USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yalta’da Forum… Konstantinov ile görüşme… Sel’e madalya...

08-11-2019

KIRIM

V. Uluslararası Modern Bağlamda Kamu Diplomasisi Forumu Yalta’da düzenlendi...

Bundan beş buçuk yıl önce yarımadada düzenlenen demokratik referandum sonrası Kırım, Rusya Federasyonu’na bağlandığını açıklıyordu.

Bunun üzerine Rusya Federasyonu bu kararı kabul ediyor ve Kırım Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu’na bağlı 22. Cumhuriyet olarak tarihte yerini alıyordu.

Kırım’ın Rusya’ya bağlandığı günden bu yana her sene düzenli olarak tertip edilen Uluslararası Modern Bağlamda Kamu Diplomasisi Forumu, bu sene beşinci defa yine Yalta’da bulunan Livadya Sarayı’nda düzenlendi.

Bu yıl foruma oldukça yüksek düzeyde katılım gerçekleşti.

Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, Kırım’ın geçtiğimiz beş buçuk yıllık süre boyunca karşı karşıya kaldığı sorunları ve ulaştığı başarıları istişare ettiler.

Forumun açılış oturumunda konuşan Kırım Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kırım Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov, öncelikle Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’ya, verdiği desteklerden dolayı şükranlarını sundu.

Konuşmasına konferansı düzenleyen organizasyon olan Uluslararası Karadeniz İşbirliği Derneği’ne de teşekkür ederek devam eden Muradov, Kırım’ın son dönemde yakaladığı ivmeye dikkat çekti.

Konferansta Kırım Cumhuriyeti içinden, Rusya Federasyonu’nun diğer bölgelerinden, Abhazya, Güney Osetya, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, İsrail, Suriye, Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Sırbistan, Çekya, Slovakya, Avusturya, Polonya, Almanya, İsviçre, İtalya, Belçika, Fransa, Birleşik Krallık, Tunus, İsrail, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılımcılar hazır bulundu.

Türkiye’den katılım sağlayan katılımcılar ise Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel ve heyetiydi.

Konuşmasında Kırım’ın son beş buçuk yıllık sürecindeki yaşadıklarını eğrisi ve doğrusuyla açıklayan Sel, Kırım’ın geleceği açısından yapılabilecekler üzerine de fikirlerini sundu.

Ünver Sel, Vladimir Konstantinov ile görüştü...

Bu arada, Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, Kırım Cumhuriyeti’nin Yalta şehrinde bulunan Livadiya Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Modern Bağlamda Kamu Diplomasisi Forumu sırasında Kırım Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov ile görüştü.

Ünver Sel, görüşme sırasında Kırım’ın Rusya’ya bağlanması sürecinden bugüne geçen beş buçuk yılda; Rusya ile Kırım Tatar Diasporası’nın entegrasyonu konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Görüşme sırasında taraflar, Rusya’nın Kırım Tatarları üzerine çalıştığı kültürel, sosyal, ekonomik, toplumsal ve diğer faaliyetler üzerine istişarede bulundu.

Ünver Sel’e Bir Madalya daha takdim edildi!..

Öte yandan, Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel’e 7 Kasım 2019 tarihinde Kırım Cumhuriyeti’nin Yalta şehrinde bulunan Livadiya Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Modern Bağlamda Kamu Diplomasisi Forumu’nda gerçekleşen törende, Kırım Cumhuriyeti’ne uluslararası diplomatik alanda verdiği katkılardan dolayı madalya takdim edildi.

Ünver Sel, temsilcisi olduğu kurumlar adına Kırım Cumhuriyeti'nin uluslararası, sosyal, siyasi, toplumsal, hukuki, ekonomik ve sportif alanda çalışmalarına devam edeceğini ilan etti.

Sel, Kırım kökenli bir ailenin diasporadaki bir ferdi olarak; Kırım için her zaman hizmet edeceğini beyan etti.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?