USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uluslararası Kırım Ekonomik Forumu İstanbul’da yapıldı

03-10-2019

KIRIM

İstanbul’da 1 Ekim 2019 tarihinde Kırım Kalkınma Vakfı, Rusya Federasyonu Güney Federal Bölgesi Doğal Kaynakların Geliştirilmesi, İhracat, İthalat ve Yatırım Merkezi, Görev Holding ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği tarafından “Uluslararası Kırım Ekonomik Forumu” yapıldı.

Uluslararası Kırım Ekonomik Forumu’nun açılış konuşmasını Kırım Kalkınma Vakfı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel yaptı.

Daha sonra Rusya Federasyonu Güney Federal Bölgesi Doğal Kaynakların Geliştirilmesi, İhracat, İthalat ve Yatırım Merkezi Başkanı Natali Serova ve Kırım Cumhuriyeti Kırım Tatar Milli Halk Şurası İcra Kurulu Başkanı Enver Emiraciev konuşmalarını yaptılar.

-Ünver Sel, Natali Serova, Enver Emiraciev-

Renaissance Polat İstanbul Hotel’de yapılan Uluslararası Kırım Ekonomik Forumu’na 120 kişinin üzerinde katılım oldu. Forum için Kırım’dan iş sektörü temsilcilerinden 14 kişi geldi.

Multiziyon ve sözlü anlatım olarak Kırım ve ekonomisi tanıtıldı. Kırım’ın tarım, turizm, inşaat, lojistik, hizmet, ihracat, ithalat ve yatırım imkanları anlatıldı. Kırım ve Türkiye’den katılan sektör temsilcileri iş birliği imkanlarını tartıştılar. Bir çok konuda iş anlaşmaları imzalandı.

Uluslararası Kırım Ekonomik Forumu sonucunda taraflar; en önemli konunun Kırım-Türkiye arasında deniz, kara ve hava lojistik sektörü olduğuna hem fikir oldular.

Lojistik konusun çözümü için Kırım ve Türkiye tarafı anlaşarak çözüm yolunu açtılar. Kırım’a başta tarım,  turizm ve inşaat olmak üzere diğer yatırım imkanları konusunda ortak çalışma grubu kuruldu. İhracat ve ithalat konusunda karşılıklı ihtiyaçların çözülmesi kararlaştırıldı.

Kırım ve Türkiye arasında sosyal, kültürel, sportif ve ticaret işbirliğinin düzenli olarak yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki aylarda bu forumun Kırım’da da gerçekleştirilmesi planlandı.

Kırım’da ve Türkiye’de fuarlar açılması tartışıldı.

Son derece yakın ilişkiler içinde geçen Forum’un ikinci ve üçüncü günlerinde İstanbul’da iş ve kültürel gezi programı gerçekleştirilecek.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?