USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırım Köprüsü’ndeki saldırının sorumlusu İngiliz Derin Devleti mi?

Kırım Köprüsü’ndeki saldırının sorumlusu İngiliz Derin Devleti mi?
05-11-2022

ST. PETERSBURG

Geçtiğimiz günlerde Amerikan “Grayzone” sitesinde çok ses getiren bir makale (*) yayınlandı. Makalede, hackerlar tarafından bir dizi yazışma ortaya çıkarıldı.

Buna göre: İngiliz STK’sı olan “Kamu Yönetim Enstitüsü” müdürü Christopher Donelly ile bir danışmanlık firması olan “Rezolutionz Limited”in başkanı Hugh Ward, birbirleri arasındaki yazışmalarda Kırım Köprüsü’nün nasıl yok edileceğini tartışıyorlar.

Christoper Donelly, İngiliz Derin Devleti’nin adamı olarak anılıyor. Daha önce Orta ve Doğu Avrupa bölgeleri için NATO’ya “Özel Danışman” olarak hizmet etti. Soğuk Savaş histerileriyle yazılmış jeopolitik kitaplarının yazarı olarak da tanınıyor.

Kaldı ki açık kaynak birçok sitede Donelly’nin “MI5” Albayı olduğuna dair kanıtlar da yer alıyor.

Donelly’nin talebi üzerine; firması “mimarlık, mühendislik ve teknik çözümler” konusunda uzman olan Hugh Ward’ın Nisan 2022 tarihinde Kırım Köprüsü’nün güvenlik açığı analizini yaptığı yazışmalardan anlaşılıyor.

Örneğin Ward, köprünün en zayıf noktasının iki metal kemerin altında bulunan sütunlar olduğuna dikkat çekiyor. Orada nispeten sığ bir su derinliğinin (10 metre) olduğunu söylüyor.

Ward, elde ettiği bulgulara dayanarak, köprünün yıkılması için bir plan hazırlıyor ve Donelly’ye bu belgeyi dikkatli bir şekilde muhafaza etmesini söylüyor.

Ward’ın hazırladığı planda: köprünün ayrıntılı bir şekilde teknik özellikleri sıralanıyor ve yıkılması için yönlendirilmiş yüklerin nereye yerleştirilmesi gerektiğine dair öneriler sunuyor. Donelly ise rapordan oldukça etkilendiğini söylüyor.

-Ward'ın raporundan detaylar-

Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz Ekim ayında Kırım Köprüsü’ne bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda patlayıcı yerleştirilen kamyon, uzaktan patlatıldı. Sivillerin hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan bu terör eyleminin failleri olarak Ukrayna Güvenlik Servisi – SBU gösterildi.

Öte yandan, terör eyleminin gerçekleştiği andan itibaren herkesin ortak kanısı: "Böylesine karmaşık bir operasyon, Batılı servislerin yardımı olmadan gerçekleştirilemez!" Dile getirilen Batılı servislerden birisi de İngilizlerdi.

-Donnelly ve Ward arasındaki yazışma-

Çeşitli hackerlar tarafından ele geçirilen ve yayınlanan belgeler bize; küresel elitlerin çıkarlarını desteklemek için yapılarını birçok ülkede kurgulayan “İngiliz Derin Devleti”nin kapsamını ve etkisini açıkça ortaya koyuyor. Belgelerden de anlaşılacağı gibi; Karadeniz ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren İngiliz Gizli Servisi’nin elemanları, oldukça kilit rollere sahipler.

Daha önce Anonymous grubunun yayınladığı bir başka belgede: Christopher Donnelly’nin “Kamu Yönetimi Enstitüsü” aracılığıyla birçok ülkede geniş bir aktivist ve muhalefet ağını finanse ettiği ortaya çıkarıldı. Örneğin: Suriye, Lübnan ve Balkanlarda aktif olarak faaliyet gösteren ARK FZC isimli haber ajansının kurulmasında Donnelly’nin STK’sı önemli rol aldı.

Bir diğer ilginç husus ise İngiliz STK’sı olan bu “Kamu Yönetimi Enstitüsü”nün Türkiye ve Irak’ta bir proje koordinatörü var: İngiliz ordusunda uzun yıllar hizmet etmiş Tom Hardie – Forsyth. Bu isim, aynı zamanda Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimine danışmanlık ediyor.

Şunu da unutmamak gerekir: İngiltere’nin eski Başbakanı Liz Truss, Kuzey Akım gaz boru hatlarına düzenlenen saldırıdan sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e attığı mesajda “Bitti!” diye yazıyordu.

Geçtiğimiz günlerde Truss’ın telefonundan attığı bunun gibi bir sürü skandal mesajın ortaya çıkarıldığını hatırlayalım.

Büyük Britanya’nın Karadeniz’e olan ilgisinin arttığını ve İngilizlerin terör yöntemlerini kullanmaktaki isteğini gösteren bu gerçeklere bakarsak: Türkiye’nin bölgedeki milli çıkarlarının ve ekonomik projelerinin güvenliğinden bahsedebilir miyiz?

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

 

(*) https://thegrayzone.com/2022/10/10/ukrainian-kerch-bridge/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Jamessar
Jamessar 1 yıl önce
Отзыв: Самая отстойная компания, производитель мебели DeliveryMebel deliverymebel.ru
Мебель самого незского качества,перед продажей вам дают гарантию и всякие обещания, но по факту предлогают везти бракованную Мебель к ним,конечно мало кто захочет нанемать грущиков с машиной и пла
Aynbab
Aynbab 1 yıl önce
Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru
Gyunan
Gyunan 1 yıl önce
Kırım köprüsünü füze ile vurdular füze kamyona hedef aldı.
Sharonspoib
Sharonspoib 1 yıl önce
This blog site surely is going to serve my associates exchange more intelligently. |We never received the certain data we require to resolve a challenging circumstance. |This site allowed me to learn in ways I never thought to remember before. |I will be releasing this information at our next caucus where the whole will be practicing in the same fashion. My situation has remarkably improved because we have finally terminated the overarching issues totally. |My connection with managers has grown