USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin, Kovid-19 protestolarının ardından "sıfır vaka"dan çıkış sinyalleri veriyor

Çin'de son Kovid-19 kısıtlanmalarına yönelik protestoların ardından, "sıfır vaka" adı verilen salgın önleme ve koruma stratejisinden çıkış arayışının işaretleri görülüyor.

Çin, Kovid-19 protestolarının ardından
01-12-2022 19:39
Google News
Pekin

Xinhua'nın haberine göre, salgınla mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sun Çunlan, Ulusal Sağlık Komisyonu uzmanlarıyla yaptığı toplantıda, kısıtlayıcı tedbirlerde küçük, aşamalı değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.

Pekin'deki Kovid-19 protestosunda hak ve özgürlük talepleri dile getirildiProtestoların yaşandığı Çin'de üniversiteler, öğrencileri yarıyıl bitmeden eve yolluyorSincan'daki yangının ardından Çin'de Kovid-19 huzursuzluğu büyüyorÇin polisi, Şanghay'da protestoların yapıldığı caddeyi barikatlarla kapattıÇin’in Kovid-19'la bitmeyen sınavı, hak ve özgürlük taleplerinin düğümü haline geldi

Toplantıda, Omciron varyantının "daha bulaşıcı olduğu fakat daha az ölüme yol açtığı" ilk kez dile getirilirken, toplantıya ilişkin haberde "sıfır vaka" ifadesine yer verilmemesi dikkati çekti.

Sun, Omicron varyantı ile virüsün patojen özelliğinin azalması ve aşılamanın yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan yeni durumda, önleme ve kontrol tedbirlerinin edinilen tecrübeler ışığında yeni gerçekliğe uygun olarak optimize edilmesi gerektiğini ifade etti.

Virüsle uyuma yönelik bir stratejiyi gündeme getirmeyen Sun, tedbirlerin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Test, teşhis, tedavi ve karantina önlemleri sürekli iyileştirilmeli, tüm nüfusun, özellikle yaşlıların bağışıklığı güçlendirilmeli, tedavi için ilaç ve tıbbi kaynakların temini hızlandırılmalı." diye konuştu.