USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yüzüklerin Efendisinden icazetli İtalyan faşist lider Giorgia Meloni!

Yüzüklerin Efendisinden icazetli İtalyan faşist lider Giorgia Meloni!
30-09-2022

İtalya’da seçimleri Ben Giorgia'yım: Ben Kadınım, Anneyim, Hristiyanım" sloganı kazandı. O sloganı kullanan Giorgia Meloni; İtalya'da milliyetçi muhafazakâr bir siyasi parti İtalya'nın Kardeşleri'nin lideri ve Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi'nin başkanı olarak görev yapan İtalyan bir gazeteci ve politikacı. İtalyan siyasetine ezici bir çoğunlukla egemen erkek politikacılar arasında yıldızı parlayan Meloni, göçmen ve İslam karşıtı bir politika izliyor. 

O Giorgia Meloni'dir. Sağcı Fratelli d'Italia'nın lideridir. O bir kadın, o bir anne ve o bir Hıristiyan. Bunu biliyoruz çünkü İtalya'da ve Avrupa'da kendini tanıttığı bu cümle bir efsane, bir mantra, kimlik haline geldi. Hatta sosyal platformlarda en çok tıklanan, izlenen ve oynanan bir ‘remix’ oldu. 

İtalyan Sosyal Hareketi'nin küllerinden doğan Ulusal İttifak'ın   bileşenlerinden sağcı İtalya'nın Kardeşler partisinin başkanı Giorgia Meloni, "İtalya'yı birleştirmek istiyorum"  sloganına dört elle sarılan sağcı bir popülist ve İtalyan milliyetçisi.  

Ana dili İtalyanca haricinde İngilizce, İspanyolca ve Fransızca biliyor, Almancayı çat pat konuşuyor. Eski Latince metinleri okuyabiliyor. Hitabeti çok güçlü. Akıcı ve kendisinden emin konuşuyor.  Otoriter ve kontrollü cezbesi var.

Adı Giorgia çiftçi demek. Soyadı Meloni ise Türkçe Kavun anlamına geliyor. Yeni İtalya başbakanı eğer isminin hakkını verirse, İtalya'yı bu gidişle bostan tarlasına çevirir. Kendisi de bostan korkuluğu okur.

Göçmenlere karşı…

Giorgia Meloni; Avrupalı ​​olmayan göçmenlerin kabulüne ve çok kültürlülüğe karşı çıkarak, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile suçlandı. Meloni’nin başında bulunduğu parti, yasa dışı göç konusunda ‘sıfır tolerans’ gösteriyor. Bu minvaldeki AB anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesini istiyor.

Meloni, Avrupalı ​​olmayan göçmenlerin kabulüne ve çok kültürlülüğe karşı. İtalyanların yerini almak ve ortadan kaldırmak amacıyla Afrika'dan Avrupa'ya planlı bir toplu göç olduğunu ve bu işin arkasında Fransa olduğunu düşünüyor

Meloni, İtalya'nın Suudi Arabistan ve Katar ile olan ilişkilerini eleştiriyor ve "bu ülkelerin 'Radikal İslam'ın büyümesinin ana nedenleri olan köktenci teorileri sistematik ve kasıtlı olarak yaydıklarını" belirtiyor. “Post-faşist” olarak nitelenen İtalya’nın Kardeşleri Partisi, sürekli olarak “Avrupa’nın İslamlaşması” iddiasını gündemde tutuyor. 

Tüm bunların yanı sıra Meloni, gençliğinde Mussolini’nin faşist partisinin devamı olarak görülen hareketlerde de oldukça aktifti. İlginç bir  bilgi vereyim, Mussolini’nin torunu Rachele Mussolini de bu partinin saflarında faşist mücadeleye omuz veriyor.

"Kavuncu"nun NATO ve Avrupa Birliği fobisi!..

Giorgia Meloni'nin NATO, Avrupa Birliği ile ilgili kafası karışık, daha doğrusu şüpheci bir yaklaşımı var. Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden önce  Rusya ile daha iyi ilişkilerden yanaydı. Avrupa Birliği’nin (AB) kurucu üyelerinden olan İtalya’da genel seçimleri sağ ittifakı oluşturan aşırı sağcı Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya’nın Kardeşleri (FdI) partisinin kazanması, Avrupa’da infial oluşturdu. İtalya’nın ‘ilk kadın başbakanı’ olmayı garantileyen Giorgia Meloni, Avrupa’da tedirginliği artırdı. Meloni, İtalya önderliğinde AB'yi "gevşek bir ekonomik birliğe" dönüştürebileceğine inanıyor. Avrupa Birliği'nin askeri pakt olmasına karşı. 

Avrupa liderlerini ip gibi diziyor!..

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un parlamentoda çoğunluğa sahip olmaması nedeniyle elinin zayıfladığını vurgulayan Meloni, Almanya Başbakanı Scholz'un ise "öz güvenden yoksun" olduğunu savunuyor. Ona göre Olaf Scholz, kesinlikle selefi Angela Merkel'in gücüne sahip değil. Bir televizyon gazetecisiyle evli olan ve ciddiyete dayanan yeni imajına çok dikkat eden Meloni, işte tam da bu noktada kendisin ön plana çıktığını düşünüyor. 

Meloni, Macron'a takık!.. Eline geçirse bir kaşık suda boğar!.. 

Meloni’nin 2018 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u sömürgecilikle suçladığı konuşmasında, “Fransa, nükleer reaktörleri için kullandığı uranyumun yüzde 30'unu Nijer'den çıkarıyor. Hal böyleyken Nijer nüfusunun yüzde 90'ı elektriksiz yaşıyor. 'Bize ders vermeye kalkma Macron!' Çünkü Afrikalılar senin politikan yüzünden kıtalarını terk etmek zorunda kalıyor. Çözüm Afrikalıların Avrupa'ya göç etmesi değil. Afrika'nın Avrupalılardan kurtulmasıdır.” demişti. 

Meloni, 2011'de Libya'ya yapılan askeri müdahale lehinde oy kullanmış, 2019'da Fransızların Libya'ya müdahale gerekçesini, bunun Libya lideri Muammer Kaddafi'nin CFA Frangı'na muhalefetinden kaynaklandığını  iddia ederek eleştirmişti. 

Meloni'nin aşırı sağ Avrupa partileriyle, özellikle de İspanya'nın Vox ve Polonya'nın Hukuk ve Adalet partisiyle yakın temasları var.

Pandemi vız gelir tırıs gider” diyor!.. 

Giorgia Meloni’nin, Pandemide aşı karşıtı görüşleri ile öne çıktı. Kızını aşıya götürmedi. Ona göre COVID-19'dan ölmek, yıldırım çarpmasıyla aynı şey.  Avrupa Birliği'ne karşı Avrupa şüpheciliğini koruyor. Meloni, İtalya'da kürtaja izin veren yasayı değiştirme niyeti olmadığını ama ''kadınlara kürtaj olmama hakkı'' vermek istediğini söylüyor.

Meloni'nin, pandemi sonrası için AB bütçesinden on milyarlarca ‘euro’luk yardım ile sorumlu bir mali politika izleme sözü vermesine rağmen, küreselciliğe karşı ve köklü bir gelenek taraftarı. 

İtalyan Yahudileri, Giorgia Meloni'ye mesafeli…

İtalya’nın Sicilya bölgesinde Agrigento’da parti koordinatörü Calogero Pisano, 2014’te Facebook’ta yaptığı paylaşımda İtalya’nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni’yi Hitler’e benzetmişti. Roma Yahudi Cemaati Başkanı Ruth Dureghello, “Hitler’i selamlayan birinin bir sonraki parlamentoda bulunabileceği fikri kabul edilemez” diyerek partiyi eleştirmişti.

Giorgia Meloni'nin  demokrasiyi baskı altına alan ve Yahudileri  sınıflandıran, iğrenç ırkçı yasaları ilan eden faşizmi kınayan açık ve net sözleri, geç kalınmışlık gibi algılandı, neredeyse kesin olarak kabul edildi, çünkü bu stratejik olarak gerekli bir adımdı ve kendisinden  ve partisinden, İtalya'yı savaşın cehennemine ve utanç uçurumuna sürükleyen bir rejimden ideolojik olanlar da dahil olmak üzere açıkça uzaklaşmadıkları için eleştiriler içeriyordu. Sonuçta Giorgia Meloni, "Antisemitizmi kınıyorum" dese de, İtalya Yahudi cemaati adına, Roma Yahudi cemaati başkanı Ruth Dureghello, Giorgia Meloni'nin seçim öncesi ziyaretine hayır dedi. 

Giorgia Meloni kimdir?

Giorgia Meloni , 15 Ocak 1977'de Roma'da doğdu. Giorgia Meloni'nin ailesi Romalı değil, tam tersine babası Sardinya Cagliari kökenli, annesi ise Sicilya Messina'lı. Annesinin etnik kökeni Sicilya'yı işgal eden ve Sicilya Emirliği'ni kuran Araplara uzanıyor. Vergi danışmanı olan babası, Giorgia on bir yaşındayken Kanarya Adaları'na taşındı ve aileyi terk etti. Giorgia İlk birkaç yılını Kuzey Roma'da geçirdi, ardından ailesiyle birlikte kalabalık Garbatella mahallesine taşındı. Kızkardeşi Arianna   ile birlikte 8 yaşındayken evi ateşe vermişler. Çocukluğundan beri, çocukluğuna kalıcı olarak damgasını vuran  terkedilme duygusuyla uğraşmak zorunda kalır.  Şimdi  çekip giden babasıyla ilişkileri neredeyse hiç yok.

Garbatella semtinde büyüyen Giorgia. Annesi Anna ve kız kardeşi Arianna'nın desteğiyle, dil lisesinden mezun olduktan hemen sonra çok genç yaşta siyasete atılır. 1992'de, 15 yaşındayken, neo-faşist bir siyasi parti olan İtalyan Sosyal Hareketi'nin (MSI) gençlik kanadı olan Gençlik Cephesi'ne katıldı.

Meloni'nin siyasi taahhüdü , faşist esinli bir parti olan İtalyan Sosyal Cumhuriyeti gazileri partisi olan İtalyan Sosyal Hareketi'nin gençlik hareketi olan Gençlik Cephesi'ne katıldığında 15 yaşında başladı. 1994 yılında Gianfranco Fini, MSI'ın adını Ulusal İttifak olarak değiştirecek ve gençlik hareketinin adı Gençlik Eylemi olacaktı. Meloni, 1996 yılında Amerigo Vespucci Enstitüsü'nden mezun oldu.

1996'da Silvio Berlusconi, Prodi ile karşı karşıya gelirken ve İtalyanlar sandık başına giderken, Giorgia Meloni Ulusal İttifak'ı destekliyordu. Fikirleri netti: “Mussolini'nin iyi bir politikacı olduğunu düşünüyorum" diyordu.

2008'de, Berlusconi onu IV Kabinesinde Gençlik Bakanı olarak atadı ve bu görevi, 16 Kasım 2011'de başbakan ve medya patronu Silvio Berlusconi'nin bir mali kriz ve kamuoyunun ortasında başbakanlıktan istifaya zorlandığı tarihe kadar sürdürdü. Aralık 2012'de Meloni, La Russa ve Crosetto adı İtalyan milli marşının sözlerinden gelen İtalya Kardeşleri (FdI) adlı yeni bir siyasi hareket kurdu. 

LGBT karşıtı…

30 Ocak 2016'da LGBT hakları karşıtı bir gösteri olan Aile Günü'ne katılarak LGBT evlat edinmeye karşı olduğunu açıkladı. Meloni,Katolik Kilisesi tarafından onaylanan ve toplumsal cinsiyet çalışmalarına karşı çıkan herhangi bir sosyal konumu kınamak için 1990'ların ortalarında Opus Dei çevrelerinde doğan bir inanç olan cinsiyet karşıtı hareketi destekliyor.

On altı yıl sonra, 26 Eylül 2022'nin şafağında, uluslararası medya onun zaferini şöyle ilan etti: "Giorgia Meloni, Mussolini'den sonra en sağcı İtalyan başbakanı olacak . "Tutku, meslek, hayatın amacı: Giorgia Meloni'nin siyasete karşı sahip olduğu şey, ona çok genç yaşta eşlik eden yoğun ve sürekli bir duygudur1998'de Roma eyalet meclis üyesi oldu ve ardından Gençlik Eylemi başkanı rolünü üstlendi. Ancak 2006'da milletvekili olarak Meclis'e girdi. Silvio Berlusconi ona inanıyor ve onu Gençlik Bakanı olarak atadı. 2012'de Ignazio La Russa ve Guido Crosetto Fratelli d'Italia ile birlikte, gerçekte zaman içinde Avrupa aşırı sağından çok daha aşırı olduğu kanıtlanan, açıkça merkez sağ bir parti kurdu . Giorgia Meloni, FI'nın başkanı oldu ve 2018 seçimlerinde Lega ve Forza Italia tarafından geride bırakılarak oyların sadece yüzde 4'ünü kazandı.

O bir kadın, o bir Hıristiyan ve aynı zamanda güzel bir küçük kızın annesi . Meloni'nin, Silvio Berlusconi'nin  Mediaset TV kanalı için çalışan bir gazeteci olan partneri/eşi Andrea Giambruno ile birlikteliğinden Eylül 2016'da doğumlu Ginevra adında bir kızı var, Giorgia Meloni, Roma'da birlikte yaşadığı gazeteci Andrea Giambruno ile 7 yıldır nişanlı. 1981 yılında Milano'da doğan Andrea Giambruno, Meloni'den dört yaş küçük. Eşi solcu kendisi sağcı. Bu size Türkiye’den tanıdık geldi mi?

Ama o, “RR Tolkien” hayranı…

İngiltere için bir mitoloji yaratma girişimini temsil eden hikayeler kaleme alan, 1972'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı  ile ödüllendirilen,  Türkiye’de daha çok Yüzüklerin Efendisi roman ve film serisi ile tanınan,  İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesörü John Ronald Reuel Tolkien’ın en çok sevenlerinden biri de İtalyan sağcı  lider Meloni. 

Bilhassa JRR Tolkien'in " kutsal metin" olarak adlandırdığı Yüzüklerin Efendisi adlı eserinin fantazi hayranı olduğunu saklamıyor. İtalyan Sosyal Hareketi'nde bir gençlik aktivisti olarak, " Hobbit Kampı" na katıldı ve aşırılık yanlısı folk grubu Compagnia dell'Anello ( Yüzük Kardeşliği'nden adını alan ) ile birlikte şarkı söyledi. 

Daha sonra, siyasi konferansına Bitmeyen Öykü romanının kahramanından sonra Atreju adını verdi İtalyan aşırı sağı geleneksel olarak kendisini "materyalizme karşı maneviyat vizyonunu" paylaşmayı düşündüğü fantezi ile ilişkilendirmişti. 

Belki genç yaşında beyni bu İngiliz saçmalığı ile bulanmış olabilir.

Katolik Kilisesi ile ilişkileri… 

Meloni'nin eksik olduğu yer, İtalyan piskoposlarla ilişkilerde, piskoposlukların başındaki adamlar hakkında basit bilgisinin dahi  çok az olmasıdır. Kilise ile diyaloğunda  ve bu diyaloğu kurmak için seçtiği kilise adamları hakkında isabetli karar vermekte çokta başarılı olduğu söylenemez.

Elbette, geçmişe kıyasla, hem İtalyan piskoposluk sahnesindeki değişiklikler nedeniyle sağcı bir partiyi alenen desteklemeye istekli piskopos bulmak zor.  Hem de geçmişe göre ilerlemek daha karmaşıktır. Yıllar boyunca İtalyan Piskoposlar Kongresi CEI ve İtalya'nın Kardeşleri temsilcileri arasında birkaç temas noktası olmuştur. Ancak bu eksikliğin bir dezavantaj olduğu söylenemez. Birlik liderine karşı beslenmiş ve ortaya konan önyargıdan çok farklı olan Meloni'ye yönelik hiyerarşilerin merakı hakkında tam olarak birşey söylenmemiştir.

Yeni başbakan olarak kabul edilen siyasi lider Giorgia Meloni; Gineli  Kardinal Robert Sarah ile  Vatikan bankalarından kredi kullanmak talebi ile bir araya gelmiş. Kim Bu Kardinal Robert Sarah? Çok muhafazakar bir başrahip, Şimdiki Latin Amerika doğumlu olup Amerika'dan ve Güney Yarıküre'den gelen Cizvit Papa Francis'in ateşli bir eleştirmeni ve bir önceki  tutucu Alman papa Joseph Ratzinger'in büyük bir hayranı. 

Giorgia Meloni’nin Gineli Kardinal Robert Sarah ile görüşmesini eleştirenler, Vatikan’ın, bazen dini kariyerlerine adanmış ve İtalya'da olup bitenlerle ilgilenmeyen, İtalyanlar ve İtalyan olmayanlardan oluşan gerçek bir rahipler galaksisinden oluştuğunu söylüyor. Türkçesi şu; Giorgia Meloni’nin  görüştüğü Vatikan  Başrahibinin  dünyadan haberi yok. 

Giorgia Meloni, İtalya'yı NATO ve Avrupa Birliği eksenli politikalardan uzak tutacak bir politik anlayışta. "Ben Hıristiyanım" diye yeri göğü inletse de, Katolik Kilisesinin çok da umurunda olmadığını biliyor. Onun asıl rakipleri Protestanlık ve Anglikan kilisesi. Türkiye hakkında ne düşündüğü değil ne yapacağı önemli.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.valigiablu.it/giorgia-meloni-fascismo/

https://dilei.it/lifestyle/arianna-sorella-giorgia-meloni/1189399/

https://www.lifegate.it/giorgia-meloni-fratelli-ditalia-biografia

https://italia-informa.com/meloni-abiura-fascismo-elezioni-2022.aspx

https://dilei.it/lifestyle/andrea-giambruno-chi-e-biografia-ed-eta/435861/

https://www.hurriyet.com.tr/avrupa/avrupada-giorgia-meloni-korkusu-42144394

https://www.vanityfair.it/article/chi-e-giorgia-meloni-prima-donna-premier-italia

http://cinquantamila.corriere.it/storyTellerThread.php?threadId=MELONI+Giorgia

https://www.odatv4.com/dunya/meloni-secildi-macron-un-isi-zor-neler-dedi-neler-251724

https://www.politikyol.com/italyada-fasizm-tehlikesi-neonazi-giorgia-meloninin-yukselisi/

https://www.repubblica.it/cronaca/2019/11/07/news/meloni_su_scorta_a_segre-301110760/

https://www.trthaber.com/haber/dunya/italyanin-yeni-demir-leydisi-giorgia-meloni-711407.html

https://www.corriere.it/elezioni/22_settembre_26/giorgia-meloni-e07996fa-3a68-11ed-b03d-1f9e636121b9.shtml

https://www.ilfoglio.it/chiesa/2022/09/07/news/perche-la-chiesa-non-ha-pregiudizi-su-giorgia-meloni-4395696/

https://www.tgcom24.mediaset.it/politica/shoah-meloni-ricordare-l-orrore-nazifascista-e-un-dovere_39468180-202102k.shtml

https://www.lastampa.it/topnews/primo-piano/2021/10/15/news/la-comunita-ebraica-dice-no-alla-visita-di-giorgia-meloni-prima-delle-elezioni-1.40812637/

https://www.ilriformista.it/meloni-cerca-sponde-in-vaticano-ma-fallisce-incontra-il-cardinale-sarah-nemico-di-francesco-320078/?refresh_ce

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Canset
Canset 2 yıl önce
faşist övücülüğü
   biriciktek
biriciktek 2 yıl önce
Siyaset sahnesine birde kadın eli değsin farkı görelim