USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

EKO İKLİM Zirvesi Ankara'daki otellerin doluluk oranlarına zirve yaptırdı

ATO'nun öncülüğünde 30-31 Mart'ta gerçekleştirilen EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi, Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımcıları Ankara'ya çekmesiyle kentteki otellerin doluluk oranlarına da katkı sağladı.

EKO İKLİM Zirvesi Ankara'daki otellerin doluluk oranlarına zirve yaptırdı
15-04-2022 15:21
Google News
Ankara

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, başkentin otel ve konaklama sektörü temsilcileri, artan konaklama oranları dolayısıyla ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'a sektör adına teşekkürlerini iletti.

EKO İKLİM Zirvesi'nde rekorlara imza atıldı

Ziyarette, Ankara Turistik Otelciler Derneği (ANTOD) Başkanı Atilla Aytun, Ankara Skal Derneği Başkanı Akın Okyay, ATO Turizm Geliştirme Stratejileri Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Savaş Çolakoğlu hazır bulundu.

"Son 5 yılın en yüksek doluluk oranı"

Çolakoğlu, burada yaptığı konuşmada, EKO İKLİM Zirvesi'nin Ankara'daki otel ve konaklama sektörünü canlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Zirve başlamadan önce bölgedeki oteller doldu, yavaş yavaş da ATO Congresium çevresindeki otellerin doluluk oranları arttı ve bu dalga büyüyerek şehrin her tarafına etki etti. Ankara'daki turizm sektörü temsilcileri olarak, sektörün gelişmesinin şehrin kongre ve fuar turizminde tanınması ve gelişmesi olduğunu sürekli dile getiriyorduk. Bu tezimizi ATO'nun desteğiyle gerçekleşen EKO İKLİM Zirvesi kanıtladı. Mart ayı konaklama verileri son 5 yılın en yükseğine çıkarak 464 bin kişi oldu. Bu veri, gerçekleştirilen zirvenin şehrimiz otel ve konaklama sektörü açısından ne kadar değerli olduğunun göstergesi niteliğindedir."