USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırım Tatarları Barış Pınarı Harekatını destekliyor!

17-10-2019

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel, Türkiye Cumhuriyetinin 9 Ekim 2019 tarihinden bu yana başarıyla sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

İşte Sel’in açıklamaları:

Türkiye, Rusya ile birlikte Fırat’ın batısında istikrarı sağlamaya dönük önemli adımlar attı. İşbirliği geliştirdi, kontrol noktaları kurdu ve bunda başarılı oldu. Ancak Fırat’ın doğusunda ABD ile aynı işbirliğini ve istikrarı sağlayamadı. Washington, ABD ile yapılan mutabakatlara uymadı ve terör örgütü YPG’yi silahlandırarak, Türkiye’ye karşı işbirliği yaptı. Türkiye de kendi güvenliği için tek başına Barış Pınarı Harekatını yapmak zorunda kaldı.

Türkiye’deki Kırım Tatarları olarak Barış Pınarı Harekatını destekliyoruz. Astana sürecinin yanındayız. Bunun sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de istikrarı için zorunlu olduğunu düşünüyoruz. İstikrarın sağlanmasıyla birlikte Türkiye, Suriye ile doğrudan görüşmelere başlayacak. Çünkü ABD’nin çekilmesiyle birlikte; Türkiye, Rusya ve Suriye’nin ortak çalışması kaçınılamaz. İstikrarın sağlanması için teröristlerin Suriye’den tamamen temizlenmesi bu ortaklığı zorunlu hale getiriyor. Avrupa’nın da buna destek vermesi gerekiyor.

ABD’nin Orta Doğuyu istikrarsızlaştırma stratejisi; hem bölge ülkelerine hem Avrupa’ya hem de Çin’e zarar veriyor. Çünkü Doğu Akdeniz’de gerilim ve istikrarsızlık, Çin’in “Tek Kuşak Tek Yol” projesini de engellemeye dönük hamleler barındırıyor. Dolayısıyla dünya ticareti ve ekonomik işbirliğini de engelliyor.

Türkiye ve Rusya, Suriye’de ve Doğu Akdeniz’de ortak çıkarları olan ülkeler. Bu nedenle istikrarı sağlamaya dönük daha geniş bir perspektifte birlikte hareket etmeliler. Biz Kırım Tatarları olarak bölgesel istikrara ve işbirliğine dönük her türlü işbirliğini desteklemeye hazırız.

Ünver SEL

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı
Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?