USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli terörü lanetledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İstanbul’da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur. Aynı şekilde hiçbir vicdan sahibinin onay vermeyeceği bir katliam türüdür. Karşımızda hepimizi kahreden, yüreklerimizi kavuran devasa kayıp ve yıkım tablosu vardır. Terörü lanetli

Bahçeli terörü lanetledi
30-06-2016 02:57
Google News

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sakarya İl Teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı. Yaklaşık 2 bin partilinin katıldığı iftar programında konuşan MHP Lideri, terörü lanetleyerek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

İftardan sonra yaptığı konuşmasında Türkiye’nin yasta olduğunu ifade eden Bahçeli, “Türk milleti ve Türkiye yastadır. Milli heyecanlar hasta bir iktidarın elinde tükenmektedir. Bu yıl ki Ramazan ayını karartmak, anlam ve ruhuna kara çalmak için günahkârlar mevzi almış, insan canından geçinen caniler sipere yatmıştır. Terörizmin dini, milliyeti, şerefi ve herhangi bir değeri olmadığı için Ramazan’da da durmamış, bu kutsal ayda da duraklamamıştır. Üzülerek belirtmek isterim ki, Türkiye kan revan içindedir. Ve genişleyen terör girdabı her gün biraz daha ülkemizi içine çekmektedir. Bu canilerde Allah korkusu yoktur. Allah inancından ise eser yoktur. Türkiye tüm terör örgütlerinin operasyon sahasına dönmüştür. Toplumsal huzur felç haldedir. İyimser beklentiler vurgun yemiş gibidir. Ve insanımız bezgin, kaygılı ve gelecekten ümitsizdir. İstikrar masallarının boyası hepten dökülmüş, yalancıların gerçek yüzü deşifre olmuş, foyası ortaya çıkmıştır” dedi.

“İSTANBUL’DA YAPILAN TERÖR SALDIRISI İNSANLIK SUÇUDUR”
Atatürk Havalimanında yapılan saldırının insanlık suçu olduğunu belirten Bahçeli, “Dün akşam İstanbul’da son yılların en ağır facialarından birisi yaşanmıştır. Yer, zaman ve hedef itibariyle düşündüğümüzde, terörizmin Türkiye’ye çok ağır darbe vurmayı planladığı güçlü bir ihtimaldir. Elinde silah, belinde bomba bulunan teröristler Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni kan gölüne çevirmişlerdir. Dikkat ediniz, ülkemizin dış dünyaya açılan penceresi kırılmak, uluslararası seyahatlerin giriş-çıkış kapısı örtülmek istenmiştir. İstanbul’da yapılan terör saldırısı insanlık suçudur. Aynı şekilde hiçbir vicdan sahibinin onay vermeyeceği bir katliam türüdür. Karşımızda hepimizi kahreden, yüreklerimizi kavuran devasa kayıp ve yıkım tablosu vardır. Terörü lanetliyorum. Katillerin, kol kanat geren destekçilerinin tez elden belalarını bulmalarını niyaz ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK KİLİDİ KIRILMIŞ, EMNİYET DUVARLARI ÇÖKMÜŞTÜR”
Türkiye’nin sırat köprüsünde olduğunu belirten Bahçeli, “Kabul edelim, Türkiye sırat köprüsündedir. Ne huzurumuz, ne de güvencemiz kalmıştır. Türkiye’nin güvenlik kilidi kırılmıştır. Emniyet duvarları çökmüştür. Bekamız ağır hasarlıdır. Birlik ve dirliğimiz kriz geçirmektedir. Söz artık bitmiştir. Özellikle ileri sürülecek tüm bahanelerin üzeri kanla, kayıpla ve felaketle çizilmiştir. Türkiye artık karar aşamasındadır. Bizim daha fazla acıya, daha fazla gözyaşı ve menfur terör eylemlerine katlanmamız mümkün değildir. Teröre alışılmasını tavsiye edenler durdukları yeri netleştirmelidir: Türk milleti zorunlu olarak terörizmle mi yaşayacak? Yoksa terörizm bütün kirli argüman, tez, iddia, söylem, eylem, mali ve militan kaynağıyla birlikte imha mı edilecektir? İnsanlık tarihi bu zamana kadar kurtuluşun yalnızca iki türlü olduğunu göstermiştir. Ya bütün haklarınızı en son zerresine kadar korursunuz ki gerçek kurtuluş budur ya da varoluşunuza yön veren haklarınızdan vazgeçerek kurtulmayı denersiniz ki bunun adı da esarettir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE BÜTÜN YÖN VE CEPHELERDEN SALDIRIYA UĞRAMAKTADIR”
Terörden kurtuluş için önce güçlü siyasi irade ve istek lazım olduğunu belirten Bahçeli, “Türk milleti terörden kurtuluş istemektedir. Eksik olan güçlü siyasi iradedir. Çünkü AK Parti’nin ne yaptığı, neyi hedeflediği, kiminle düşüp kalktığı belli değildir. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, adına ne derseniz deyin, bir terör örgütü saldırı planlayıp icra edebiliyorsa, sorun büyük ve korkunç boyutlardadır. Bombalanmadık yerimiz kalmamıştır. Hiçbir insanımızın can ve mal güvenliği yoktur. Türkiye bütün yön ve cephelerden saldırıya uğramaktadır. İstanbul ve Ankara terörün başlıca hedefleri olan iki büyük şehrimizdir” dedi.

“HÜKÜMET ÜLKE GERÇEKLERİNDEN KOPMUŞTUR”
Türkiye bir yandan IŞİD’in, diğer yandan ise PKK’nın hedefinde olduğunu ifade eden Bahçeli, “Cumhurbaşkanı kendi derdindedir. Hükümet ülke gerçeklerinden kopmuştur. Rusya’ya özürler dilenmekte, telefonlar edilmekte, Putinle temas kurmanın, İsrail’in peşinden koşmanın merakı devlet ricalini sarmıştır. Mısır’a zeytin dalı uzatılmakta, Suriye’ye sıcak mesajlar gönderilmektedir. Elbette bu olumlu atmosferin neyin karşılığı, hangi ödenecek bedellerin tezahürü olduğunu hiç kimse bilmemektedir. Dış politikadaki rota değişikliklerinden, keskin dönüşlerden rahatsız olanlar, hatta çıkarları zedelenenler maşaları vasıtasıyla mesaj veriyorlarmış. Söylenen bunlardır. Rusya’yla ilişkilerin normalleşmesi, İsraille bağların güçlenmesi birilerinde korku yaratmış. Alttan alta servis edilen propagandanın içinde bu ifadeler de vardır” diye konuştu.
Türkiye’nin yanlış politika ve kişisel siyasi çıkarlar uğruna savaş alanına çevrildiğini savunan Bahçeli, “Bugün ülkemiz, yanlış politika ve kişisel siyasi çıkarlar uğruna savaş alanına çevrilmiştir. İç ve dış politika çökmüştür. Türkiye zordadır. Egemenlik hakları darboğazdadır. Geleceğimiz sislidir. Fakat bu kötü gidişata teslim olacak, rıza gösterecek halimiz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, elbette demokratik ve haklı eleştirilerimizi yapacağız. Bundan yorulmayacağız. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Hükümetten hesap soracağız. Fakat yine de milli meselelerde, ülkemizin geleceğini tehdit eden terör, bölücülük ve dış tehditler kapsamında; sahip olduğumuz sorumlu ve şuurlu tavrımızdan da ödün vermeyeceğiz. Çünkü biz Türkiye’nin safında, Sakarya’nın yanındayız. Çünkü biz Türk milletinin geleceği için her fedakarlığı yapmaktan çekinmeyecek Türk-İslam ülküsünün bayraktarı Milliyetçi Hareket’iz. Kalbimiz Türk ve Türkiye sevgisiyle çarpmaktadır. Vicdanımız millet vicdanıyla bir ve aynıdır. Biz ülküleri için nefsini çiğneyen, vatanın ve milletin mukaddes varlığı için her çileyi göze alan samimi ve inanmış dava insanlarıyız” ifadelerini kullandı.

“GÜN AKILLI, SABIRLI VE CESUR HAREKET ETME GÜNÜDÜR”
Türk milletinin yapay ayrımlara, sinsi çabalara, terör örgütlerinin provokasyon ve oyunlarına fırsat vermeyerek, beraberliğini sonsuza kadar sürdüreceğinin altını çizen Bahçeli, “Bunu başarmak; tarihe, aziz milletimize ve gelecek nesillere şeref ve namus borcumuzdur. Bu borcun ödeneceği gün artık gelmiştir. Gün akıllı, sabırlı ve cesur hareket etme günüdür. Gün kucaklaşma ve kaynaşma günüdür. Sakarya’nın gösterdiği kararlılık ve heyecan eminim ki, Türkiye’mizin geleceğe giden yol haritasında da dönüm noktası olacaktır. Türkiye bir kutup yıldızı gibi yükselerek, ışık bekleyen Türk Dünyasının ve İslam âleminin kurtuluş arayışında yol ve yön gösterecektir. Türkiye çaresiz değildir, çare Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türkiye’yi onurlu bir geleceğe taşıyacak çelik irade Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir. Türkiye’nin milli birliğinin ve kardeşliğinin sigortası olan Milliyetçi Hareket, şimdi büyük bir vicdan huzuru ve gönül rahatlığı içinde geleceğe uzanacak, karşısına dikilen korkulukları birer birer devirecektir” dedi.

BİLAL BİLİR

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ