USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukrayna, Kırım Tatarlarını neden uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyor!

24-05-2019

- Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, neden Kırım Tatarlarını uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyor?

.

Başkent Ankara'da 21 Mayıs tarihinde, “Kırım Tatar Sürgünü”nün 75. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik yapıldı. Etkinlikte, yaşanan trajedileri göstermek amacıyla çeşitli fotoğraflar kullanıldı. Ancak bir sorun vardı. Kullanılan fotoğrafların çoğu sahteydi.

Etkinlik girişindeki ana posterde bulunan fotoğraf, Kırım Tatarları’nın Sovyet askerleri tarafından trenlere nasıl yüklendiğini göstermeyi amaçlıyordu. Ancak bazı nedenlerden dolayı, etkinliğin organizatörleri, o dönemde Avrupa'da bulunmayan bir trenin fotoğrafını seçti. Kaldı ki bu trenler SSCB'de de kullanılmadı. Çünkü görselde bulunan tren, 19. yüzyılda üretilen bir Amerikan lokomotifiydi!

.

Diğer fotoğrafta Sovyet askerlerinin Kırım Tatarları’nı trene nasıl yerleştirdikleri tasvir ediliyordu. Fakat temel tarih bilgisine sahip herkes, bu ucuz propagandayı tanıyabilir! Çünkü fotoğrafa yakından bakarsanız, askerlerin Nazi üniforması giydiği ve Alman silahları taşıdığını göreceksiniz.

Ve işte kaynak. Burada gördüğümüz gibi, Nazi askerleri, Doğu İşçilerini yani “Ostarbeiter”leri Almanya'da çalıştırmak için kaçırıyor.

Benzer bir diğer sahte propaganda örneği Vaşington'da yayınlandı.

Ukrayna'nın ABD Büyükelçiliği, Kırım Tatar Sürgünü’nün yıldönümü ile ilgili “Twitter” hesabından bir fotoğraf yayınladı.

.

Ancak şöyle bir durum vardı: Ukraynalı diplomatlar, Polonyalı Yahudiler’in sınır dışı edilmesinin fotoğraflarını yayınladı!

Görseli dikkatlice incelerseniz, Naziler ve uşaklarının Polonyalı Yahudileri vagonlara doğru ittiklerini ve onları “Çelmno İmha Kampı”na gönderdiklerini göreceksiniz. Ayrıca vagonlara bindirilen Yahudilerin ceketlerinde Davud yıldızını da görebilirsiniz.

Okuyucularımıza ne tür bir propaganda hilesi kullanıldığını açıklamaya değmeyeceğini düşünüyorum.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

Bu haber/yazının orijinali, 23 Mayıs 2019 tarihinde "rusvesna.su" internet sitesinde Rusça olarak yayınlanmıştır.

Haberin orijinali: https://rusvesna.su/news/1558600996

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Necdet çelikdönmez
Necdet çelikdönmez 5 yıl önce
Merhaba yazara böyle bir yazı kaleme aldığı için teşekkür ederiz.Bilmediğimiz şeyleri öğrendik.Kalemine kuvvet yüreğine sağlık dopdolu bir yazı olmuş tebrik ederim kolay gelsin üstat selamlar...
Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez 5 yıl önce
Sahtekarlık almış başını gidiyor eğer yazmasaydınız hakikat bizim için kara propaganda olacaktı. Bunlar Gobelssin torunları