USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

EBRD ve Truffle Capital, Türk firması DG Pays'e yatırım yapacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ikinci, Truffle Capital şirketi de ilk kez Türk finansal teknoloji firması DG Pays'e yatırım yapma kararı aldıklarını açıkladı.

EBRD ve Truffle Capital, Türk firması DG Pays'e yatırım yapacak
27-02-2024 14:37
Google News
Londra/Ankara

EBRD ve Truffle Capital firmasının Türk finansal teknoloji firması DG Pays'e yönelik ikinci yatırımı yapma kararına ilişkin Türkiye'nin Londra'daki Büyükelçilik Rezindası'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, EBRD Türkiye Yöneticisi Arvid Tuerkner, Truffle Capital Üst Yöneticisi (CEO) Bernard-Louis Roques ve DG Pays CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu katıldı.

Söz konusu yatırım, Türkiye'ye finansal teknoloji (fintek) alanında yapılan en önemli uluslararası yatırımlardan biri olma özelliğini taşıyor.

EBRD Türkiye Yöneticisi Tuerkner, EBRD'nin, DG Pays'e yönelik ikinci yatırım kararı almasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bunun büyük başarı olduğunu dile getirdi.

EBRD'nin fintek alanında Türkiye'de yatırımlar yaptığını kaydeden Tuerkner, DG Pays ile ortaklığı devam ettirmeyi dört gözle beklediklerini söyledi.

Tuerkner, Türkiye'nin, EBRD için çok önemli bir ülke olduğunu, yatırım ve piyasa açısından büyük potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

"Avrupa'dakine benzer şekilde Türkiye'de rekabetçi bir ortam var"

Truffle Capital CEO'su Bernard-Louis Roques de fintek alanında önde gelen bir şirket olduklarını belirterek, 2014'te Avrupa'da bu alanda öncülük ettiklerini söyledi.

Bu yatırımın Türkiye'deki ilk yatırımları olduğunu aktaran Roques, yatırım yapılan şirketlerdeki girişimcilerin kalitesinin ve geçmişinin öne çıktığını ifade etti.

Roques, şirketin üretim ve hizmet alanlarında çalıştığını ve uluslararası hale gelmeye başladığını kaydederek, gelişmelerin boyutunun ve kalitesinin etkileyici olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de teknik kaynak sağlayan şirket olduklarını aktaran Roques, Avrupa'dakine benzer şekilde Türkiye'de de rekabetçi bir ortam olduğunu söyledi.

"Türkiye Orta Doğu'ya erişimde önemli"

Bernard-Louis Roques, bundan çok etkilendiklerini vurgulayarak, "Şirketin Türkiye'de bulunmasının kazançlarından biri de Orta Doğu'ya erişimin ön cephesi olması. Bu, genel olarak Avrupa'dansa Türkiye'den daha başarılı şekilde yürütülen bir şey." dedi.

Benzer piyasalarda Avrupalı şirketlerle de görüştüklerini bildiren Roques, DG Pays'in şu anda Avrupalı ortaklardan daha büyük olduğunu ve o bölgeye de erişimi bulunduğunu ifade etti.

Roques, aynı zamanda DG Pays'in Orta Doğu'ya da daha iyi bir erişimi olduğunu belirterek, bunun çok iyi bir kombinasyon olduğunu söyledi.

Türkiye'deki yatırım konusunda bölgede harika bir itibarı olan EBRD'nin halihazırdaki desteğinin önemli olduğuna işaret eden Roques, bu yatırımda potansiyel olduğuna inandıklarını kaydetti.

"Şirket değerimiz 600 milyon doların üzerine geldi"

DG Pays CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu da Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu'na katkıları, EBRD'ye de destekleri için teşekkür etti.

Truffle Capital CEO'su Roques'e de teşekkür eden Ömerbeyoğlu, Roques'in şirketinin yaptığı yatırımdan onur duyduklarını dile getirdi.

Ömerbeyoğlu, Roques'in Avrupa pazarındaki büyük tecrübesi nedeniyle ondan çok şey öğrenebileceklerini söyledi.

Henüz çok genç bir şirket olarak DG Pays ile 7 yıl içinde hızla büyüyerek önde gelen bir teknoloji şirketi haline geldiklerini anlatan Ömerbeyoğlu, "Son 2 yıl içinde yatırım değerlememizi katlayarak yabancı yatırımları ülkemize getirmeye ve şirketimizin değerini daha da yukarı taşımaya devam ediyoruz. Son olarak aldığımız yatırımlarla şirket değerimiz 600 milyon doların üzerine geldi. Türkiye ve yurt dışında güçlü büyümemizi sürdürerek fintek sektöründe globalde kritik bir oyuncu olma hedefimizle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Fintek en çok işlem gerçekleşen dikeylerden biri oldu"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da Türkiye'nin büyüyen ekonomisine ve stratejik konumuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki erken aşama teknoloji yatırımlarında 2023 yılında toplam 325 işlem gerçekleşirken, 33 yatırım turu ile fintek en çok işlem gerçekleşen dikeylerden biri oldu. Ülkemizin teknoloji ekosisteminin en önemli gücü yetenekli girişimcileri ve nitelikli çalışanlarından kaynaklanmaktadır. Sektörün önemli oyuncularından biri olan DG Pays'in aldığı bu uluslararası yatırım, ülkemizin potansiyeline olan inancı ve ülkemize yönelik artan yatırımcı ilgisini de göstermektedir. Yatırım Ofisi olarak en büyük hedeflerimizden biri Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülke ekonomimize katkı sunmak üzere uluslararası doğrudan yatırımların artırılması ve ülkemizin yatırım ortamının geliştirilmesidir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ