USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MİT'in büyük başarısı ve ABD ile İngiltere, Rusya ile kara savaşına hazırlanıyor!

MİT'in büyük başarısı ve ABD ile İngiltere, Rusya ile kara savaşına hazırlanıyor!
22-06-2022

Coğrafya kaderdir. Bu jeopolitik zorunluluk Cihanşümul Kadim Türk Devletini sürekli teyakkuza mecbur bırakıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu, savunma sanayisinin ürettiği kara hava ve deniz kuvvetlerinin kullanacağı yeni nesil silah ve mühimmatın lojistiği, istihbarat birimlerinin çağın gerektirdiği şekilde yeniden yapılandırılması tüm bu perspektiften değerlendirilmeli. MİT'in büyük başarısı, bu fotoğrafa bakıldığında daha net görülebilir.

Türkiye açısından güvenlik tehdidi kapsamında yer alan Asala/ PKK/ DHKP-C / FETÖ gibi terör örgütleri ile irtibata geçen Yunan Ulusal İstihbarat Servisi; Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ΕΥΠ, Ethniki Ypiresia Pliroforion, şimdi de Irak, Lübnan ve Suriye’de Türk Ordusu ile savaşan İran paramiliter güçlerini sevk ve idare eden İran gizli servisi VEVAK ile işbirliği yapıyor.  İnanın bu şer ittifakının ipini ABD ile İngiltere gizli servisleri ellerinde tutuyordur.

Türk istihbaratı, yurt içinde ve yurt dışında  muarızlarına nefes aldırmıyor. Sadece kontrespiyonaj, istihbarata karşı koyma kapsamında Yunan ve İran casuslarını etkisizleştirmiyor, ya ne yapıyor? Deyim yerindeyse hepsinin köküne kibrit suyu döküyor.

Nitekim son günlerde MİT tarafından ard arda gerçekleştirilen operasyonlarda Orta Doğu’yu ve  yakın komşularımız Irak ve Suriye'yi  kan gölüne çeviren IŞİD terör örgütünün önde gelen isimleri, birer birer paketleniyor. Mesela terör örgütünün bombacısı olarak bilinen, 'Salim' kod isimli, IŞİD'in Suriye kolunun en üst düzey yöneticilerinden "Rakka Valisi" Hani Ahmed el Kurdi  bunlardan biri.

Avrupa’yı kötü günler bekliyor!..

Fütüristlere göre, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya, sürekli değişen ittifakları teşvik edecek ve daha çekişmeli bir küresel sistem yaratacak çok kutuplu bir güç yapısına geri dönecekti. Eski camlar bardak olunca, evdeki pazar da çarşıya uymadı, dolayısıyla o köprünün altından çok sular aktı.

Rus Başkan Vladimir Putin, açık bir şekilde NATO’yu stratejik bir tehdit olarak gördüğünü tekrar tekrar vurgularken, Batılı uzmanlar analizlerinde Rusya'nın NATO karşısında teşkil ettiği risklerden söz ediyor. Ancak ortada şöyle bir gerçeklik var, Rusya 1997'de Rusya-NATO ilişkileri Kurucu Yasası'nı imzalayarak NATO'nun genişlemesini kabul etmişti. O nedenle, “kendim ettim kendim buldum” demeleri gerekmez mi?

Bu süreçte NATO yetkilileri, her egemen ulusun kendi güvenlik düzenlemelerine karar verme hakkına sahip olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte Rusya da NATO-Rusya Kurucu Yasası'nı imzalarken “tüm devletlerin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini ve kendi güvenliklerini sağlamak için gerekli araçları seçme hakkının” korunmasını taahhüt ettiğinin altını çiziyor.

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu, Washington'a uzun zamandır beklenen ve kelimenin tam anlamıyla paha biçilemez bir hediyeydi ve bu, Amerikalı stratejistlerin Batı'nın ana küresel kötü adamı ve birleştiricisi rolünü uzak ve az anlaşılan Pekin'den alıp, Soğuk Savaş döneminden yakın ve acı bir şekilde tanıdık olan Moskova’ya vermelerine imkân tanıdı.

Bu konseptte yeni düşman Çin Halk Cumhuriyeti değildi.

Ya kimdi?

Avrupa coğrafyasına sınır, Avrupa sanayisinin ihtiyacı enerji taleplerini karşılayan, Sovyetler Birliği'nin çağdaş varisi Rusya Federasyonu’ydu. Rus yönetimi, kendisine biçilen role itiraz etmeden, bu şeytan taşlama ritüelini benimsedi.

Rusya'nın Ukrayna harekâtı, yalnızca acil görevleri değil, aynı zamanda Batı'nın yeni konsolidasyonuna yönelik çalışan öncelikli biçimleri de düzeltme fırsatları sağladı. Aslında bu korku tüccarlığı her iki tarafın işine geliyor.

Avrupa’da Amerikan birlikleri, NATO üyelerinin ordularını destekliyor ve Rus saldırganlığını caydırıyormuş gibi yapıyor. NATO soğuk savaş dönemindeki gibi Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni tehlike kapsamında değerlendirerek varlığını sürdürülebilir boyuta taşıyor. Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrası 11 Eylül Komplosu ile ABD, kendisine yeni bir küresel düşman icat etti; El Kaide’nin kurumsal şahsında İslam Radikalizmi yani Cihatçılık.

Trans-Atlantik bölgesinin  güvenliği her şeyden önemli gibi görünse de ABD liderliğinin stratejik getirileri açısından arka plan daha farklı. Çünkü NATO bünyesindeki Amerikan liderliği sadece askeri koalisyonlar organize edilmesi için bir kanal görevi görmekle kalmayıp aynı zamanda ticaret ortaklıkları anlaşmalarında ayrıcalıklı statüleri ve ittifak içindeki üslere erişim fırsatını da beraberinde getirmektedir.

Bu ise ister Sam Amca deyin ister Yanki deyin ABD’nin bir ahtapot gibi bütün dünyayı sarıp sarmalamasını sağlıyor. ABD'nin yabancı ülkelerdeki sınırlı varlığının kaderi, birazda bu yeni düşman konseptiyle yakından ilgili. ABD odağını doğuya kaydırmaya kararlı olmasına rağmen, çıkarlarını korumak için bölgesel alternatifler oluşturmak için net çaba sarf ediyor.

Washington, Rusya'nın Doğu Avrupa'daki istikrarsızlaştırıcı politikalarını kontrol misyonu altında bölgeyi daha fazla istikrarsızlaştırmayı küresel çıkarları açısından gerekli buluyor. Batı'nın konsolidasyonu önümüzdeki yıllarda devam ederse, kaçınılmaz olarak olgun bir çok kutuplu dünya beklentisini uzun süre geriletecektir. Küresel barışın ruhuna el fatiha!

İngilizler Ruslarla kapışmayı göze almış!

Şimdi tüm bunlar durup dururken nereden çıktı? İngiltere'nin yeni, çiçeği burnunda genelkurmay başkanı General Sir Patrick Sanders, tüm ordu mensuplarına gönderdiği  bir mesaj ile cephede Rusya ile yüzleşmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi.

General Sir Patrick, 1941'den bu yana Avrupa'da kıtanın büyük güçlerinden birine karşı kara savaşı yürütme ihtimali varken göreve başlayan ilk genelkurmay başkanı olduğuna dikkat çekti ve ekledi: "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, ana varlık nedenimizi tekrar vurguluyor: İngiltere'yi savunmak, karada savaşmaya ve kazanmaya hazır olmak, gücümüzle Rus saldırganlığını caydırmak.

Dünya 24 Şubat'tan bu yana değişti ve şimdi müttefiklerimizle birlikte savaşarak Rusya'yı yenilgiye uğratabilecek bir orduya sahip olma ihtiyacı yüksek. Hedefim ordunun mobilizasyonu ve modernizasyonunu hızlandırmak, NATO'yı güçlendirmek ve Rusya'nın Avrupa'nın daha fazlasını işgal etmesinin önüne geçmek. Bizim neslimiz, orduyu Avrupa'da bir savaşa daha hazırlaması gereken nesil."

Daha önceki Orbital Operasyonu kapsamında İngiltere 2015'ten Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline kadar olan sürede 22,000'den fazla Ukraynalı personeli eğitmişti. Ukrayna ile derin ve uzun süredir devam eden bir ikili savunma ilişkisine sahip Birleşik Krallık Ordusu, 2015’ten beri, “Orbital Operasyonu” kapsamında Ukrayna’ya askeri yığınak yaptı.

Denizcilik Eğitimi Girişimi kapsamında, tıbbi beceriler, lojistik, el yapımı patlayıcı cihazlarla mücadele (C-IED), liderlik, planlama ve piyade taktikleri tatbik edildi yani öğretildi. Destek, 2021’de İngiltere ve Ukrayna’nın Ukrayna Deniz Kuvvetleri Kabiliyetlerini Geliştirme Programını desteklemek için 1,7 milyar sterlinlik finansman sağlayan ikili bir anlaşmanın imzalanmasıyla hızlandırıldı.

General Patrick Nicholas Yardley Monrad Sanders’ın yaşam öyküsü…

General Sir Patrick Nicholas Yardley Monrad Sanders. 6 Nisan 1966’da  İngiltere’de Salisbury Ovası'nın doğu ucunda, güneydoğu Wiltshire, 1. Zırhlı / Mekanize Piyade Tugayı’nın yer aldığı bir garnizon kasabasıTidworth’da Garrison  askeri hastanesinde doğdu.

West Sussex, yakınlarında , 11 ila 18 yaş arası öğrenciler için ortak eğitim veren bir Roma Katolik yatılı okulu Worth School’da eğitim gördü. Okulu kuranlar Aziz Benedict Tarikatına mensuptu. 2015 itibariyle, İngiltere'deki Benedict Tarikatı  Cemaati üç rahibe manastırından ve on keşiş manastırından oluşuyor. Patrick Sanders, 1986'da görevlendirildi ve ilk hizmetini Almanya, Norveç ve Birleşik Krallık'taki The Royal Green Jackets'ta Piyade Subayı olarak gerçeleştirdi. Kuzey İrlanda, Kosova, Bosna, Irak ve Afganistan'daki operasyonlara komuta etti. Görev yaptığı ülke dillerini öğrendi.

Patrick Sanders'in 1. Dünya Harbinde Osmanlı Ordusuna danışmanlık hizmeti sunan Mareşal Liman Von Sanders  ile akrabalığı olabilir.  Ayrıca ABDli siyasetçi Bernard "Bernie" Sanders  ile akrabalığı sözkonusu. Her iki isminde Yahudi kökeni var.  Sander; İngilizce, İskoç ve Kuzey Almanca’da kullanılıyor.  Sander, Zımpara demek.  Zampara ile karıştırmayın.

Anglo-Norman soyadı Sanders, aslen kelimenin tam anlamıyla erkeklerin savunucusu anlamına gelen Yunanca Alexandros kişisel adı ve Alexander'ın evcil hayvan şekli olan Saunder adından türetilmiştir.

Bu isim, Pembroke Kontu Strongbow  tarafından 1172'de İrlanda'nın işgalinde yardımlarından dolayı Sanders soyadı ilk olarak, İrlanda'nın doğu kıyısında , bugün Büyük Dublin Bölgesi'nin bir parçası olan ve kendilerine arazi verildiği 1606'da oluşturulan “son ilçe” olarak bilinen County Wicklow / Cill Mhantáin'da kayıtlara geçmişti. Birleşik Krallıkta, 'Sanders' Soyadını kullanan 18.298 kişi mevcut.  

Hali hazırda İngiltere Genelkurmay başkanı olan General Sanders, Troubles  olarak adlandırılan, Kuzey İrlanda'da  1960'ların sonundan 1998'e kadar yaklaşık 30 yıl süren etno-milliyetçi bir  çatışma sırasında  Kuzey İrlanda'da, 1999'da Kosova'da  ve 2001'de Bosna-Hersek'te  bulundu.

2012'de ABD Genelkurmay Başkanlığı'nda Savunma Kurmay Başkanı İrtibat Subayı ve Mart 2013’te Savunma Kurmay Başkan Yardımcısı (Operasyon) olarak görev yaptı. Nisan 2015'te  3. (Birleşik Krallık) Tümeni Komutanlığını devraldı. Aralık 2016'da Sahra Ordusu Komutanlığına  atandı ve korgeneralliğe terfi etti. Sanders,  General Sir Richard Barrons'un ardından 31 Ocak 2019'da Albay Komutan ve Onurlu Topçu Bölüğü Başkanı olarak atandı. 

Sanders, 6 Mayıs 2019 tarihinde tümgeneralliğe terfi etti ve Müşterek Kuvvetler Komutanlığına atandı.  Müşterek Kuvvetler Komutanlığı, 9 Aralık 2019 tarihinde Stratejik Komutanlık olarak yeniden adlandırıldı. Sanders ise Haziran 2022'de Genelkurmay Başkanı oldu.

Fransızca ve Norveççe, İspanyolca, Arapça, Peştuca, Doğu Farsçası veya  Afgan Farsçası olarak ta bilinen, Farsçanın  bir  lehçesi Darice, Arnavutça ve Sırp-Hırvatça  biliyor.  Acaba o kadar dil bilmesi Türkiye’de veya Türklere karşı işe yarar mı?

Nasıl yani derseniz bu satırları okuyun...

Temel gemici olmuş, ilk kez yurt dışına gitmişti.

Gemi, Liverpool Limanı’na yanaşırken, Temel iskeledeki İngiliz’e bağırdı:

– Tut şu halatı!

İngiliz anlamadı bir şey.

Temel yine bağırdı:

Tut şu halatı!

İngiliz'de gene hareket yok. Temel ortaokuldaki İngilizcesi ile bağırdı:

– Do you speak English?

“Yes. Yes.” dedi İngiliz; Temel öfkeyle bağırdı:

– O zaman tut şu halatı.

Temel ve Dursun’a bir turist yaklaşmış, adam yol-iz bilmiyor.

Bizimkilere seslenmiş, “Do you speak English?”  Temel ile Dursun, "ne diyor bu!.." diye birbirlerinin suratına bakmışlar.

Turist usanmamış farklı diller bilip bilmediklerini arka arkaya sormuş;

-Do you Speak Frenc? Do you speak  German?., Do you speak Italian?, Do you speak Arabian?, Do you speak Russian?..

Duvarda ses var Temel ile Dursun'da yok. 

İkilinin umutsuz vakıa olduklarını anlayınca turist kendi kendine söylenerek çekip gitmiş. 

Dursun, Temel’e dönmüş demiş ki;

-bu böyle olmayacak,  bir dil öğrenelim.

Temel de salak dercesine Dursun’un yüzüne bakmış; “uşağım” demiş, “ne gerek var? Adam o kadar dil biliyordu bir işe mi yaradı? Kıskanılacak bir şey değil”

General Sanders yazar Fiona Bullen ile evli ve İngiliz Ordusunun eğitim alanı içinde yer alan Wiltshire köyünde evi var.  General Sanders’ın karısı Fiona Bullen’ın 1 Haziran 1990’da To Catch the Sun/ Güneşi Yakalamak, 1 Temmuz 1992’de yayınlanan The Deep Blue Sea / Derin Mavi Deniz, 28 Ocak 1993’te yayınlanan The Dream House/Rüya Evi isimli kitapları var.

Sanders’in eşi Fiona Bullen ayrıca iyi bir yüzücü. Prens Harry, 11 Mayıs 2016'da Orlando, Florida'daki ESPN Wide World of Sports'ta düzenlenen Invictus Oyunları sırasında Yüzme madalya töreninde, Birleşik Krallık'tan Fiona Bullen'a Kadınlar 100 LC Metre Serbest Stil ISC için gümüş madalya takdim etti. Kıdemli Kraliyet Hava Kuvvetleri Uçuş Teğmeni Fiona, bir eğitim tatbikatı sırasında aldığı bir yaralanmanın sonucu olarak birden fazla kalça ameliyatı ve bir omurilik ameliyatı geçirdi. Şimdi bacağında sınırlı hareket kabiliyeti ve uzun süreli kronik nöropatik ağrı var.

Katolik Sanders, İngiliz Ordusunda eşcinselliğe karşı değil bilakis teşvik ediyor!..

Sanders, Genelkurmay Başkanı olmadan önce 2017’de İngiliz Ordusu'nun tüm muharebe birliklerinden sorumlu olduğu dönemde, daha fazla lezbiyen, gay/gey, biseksüel ve transseksüel acemi üyenin katılması için benzeri görülmemiş bir çağrı başlatmıştı.

Hatta İngiliz ordusundaki eşsinsel ve farklı cinsel tercihleri olanlar için kurulmuş http://armylgbt.org.uk/  resmi internet sitesi ve iletişim ağı, resmi sosyal medya hesapları var.

ARMY LGBT+ NETWORK / Ordu LGBT+ Ağı, orduya katılmayı düşünen lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel askerler ve LGBT bireyler ve halen görevdekiler için tasarlanmış.

General Patrick Sanders; Ordu LGBT Şampiyonu (!) olduğunda yaptığı konuşmasında cinselliğin neredeyse artık bir sorun olmadığını ve daha fazla LGBT acemi için çekici olduğunu, yasakların kaldırılmasıyla, şüphesiz  İngiliz Ordusunun operasyonel etkinliğini  artırdığını söylemişti.

81.000 muharebe birliğinin tamamının başı olan Korgeneral Patrick Sanders, Ordunun "önyargı ve hoşgörüsüzlüğün son tortularından" kurtulmasına yardım etmek istediğini de sözlerine eklemişti. Ordunun LGBT birlikleri şampiyonu olduğunda, ARMY LGBT tarafından yapılan açıklamada Ordu Komutanı Korgeneral Patrick Sanders, Ordunun #LGBT Şampiyonu Geçit Töreninde bize katılmasından utanmadan gurur duyuyoruz! denilmişti. O da bu mesajı karşılıksız bırakmamış,  “İngiliz Ordusu, ülkelerine hizmet eden birçok Trans askere sahip olmaktan gurur duyuyor ve bu yıl Onur Yürüyüşü'nde onlarla birlikte yürümekten gurur duydum. Bütün askerler gibi onlar da vatanları için canlarını vermeye hazırdırlar. Kapsayıcı olduğumuz için daha güçlü ve daha iyi bir Orduyuz ve İngiliz Ordusunda temsil edilen herkesin zengin çeşitliliğinden yararlanıyoruz.” cevabını vermişti.

General Patrick Sanders’ın Stratejik Komutanlık anlayışı…

Rusya ile  Kara Avrupasında  savaşmayı yüksek ihtimal değil adeta kesinleşmiş harp kararı havasında açıklayan General Sanders'in komuta ettiği ordusunun boyu posu ne diye merak edenler için söyleyelim;  İngiliz Hükümeti, geçen yıl düzenli ordunun boyutunu küçültmek için planlar yaptı ve hedef büyüklüğünü 2025 yılına kadar 82.000 personelden 72.500'e düşürdü. Duyuru Mart 2021'de yapıldığında, Ordunun yaklaşık 76.500 düzenli askeri vardı. Şimdi kısaca görüşlerinden, savaş yönetimi anlayışından söz edelim.

O Stratejik inisiyatifi rakip ülkelere bırakılmaması gerektiğini düşünüyor.  Çünkü Çin, uluslararası düzenin şartlarını değiştirerek savaşmadan kazanma stratejisi izlemiştir; Rusya, haritayı değiştirmek için askeri ve askeri olmayan araçları birleştirdi, güç dengesini değiştirmeye çalıştı ve dezenformasyon yoluyla  batılı toplumların uyumunu baltaladı. Her ikisi de bilgi çağı askeri teknolojilerinde belirleyici bir avantaj kazanıyor. Sonuç, birbirini takip eden stratejik sürprizler, stratejik avantajın aşınması ve inisiyatifin kaybı oldu. 

Kontrolsüz bir şekilde, bir ulus olarak tek kurşun atmadan teslim olduğumuz bir oldubitti karşısında, zaman içinde kendimizi savunmasız bulmamız düşünülemez değil.

Bunların hepsi önemli çünkü İngiltere için bir hesaplaşma anına denk geliyor.  AB'den ayrılmamız, bu rekabette egemen bir aktör olduğumuz anlamına geliyor, bu nedenle stratejimiz Berlin Duvarı'nın yıkılmasından bu yana her noktadan daha önemli. Hükümetin Entegre İncelemesi, inisiyatifi yeniden kazanmak için rekabetçi bir strateji belirleyecektir. İpucu isimde.

Müttefiklerimizle uygulayabileceğimiz müthiş uluslararası etkiden yararlanarak, stratejik avantajı yeniden kazanmak için ulusal güç kollarımızı daha iyi entegre edecek. Yeni bir düzenin ortaya çıkışını şekillendirirken eskinin en iyi yönlerini koruyacak ve savunma ve silahlı kuvvetlerin oynayacağı kritik bir rol var.

Harcamalarda 24,1 milyar sterlinlik bir artışın duyurulması, vurgulu bir niyet beyanıdır. Müttefiklere ve ortaklara olan bağlılığımız açısından son derece kritik olan gemilerimiz, zırhlı araçlarımız, uçaklarımız gibi geleneksel savaş gücümüzün modernizasyonuna yönelik yatırımların yanı sıra, geleceğin ortaya çıkan tehditleriyle mücadele etmeye, farklı biçimleri şekillendirmeye lazer benzeri bir odaklanma tarafından yönlendirileceğiz.

Silahlı Kuvvetlerde  özellikle uzay, siber ve Yapay Zeka gibi alanlarda rekabet gücümüzü keskinleştireceğiz. Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri, daha aktif, daha dinamik ve daha küresel olacak ve sözde gri bölgede saldırılara karşı mücadele edecek. Ve daha entegre olacaklar.

Üç geleneksel hizmet, bu gri bölgede faaliyet göstermenin yanı sıra savaş gücümüzün temellerini sağlamada kritik bir role sahip olacak. Ancak bu modernizasyonun kalbinde, Stratejik Komutanlık olarak bilinen, benim başında olduğum daha gizli teşkilat yatıyor. 

Northwood'daki karargahımızdan Stratejik Komutanlık, silahlı kuvvetleri bütünleştiren her şeyi bir araya getiriyor - olanak sağlayan bilgi çağı teknolojileri, siber uzay, uzay (RAF ile), İstihbarat, Özel Kuvvetler, kuvvet tasarım beynimiz ve destekleyici destek üssü.

Bu, her şeyden önce Savunma İstihbaratı ile başlar – güvenlik açıklarını ve daha fazla stratejik sürprizi azaltırken rekabet avantajı için uzun vadeli fırsatları belirlememize izin veren istihbarat ve riskin uzman değerlendirmesi. Bunu her zaman doğru anlamayacağız, bu nedenle yaklaşımımıza sürekli deneyler ve yeni fikirlerin hızlı prototiplenmesi rehberlik edecek. İkincisi, Bilgi Çağı savaşında rekabet etmemiz gerekiyor. 

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, ABD Senatosu'na yaptığı açıklamada, "savaş alanı avantajının kaynakları, kuvvet boyutu ve silahlanma seviyeleri gibi geleneksel faktörlerden üstün veri toplama ve özümseme, bağlantı, bilgi işlem gücü, algoritmalar ve sistem gibi faktörlere kayacak" dedi.

Rakiplerimiz hemfikir ve buna göre yatırım yapıyorlar. İngiltere'de araştırma sektörümüz bize avantaj sağlıyor. Bu nedenle, Savunma için dijital bir omurga oluşturuyor ve bulut bilişimden yararlanıyoruz. Ve Başbakan'ın giderek özerkleşen sistemlerin avantajlarından yararlanmak için bir Yapay Zeka Merkezi vizyonunu sunacağız. Üçüncüsü, kendimizi ve müttefiklerimizi savunmak ve inisiyatifi yeniden kazanmak için gri bölge yeteneklerimizi geliştireceğiz.

Kendi ağlarımızı ve verilerimizi korurken dünya çapında sorumlu bir siber güç olmak ve elektronik savaşta üstünlüğü yeniden kazanmak için GCHQ ile Ulusal Siber Gücü büyütüyoruz. Örneğin bu yıl, HMS Queen Elizabeth'in küresel dağıtımı için siber savunmalar ve siber etkiler sağlıyoruz. Ve özel harekât kuvvetlerimizi dönüştürecek ve genişleteceğiz, terörle mücadele becerilerini korurken, dünya çapında güvenilir ortak kuvvetlerle çalışma ve onları eğitme yeteneklerini geliştireceğiz. 

Hedefimiz, dünyanın lider entegre gücü olmaktır!..

Hedefimiz, dünyanın lider entegre gücü olmaktır. Hava, kara ve denizden oluşan güçlerimizi birleştirme konusunda uzun zamandır en etkili olanlardan biriyiz. Bunlara şimdi hem bu yeni alanlardaki yeteneklerimizi büyüterek hem de kusursuz bir şekilde entegre edilecek gücü tasarlayarak siber uzayı ve uzayı eklemeliyiz. Savaş alanındaki bir asker tel bir el ateş etmeden, ister insansız hava araçlarıyla isterse bir gemi veya uçaktan uzun menzilli bir hassas saldırı emri vermek olsun, ihtiyaç duyulan kesin yanıtı oluşturmak için anında uzay tabanlı gözetleme, siber savunma ve sensörlerden yararlanabilecektir.

Düşmanlarımız için birden fazla ikilem oluşturma ve eylem ve karar verme hızımızı radikal bir şekilde artırma yeteneği, bizi saygın bir rakip daha etkili bir müttefik yapacak ve milletimiz için modern caydırıcılık sağlayacaktır.

Er ya da geç, askerler, denizciler veya hava kuvvetleri personeli kendilerini 28 Haziran 2007'de yakalandığımız türden çirkin ve cesur bir savaşın içinde bulacaklar. Stratejik ve taktik düzeyde onlara inisiyatifi ele geçirmeleri için gerekli araçları verdiğimizden emin olun. Entegre İnceleme bizi bu yola sokar.

Şimdi anladınız mı MİT Başkanı Dr. Hakan Fidan'ın sinyal istihbarata neden önem verdiğini?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

 

Seçilmiş Kaynakça

https://www.bbc.com/news/uk-61858476

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-61859915

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-61849107

https://turkish.aawsat.com/home/article/ 3712436/i̇ngiltere-genelkurmay-başkanı’ndan-askerlere-olası-bir-üçüncü-dünya-savaşı’nda

https://www.gov.uk/government/people/patrick-sanders

https://www.army.mod.uk/who-we-are/our-people/senior-leaders/chief-of-the-general-staff/

https://www.gov.uk/government/news/joint-forces-command-to-strategic-command-the-journey

http://www.mod.uk/DefenceInternet/DefenceNews/HistoryAndHonour/BrigadesProudHeritageReflectedInNewName.htm

https://www.amazon.com/Dream-House-Fiona-Bullen/dp/0751500526

https://www.ukboardingschools.com/news/gold-medal-old-dauntseian-invictus-games/

https://www.alamy.com/stock-photo-prince-harry-presents-fiona-bullen-of-the-united-kingdom-with-the-123277156.html

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/britains-army-must-ready-fight-27272629

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/top-british-army-commander-says-9863804

https://www.houseofnames.com/sanders-family-crest#:~:text=The%20surname%20Sanders%20was%20first,the%20invasion%20of%20Ireland%20in

https://news.sky.com/story/ukraine-war-british-troops-must-prepare-to-fight-in-europe-once-again-says-new-head-of-army-12636637

https://www.defenceiq.com/events-internationalarmouredvehicles/speakers/lieutenant-general-patrick-sanders

https://military-history.fandom.com/wiki/Patrick_Sanders_(British_Army_officer)

https://www.ukdefencenews.co.uk/2021/03/news-story-regaining-the-initiative-general-sir-patrick-sanders-sets-out-the-future-of-strategic-command/

https://www.gov.uk/government/news/regaining-the-initiative-general-sir-patrick-sanders-sets-out-the-future-of-strategic-command

https://mobile.twitter.com/fiona_bullen/photo

https://twitter.com/armylgbt/status/1215545113142841344

https://twitter.com/armylgbt/status/1215321540272754688

https://twitter.com/ArmyLGBT/status/884122151237943296/photo/3

http://armylgbt.org.uk/transgender-service-in-the-british-army/

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/nato-counterterrorism-trends-current-and-future-threats

https://russiancouncil.ru/en/analytics-and-comments/analytics/consolidation-of-the-west-opportunities-and-limits/

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/us-encouragement-regional-military-cooperation-ongoing-process

https://www.aa.com.tr/tr/analiz/nato-ve-rusya-iliskileri-nereden-nereye/2523737

https://www.defenceturk.net/abd-ukraynaya-topcu-sistemleri-saglamaya-calisiyor

http://politikaakademisi.org/2021/04/10/eski-dostun-dusmanligi-rusya-ukrayna-iliskilerinin-dunu-ve-bugunu/

https://www.dikgazete.com/yazi/yunan-istihbaratinin-turkiye-deki-teror-orgutlerine-destekleri-4604.html

https://www.inherentresolve.mil/Home/Article/3065554/officials-identify-detained-senior-isis-leader/

https://m.nerinaazad1.com/tr/news/actual/isis/isidin-bomba-uzmani-hani-ahmed-el-kurdi-operasyonunun-detaylarini-paylasti

https://www.mepanews.com/analiz-rusya-halen-natoya-ciddi-bir-tehdit-52613h.htm

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Analizci
Analizci 2 yıl önce
Abd rusyaya 1 kurşun bile atmayacak sen devam bu modda
madanoğlu
madanoğlu 2 yıl önce
Ne yalancılar var bu dünyada