu stadyumda kazandı. Trabzonspor beni hiç mahcup etmedi çok şükür. Hepsi dillere destan. Umuyoruz ki Akyazı’da da başarıları tekrarlarız" ifadelerini kullandı.

ATAMAN: "AVNİ AKER’İ TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK DOĞRU OLMAZ"
Trabzonspor’un 5. şampiyonluğunda imzası bulanan Ahmet Celal Ataman ise Avni Aker’i tamamen ortadan kaldırmanın doğru olmayacağını belirterek, "Yaşım icabı biraz daha nostaljik hava içerisindeyim. Bu nedenle tutucu oluyorum. Elbette teknolojik yeniliklere ve ekonomik şişkinliklere rağmen eski anılarımızın, şaşalı diye adlandırılan günlerin kotarılıp pişirildiği yerlerinin bir çırpıda unutulup gitmesini doğrusu içime sindiremiyorum. Bu hislerim yaşım icabı olsa gerek. Bence şehir spor mazisini yaşadığı bir yeri topyekün ortadan kaldırmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca Hüseyin Avni Aker ismini de yaşatmanın önemli olduğu inancındayım. Benim en çok önemsediğim olay kulübümüzün 1973-74 sezonunda 1. Lige çıkmasıdır. Bu şampiyonluğun ve sonrasında kazanılan çok önemli zaferlerin kutlamalarını asla unutamam. Geriye baktığımızda emeği geçen herkesin hatırlamasını ve gereken önemi verilmesini temenni ederim. Hüseyin Avni Aker’in 1940’lı yıllarda verdiği o büyük mücadelenin yanında bizlerin verdiği emekler biraz sönük kalıyor. Bizler görev dönemimizde iyi kötü emek verdik. Bizi onurlandıran çok anımız var. Sonuç olarak Hüseyin Avni Aker Stadı’nın gerektiği şekilde muhafaza edilmesini, Akyazı Stadı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni başlangıçların müjdecisi olur yeni stadyum" şeklinde konuştu.

YILMAZ: "DEVRİMİN ADIDIR TRABZONSPOR"
1983-84 sezonunda yaşanan şampiyonlukta başkan olan Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, devrimin adının Trabzonspor olduğunu vurgulayarak, "Türk futbol tarihinde çığır açan, Anadolu’dan yükselen bir değer olarak Türkiye’de ve uluslararası arenada adını zirveye yazdıran Trabzonspor’un, tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu önemli bir yer tutmaktadır. Şampiyonlukları, sevinçleri, gururu, üzüntüleri yaşadığımız Hüseyin Avni Aker Stadı Trabzon ve spor dünyasının gururu ve yüz akı olmuştur. Avni Aker Stadı Trabzonsporumuzun oynadığı heyecanlı ve seyri güzel sayısız lig ve kupa finallerine ev sahipliği yapmıştır. Sayısız başaranın elde edildiği, göğsümüzü kabartan ve gurur duyduğumuz şampiyonluk kupalarının heyecan ve sevinçlerini yaşadığımız Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun hafızalardan silinmesi kolay değildir. Yediden yetmişe sporseverlerin buluştuğu Avni Aker’de ulusal ve uluslararası müsabakalarda sayısız ülke sporcusu yarışma heyecanı yaşamıştır. Bu nedenle Trabzonspor’a ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet vermesinin yanı sıra sporun diğer alanlarında da uluslararası yarışmaların düzenlendiği önemli bir spor tesisi olarak tarihteki yerini alacaktır" açıklamasını yaptı.
Yılmaz, Türkiye’de futbolun önemli mesafeler katettiğini söyleyerek, "Bu doğrultuda ülkemizin birçok ilinde modern statlar yapıldı. Gelişimin, değişimin yaşandığı çağımızda daha modern gelir getiren bir stadyuma Trabzonspor’un ve Türk futbolunun ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle Akyazı’da Trabzon ve Trabzonspor’un adına yakışır bir tesise kavuşacak olması sevindiricidir. Yeni stat yapılması hiç kuşkusuz spora önemli katkılar sunacaktır. Akyazı Stadı, konumu ile önemli bir tesis olarak Trabzon’a, Trabzonspor’a ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecektir. Bu anlamda yapımı tamamlanıp Trabzonspor’un hizmetine sunulacak statta yeni şampiyonluklar yaşanması dileğiyle, bu stadın Trabzonspor’a ve Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ederim. Avni Aker’de bir tarih yazılmıştır. Akyazı Stadı’nda da bu tarih sayfalarına yeni başarıların eklenmesini dilerim" dedi.

ŞENER: "UNUTULMAZ OLAN 2010-11 ŞAMPİYONLUĞUDUR"
3 Temmuz şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonunda 82 puanla ligi averajla 2. sırada bitiren başkan olan Sadri Şener ise Hüseyin Avni Aker’de 2010-2011 sezonunu unutmadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Avni Aker anılarımızın olduğu bir stadyum. Şampiyonluklarımız var, sevinçlerimiz var, hüzünlerimiz var. Çok şeyler yaşadık. Hiçbir zaman aklımızdan silmeyeceğiz. Benim için unutulmaz olan 2010-2011 şampiyonluğudur. Trabzonspor uzun yıllar sonra şampiyonluk kazandı. Lakin kupası verilmedi. Çünkü başkasının hak ettiğini söylediler. Söyleyen de alan da zaten buna inanmıyor. Sportif açıdan kararlar ortada. Avni Aker’de o sezon yaşadıklarımız kesinlikle bizim için çok önemli. Taraftarlarımızın, takımımızın ve bizim dayanışmamız inanılmazdı. Sonradan psikolojik olarak toparlanamadık. Hatalar da yaptık ama Trabzonspor çok büyük kulüp. Her zorluğun altından kalkacaktır. Bugünlerde de zor günler geçiriyor, doğrudur. Lakin, Akyazı’ya geçiş ve yeni planlamayla birlikte Trabzonspor yeniden eski günlerine kavuşur. Önemli olan herkesin takımına sahip çıkmasıdır. Bu yapıldığında yönetim de istediklerini başardığında zaten gerisi geliyor. Avni Aker’e veda ederken sadece şunu söylemek isterim; ’Seni çok sevdik bize yaşattıkların için çok teşekkürler’"
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ